Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kittkaa

ALERGIA POMOCY !!!!!!!!!!!!!!!!

Polecane posty

Gość kittkaa
bierze Aleric, a ja sie zastanawiałam czemu okulistka przepisała mu krople na zapalenie spojówek.Chyba tylko na tym sie skupiła, bo zobaczyła zaropiałe oczy i koniec nie pomyślała, ze to moze byc alergia.

Gość ...A
ALLERTEC !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Gość _hehe
po alericu oczy na pewno bedą go mniej swędzić, one łagodzą wszystkie objawy alergii, zarwóno katar, jak i swędzenie oczu. a krople od okulisty są pewnie na bakteryjne zapalenie spojówek, które się przyplątało oprócz alergii. za kilka dni powinno być lepiej, jeśli nie, to trzeba będzie znowu odwiedzić okulistę.

Gość Polcrom (krople do oczu)-korzystali
Używaliście leku o nazwie Polcrom (krople do oczu)? Bo wyszukiwałam komentarzy na temat preparatu Polcrom (krople do oczu) i postanowiłam Was zapytać. Możecie coś opowiedzieć mi o tym leku? Opłaca się go używać, testowaliście zamienniki? Na tej stronie zanalazłam trochę danych o Polcrom (krople do oczu): http://www.listalekow.pl/polcrom-krople-do-oczu/ - myślicie, że to prawdziwe komentarze? Wolałabym się nie naciąć i zmarnować bezsensownie kaskę, dlatego pytam Was o radę. Z góry dziękuję za wszystkie informacje.

Gość gość
najlepiej będzie jak zrobisz badania www.alergomed.com.pl i wtedy dowiesz się jak zwalczyc chorobe, zazwyczaj odczula się alergie także mysle, ze w tym przypadku tez tak będzie ;)

Gość KasiaAsiaa
Może rzeczywiście spróbujcie inhalacji - na pewno nie zaTez polecam te inhalatory Diagnostic, najlepiej Diagnostic nano, bo sama taki mam. :)

Gość medicusDCL
Dzień dobry, Tego typu objawy alergii najlepiej skonsultować z lekarzem alergologiem. Rekomendujemy leczenie u specjalisty, nie na własną rękę. W Medicus DCL lekarze przeprowadzą badania diagnostyczne oraz dobiorą odpowiednią metodę leczenia. Więcej informacji na naszej stronie www.medicusdcl.pl

Gość gość
Przede wszystkim wizyta u lekarza specjalisty. Alergiami zajmuje się alergolog a nie okulista i tutaj raczej kierowałbym się w jego stronę. Jeśli nie masz zaufanego alergologa, który poprowadziłby sprawę to myślę, że warto zgłosić się do mojego. Stacjonuje w Lublinie - http://www.alergolog.lublin.pl/ i jesli mieszkacie gdzies w pobliżu to zdecydowanie warto się zainteresować. Pakiet odpowiednich badań powinien zdiagnozować problem i wtedy należy zadbać o odpowiedni pakiet badań.

Gość gość
Mojemu synowi bardzo pomogli w związku z alergią w Vitanea w Krakowie. Specjalnie tutaj jeździliśmy z Myślenic. Fachowa terapia ze skutecznym odczulaniem. Wszyscy lekarze twierdzili, że nic się nie da zrobić, a tu proszę...jednak się dało.

Gość gość
Słuchajcie, a czy ktoś z was odczulał dziecko albo siebie? My okres pylenia przechodzimy na allertecu, który wszystko wycisza ale zastanawiała jak to jest z tym odczulaniem.

Gość gość
Mam dwie koleżanki, które odczulały dzieci. U jednej pomogło, a u drugiej wcale. Także, nie u wszystkich działa taka metoda. Ja swojego nie odczulałam, bo tak jak i u ciebie wystarcza mu alertec. Na wakacje zawsze go ze sobą zabieramy i nigdy nie było kłopotów.

Gość gość
Powiem wam, że nawet musiałam skorzystać z kropli starazolin, ponieważ moje oczy były mocno podrażnione i czerwone. Alergia potrafi dać w kość.

Gość Diana

Mój przez około czasu dostaje lek na receptę od swojego alergologa. To wycisza organizm. Dodatkowo staram się wtedy używać tylko emolientów, takich jak Eloderm, żeby nawilżać skórę i unikać podrażnień. 

Gość Roża

Lubię eloderm, ponieważ dobrze dba o skórę i naprawdę daje miłą warstwę ochronną. 

Gość Diana

Ja sobie bez niego nie wyobrażam pielęgnacji skóry. Tych przesuszonych miejsc, które później swędzą i robią się zaczerwienione. Dziecko nie jest w stanie skupić się w szkole, bo jedyne o czym myśli to fakt, że coś ciągle go rozprasza i swędzi.