Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Lilly......

Ładne naturalnie wyglądające tipsy..

Polecane posty

Gość Lilly......

Kompletnie nie mam doświadczenia w kwestii tipsów,dlatego pytam o rade.Przez prace (która na szczescie juz dobiega konca) strasznie zniszczyły mi się paznokcie.Chciałabym mieć ładne i długie na lato,wiec chyba pozostały mi tylko tipsy.Nie podobają mi się jednak długie ,grube szpony jakie widziałam u koleżanek.Chciałabym ,żeby moje wyglądały w miare naturalnie i najlepiej do tego french manicure.Możecie mi doradzic najlepsza metode ich zrobienia? Czy żelowe , czy akrylowe,a moze jakies inne i czym sie róznia...?Z góry dziekuje

Gość tojestwlasnie
ja sobie zrobilam, wygldają jak naturalne:) wszyscy mysla, ze to moje nie są długie (swoje obrgyzlalam, byly krotkie i niezbyt ładne) nie chcialam french (chociaz pani sie baaaardzo upierala, ja w koncu zdecydowalam sie na co innego i babka sie obraziła;/ ) mam ciemny kolor, dosc krótkie, ale maja bardzo ładny kształt:) wszyscy są pewni, ze to moje prawidziwe, dopeiro jak od spodu widza, ze jest białe to sie pytaja z niedowierzaniem czy to tipsy:) robilam zelowe, mam jednolity kolor, (dosc ciemny bordowy) bardzo ładne:)

Gość Lilly......
Bardzo prosze o odp.Dziewczyny przeciez sie znacie na tym...:(

Gość Lilly......
O dzieki za jedna chociaz:)Ja na codzien maluje paznokcie na bordowo,więc tez sie zasstanawiałam nad takim kolorkiem:) A lakier nie odpryskuje?Jak długo utrzymuje sie efekt i co pozniej z nimi zrobic?

Gość tojestwlasnie
tipsy maja to do siebie, ze lakier jest baaardzo trwały:) zadnego odprysniecia nie zauwazylam (tzn. takiego nie z mojej winy) jestem troche nieprzywyczajona to takich pzanokci i kilka razy w os niezle uderzylam i troche sie zdarł, ale w niewidocznym miejscu, praktycznie tego nie widac, na calej plytce lakier bardz dobrze sie trzyma :) wlasicieiwe mozna sobie malwoac innymi kolorami (ale tzreba miec jakeis specjalne zmywacze, bo tipsy sie niszcza) ja polecilabym raczej pomalowac na jeden i miec go przez caly czas mnie osobiscie french, kwiatki, cyrkonie, najleki nie kręca (takie dla barbie :D) dlatego wolalam taki ciemny albo bardzo ładny wg. mnie kolor:) jesli jednak zdecydujesz sie na french, zwroc uwage na to jak dluga bedzie ta biala koncowka, bo u mnie w trakcie okazlao sie, ze 1/4 to bedzie moj paznokiec, a 3/4 to biala 'koncowka' to wyglądaąło obrzydliwie... jesli jednak Twoje naturalne są ładne i długie to nie widze problemow:)

Gość Lilly......
Mi tez nie podobaja sie te wszystkie ozdoby , brokaty..chciałabym zeby moje paznokcie były jak najbardziel elegancie a nie tandetne:)Bez obrazy dle tych,którzy takie lubia-mi sie po prostu nie podobają.A jaki jest koszt założenia tipsów żelowych i jak długo utrzymuje sie ładny efekt?

Gość tojestwlasnie
ja sie czulam lekko osaczona, bo tak pani wrecz za mnie postaowila,ze zrobi mi french ;) pozniej zaczela wyciągac jakies ozdoby, kwiatki, naklejki...słabo mi sie zrobiło;) za tipsy zapłąciłam 60 zł (wszytsko tak naprawde zalezy od salonu, to byly moje 2 tipsy w zyciu, za wczesniejsze w dosc renomowanym salonie zaplacilam chyba 110 zł;/) efekt utrzymuje sie w zaleznosci od tego jak szybko rosnie paznokiec, czyli tzreba isc na uzupelnienie (bo paznokiec juz brzydko odstaje od płytki) po jakichs 3-6 tyg.

Gość Lilly......
Dziękuje bardzo za pomoc:)Chwała Ci za to,że nie dałaś sobie napaćkać brokatu na paznokciach:)Pani manicurzystka pewnie miała większe aspiracje niż "tylko"jednolity kolor,ale jak sie później z takim "cudem"pokazac na ulicy...?:)pozdrawiam

Gość tojestwlasnie
nie ma za co ;) przynajmniej mialam okazje, zeby pocwiczyc asertywnosc (czasem mam kłopot, zeby postawic na swoim, zwłaszcza, jesli za coś płace) niech sama sobie to nakleja!:P pozdrawiam;)

ja ostatnio miałam te ''tandetne'' i \'dla barbi'' bo wlaśnie ze srebrną brokatową końcówką;] ale polecam paznokietki akrylowe. kosztują tyle samo lub odrobinkę więcej niż żele. cena zależna od miejsca gdzie robisz, bo w salonie płaciłam 100zł a koleżanka robi już od 50 zł. wydają mi się znacznie lepsze od żelowych (a miałam i takie) ponieważ wakrylu kładzie się znacznie mniej, przez co nawet jak paznokietki odrastają wystarczy ładnie opiłować górę i wygląda dobrze (robiłam jak nie miałam czasu na poprawki) ale to kwestia gustu:) w każdym razie dołączam się do opinii, że na sztucznych pazurkach lakier baaaaaardzo długo się trzyma. a zmywa się go zmywaczem bez acetonu a najlepiej specjalnym do sztucznych paznokci:) pozdrawiam!! :D

Polecam tipsy żelowe, poniewaz najmiej uszkodza plytke paznokcia. Polecam moja kosmetyczke tipsy żelowe niedrogie ok.75 zl zalezy od zrobienia naprawde sa slicze www.wilczy-pazoor.bloog.pl