Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pytająca elka

czy astygmatyzm da się wyleczyć?

Polecane posty

Gość pytająca elka

dodam ze mam juz 24 lata i do tego jakas wade plusiwą

Gość zdrowa cera
da się np laserowo. Są też soczewki korygujące astygmatyzm, które zakłada się na noc :)

Gość pytająca elka
sprecyzuje moje pytanie: nie laserem bo jest ryzyko a soczewki na noc tylko na mały astygmatyzm sie nadaja czy chodzac w okularach lub normalnych soczewkach mi moze zaczac sie zmniejszac?? teraz jak chodze bez niczego to stoi w miejscu lu czasem lekko sie pogarsza

Gość pytająca elka
czy ktos sie moze wypowiedziec jak jest w jego przypadku?

Ja mam astygmatyzm z wdą plusową .Chodzenie w okularach nie redukuje wady , tylko poprawia stan widzenia.

Gość ja mialam usuwana
katarakte,mam tez astygmatyzm.Pomomo operacji na oczach,lekarz nic nie zrobil w kierunku astygmatyzmu.Nie potrzebuje juz okularow,ale do czytania tak,sadze,ze gdyby dalo sie naprawic toby mi naprawil.:D

Gość misolka
Ja też mam astygmatyzm z minusową wadą. Najpierw nosiłam zwykłe szkła bez cylindrów a potem na kolejnych badaniach inna okulistka stwierdziła że musze je nosić a poprzednia powiedziała że jest tak mały że wystarcza zwykłe szkła. No i sie zastranawiam czy musze mieć takie na astygmatyzm? jesli nie bede nosiła ich tylko zweykłe to mi sie pogorszy? dodam ze nosze soczewki i te na astygmatyzm są dużo droższe, prawie dwa razy.

Gość kasiujka
mam podobny problem jak misiolka, moze ktos sie wypowie?

Gość patryynka
ja mam astygmatyzm od urodzenia ale stwierdzono go u mnie dopiero w 1 klasie podstawówki ;( nosiłam co prawda okulary ale jak sami pewnie wiece to był obciach ;D później zaczęłam je s powrotem nosić bo bole oka sie pogarszały ;(( masakra ;( ja już ne wieże w to ze astygmatyzm da sie wyleczyć .... a operacje sa drogie i ne skuteczne nigdy ne wiadomo czy sie ktoś obudzi ;() takie jest moje zdanie ...! moje lewe oko juz jest calkiem pograzone widze na nie tylko w 10 % wiec nie mowcie tu nic ze astygmatyzm da sie wyleczyc bo to ne prawda!!

ja mam astygmatyzm już od kilkunastu lat. Ciągle noszę okulary ale całkowicie nie da się wyleczyć. Małe literki bardzo słabo widzę i muszę patrzeć przeaz okulary:(