Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

sephi

czy ktos uzywa soczewek JJ ?

Polecane posty

okazalo sie ze mam chyba uczulenie na B&L i chce przezucic sie na j&j znalazlam acuvue clear ktore sa miesieczne, czy ktos ich uzywa? sa dobre?

tak ale sa rozne modele np acuvue advance albo oasys albo wlasnie clear ktore jako jedyne nie sa 2 tygodniowe tylko miesieczne a ktorych ty uzywasz ?

Gość soczewkowa
jaka masz wade i krzywizne?? mam pare opakowan jednodniowych...

Gość soczewkowa
J&J nie maja miesiecznych tylko 2-tyg.Byłam 2 tyg. temu u okulisty i powiedziała mi ze niktórzy sprzedawcy wprowadzaja nas w bład.(celowo i niecelowo)

Gość ja mam soczewki
J&J Acuvue jednodniowe, najlepsze jakich do tej pory używałam, ale stosunkowo drogie.

Ja miałem JJ CLEAR ... boże tragizm :P to były chyba najcieńsze soczewki jakie kiedykolwiek \"nosiłem\" :( Konsekwencją tego było to, że nie mogłem ich założyć ... co założyłem to soczewka wypadała po kilu minutach z oka (oczywiście parametry soczewki miałem dobrze dobrane) ... Ja polecam soczewki miesięczne Air Optix. Czułem się w nich fantastycznie :) oko się nie męczyło :) http://images22.fotosik.pl/141/cd440119287568fe.jpg

Gość jejku rety
gorszych od J&J nie nosiłam, mi najlepiej pasuja B&L ale kwestia gustu i przyzwyczaje.(zreszta pani okulistka tez odradzała mi J&J-mówiła ze B&L sa lepsze a J&J przereklamowane) A tu jest stronka gdzie sa J&J i B&L i inne o wiele tańsze niz u okulisty.Zamawiałam i wszystko ok. http://www.hamerlik.com/ ps.opłaca sie dogadac zkolezanka (kolezankami) i wspólnie zamówic.

Gość lilolilu
dla mnie J&J tez były do bani.A ta stroka ciekawa, zamówie se od nich bo rzeczywiscie jest o wiele, wiele taniej.

a mi jakoś dobrze służą:) nigdy się tak dobrze nie czułam jak podczas noszenia soczewek. a może tylko te J&J clear są takie bo moje są okey

Gość mała miki1
ale fajna stronka, tylko czy napewno to nie jakis myk???? Jak zapłace to soczewki dojda???Bo naprawde sa o połowe tańsze.

nie wiem, ja kupuje co miesiąć za 40 zł. jeżeli chodzi o zdrowie to wolę dać więcej, bo z np ciuchami różnie bywa:)

zabawna sprawa bo wlasnie od nich zamowilam b&l , niestety musze je odeslac z powodu alergii nie uwazam ze j&j sa przereklamowane sama dowiedzialam sie o nch dopiero niedawno to kwestia gustu mi np b&l nie sluza innemu j&j a soczewki meisieczne sa wlasnie clear znowu slyszalam ze advance ktore sa teoretycznie 2 tyg mozna spokojnie przedluzyc do miesiaca a ty karsia nosisz je 2 tyg czy przedluzasz?

mi okulista kazał je zmieniać co miesiąc. Też mam alergie i jakoś dla mnie są super:)

Gość jejku rety
A co to ma wspólnego ze zdrowiem to gdzie kupujesz????? ja najpierw ide do okulisty zeby zbadac wzrok a potem tam zamawiam.Jak wiem jakie mam kupic,dobrane przez okuliste to zamawiam.(moje znajome tez tam zamawiaja) A wic oni to nie oszusci, juz kilka razy zamawiałam i po kilku dniach przychodza soczewki -w orginalnym opakowaiu w takiej bezpiecznej kopercie.Zamawiałam i J&J i B&L i dla mnie lepsze sa B&L. Zamówiłam sobie tez jedna pare kolorowych ale nieodpowiadały mi kolor teczówki (inny był na zdjeciu) Po co mam płacic za 1 soczewke ok35 zł(3-miesieczne) jak moge miec ja za 13zł. Zamawiajac tez miałam taki obawy ale juz nie mam bo zamawiałam kilk razy i było ok.Polecam.

Gość jejku rety
najlepiej byłoby 8.7, ja miałam J&J własnie inna krzywizne i mi soczewki spadał z oczu jak patrzyłam w jakas strone.jak miałas juz 8.7 i było ok to takie se raczej kupuj.

a ktos mowi ze nie sa ok? ja tez mialam obawy przed kupowaniem na allegro, no ale dokladnie na logike to biorac to przeciez sa oryginalnie zapakowane i wogole, a poza kupowac o wiele drozsze w sklepie oczywiscie podstawa jest wizyta u okulisty, a potem mozna kupowac gdzie sie chce moze jednak nie bede ryzykowac z inna krzywizna, ale i tak zapytam okuliste na kontroli wlasnie moja kumpela tez je nosi miesiac i nic jej sie nie dzieje bo 2 tyg to troche malo jak za tyle kasy :)

Gość jejku rety
nikt nie pisał ze nie sa, napisałam do lilu ze nie sa i do kirsi bo napisała ze jak chodzi o zdrowie to woli wiecej zapłacic.A to czy płaci tyle czy tyle niema nic wspólnego ze zdrowiem.

Gość jejku rety
Jak pójdziesz do okulisty to oni zawsze maja darmowe i mozesz sobie spróbowac z inna krzywizna, tylko lepiej załozyc i pochodzic pare godz. a póżnij zdecydowac czy sa dobre.bo załozenie a kilka min. nic ci własciwie nie powie.:-) Warto pytac o "próbki darmowe "

aha no tak ale one sa takie same nie ma obaw moge gwarantowac bo wlasnie dostalam a i wczesniej zamawialam od innych z allegro i przychodza takie same jak od okulisty :)

Gość thecla
ja używam J7J Claer i bardzo sobie chwale, bo nie wysychaja tak szybko jak Soflensy i znalazlam krzywiznę 8.4. Minusem jest to ze trzeba sie naszukac zeby znależc na Allegro czy w aptekach. Wiecie gdzie je można dostać w Poznaniu?