Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość agniieszka

6 godzinna podróż z 5mies dzieckiem- nie za długa?

Polecane posty

Gość agniieszka

Witam, jestem ciekawa co sądzą inne mamy o podróżach z niemowlakiem. Mój maluch ma 5 i pół miesiąca i czeka nas ok. 6 godzinna podróż samochodem. Czy to nie za długo w pozycji siedzącej dla takiego malutkiego dziecka? Wszyscy mi mówią żebym darowała sobie tą podróż bo kręgosłup dziecka jeszcze nie jest dobrze ukształtowany, że synek źle będzie znosić jazdę bo będą go bolały plecki itd. Ja też się tego obawiam, ale z drugiej strony synek dość dobrze znosi wypady samochodem poza miasto, albo zakupy w supermarkecie (cały czas w foteliku samoch.) nie marudzi, często śpi, tylko że to jest z reguły zaledwie godzina spedzona w foteliku. Proszę o opinie.

Gość o co chodzi
nie ma problemu,. tylko rób przerwy

Gość agniieszka
acha. Dodam jeszcze, że następnego dnia rano czekam nas podróż powrotna..

Gość -------------------------
Myślalam, że to wyjazd na wakacje... a tak to lepiej się zastanow... Po co narazać maluszka na takie niewygody, zwłaszcza w takie upaly? Mój mały też zawsze spokojnie zachowywal sie w samochodzie ale kiedyś w czasie wlaśnie takich upałów wogóle nie chciał żeby go wsadzić do samochodu, darł się jak by go ktoś prół ze skóry. W pewnym momencie mój facet nie wytrzymał wziął małego na rece i szedł z godzinę poboczem.... Jeśli to jakiś wyjazd docelowy kilku dniowy to można to jakioś zorganizować ale tak to chyba szkoda małego