Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość karteczkaaa

jakie wymiary bagaży i kg lecąc do Anglii ??

Polecane posty

Gość karteczkaaa

Hej chcialam sie Was zapytac jakie sa wymiary bagazy i ile kg powinien zaiwerac normalny i podreczny i jeszcze jakbyscie mogly powiedziec jakie najpotzrebniejsze rzeczy zabrac ze soba na okres 3 m-cy a ktore sa zbedniejsze z gory dziekuje za odpowiedz

Gość domina86
to zalezy z jaakiej linii lecisz,musisz spartwdzic na ich stronie www.

tak jak napisala domina jedna firma pozwala na bagaz o wadze 20kg a inna na 25 wiec najlepiej sprawdz. czasem na stronie internetowej pisza, ze za ew nadbagaz mozna doplacic, a ja tymczasem mialam sytuacje, gdzie nie pozwalali miec nawet 2 kg nadbagazu nawet za doplata. nie pamietam ktora to linia, ale musielismy przelozyc rzeczy do podrecznego i wtedy bylo OK. bagaz podreczny czesto nie ma okreslonej wagi, jednak plecak lub torba musi sie zmiescic w specjalna obrecz do mierzenia wielkosci bagazu. tak wiec ponownie odsylam na strone firmy. nie napisalas czy przez te 3 miesiace chcesz robic jakies zakupy tj wydawac troche pieniadze czy tylko maksymalnie oszczedzac. tutaj odpowiedz na odpowiedz o \"najpotrzebniejsze\" jest od tego uzalezniona

Gość karteczka
nastawiona jestem na oszczedzanie raczej i dlatego chcialabym abyscie mi doradzily co wziasc a bez czego mozna sie obejsc

Gość karteczkaaa
moze ktos mi cos poradzi dziekuje za porady wyzej wymienione

zeby oszczedzic na wadze bagazu, proponuje zrezygnowac z ciezkich plynow do kapieli, balsamow do ciala i duzych szamponow (chyba ze uzywasz trudno dostepnych specyfikow). w Anglii czesto sa promocje typu kup jeden drugi dostaniesz za darmo i obejmuja plyny do kapieli, szampony i odzywki, a czasem balsamy. zreszta ceny sa bardzo podobne do polskich, wiec zamiast wydawac pieniadze w Polsce, lepiej wziac ze soba i wydac na miejscu. warto wziac duza ilosc pasztetow z kurczaka (jak lubisz oczywicie) gdyz tutaj dobra wedlina jest dosc droga. nie licze oczywiscie ekonomicznych opakowan szynki cienkiej jak pergamin i malo smacznej :P jesli chcesz oszczedzac na gotowaniu to mozesz zabrac zupki chinskie. jesli chodzi o rzeczy typu ryz i makaron to absolutnie nie warto brac tych rzeczy gdyz tutaj sa dosyc tanie np makaron w Morrisonie kosztuje 39p za pol kilo. na razie tyle. jesli chcesz wiecej informacji napisz bardziej szczegolowe pytanie