Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zastanawiam sie.....

cesarka - jaka blizna??????

Polecane posty

Już kilka dni po cesarce blizna była mało widoczna, a teraz rok po urodzeniu dziecka ta blizna przypomina cienką białą kreskę, oczywiście niewidoczną, bo musiałabym zdjąć majtki, żeby ktoś mógł to zauważyć. Jeśli chodzi o ból po CC, nieprzyjemna była pierwsza doba, kiedy musiałam leżeć i nie mogłam podnieść głowy, ale byłam wtedy na środkach przeciwbólowych, więc bólu nie odczuwałam żadnego. Po powrocie do domu mogłam góry przenosić.:D Z mojego punktu widzenia CC było wybawieniem.

Gość komada
Niezdecydowana mama... mam takie same odczucia i doswiadczenia jak ty :)

Gość zastanawiam sie.......
jeju dziewczyny nie spodziewalam sie takiego odzewu!!!!! :) teraz jestem juz praktycznie w 100% przekonana do cesarki myslalam ze robia naciecie troche wyzej..... co do contratubexu - tanszy jest polski odpowiednik - cepan co do blizn, jak sie wygoi dobrze wszystko to nalezy masowac z oliwka albo taka miekka szczoteczka do wlosow dla dzieci wtedy ona sie troche rozchodzi masci zadnych nie polecam, nigdy nie stosowalam a wszystkie blizny mam uniewidocznione do minimum polecam rozmasowywanie!

Gość 53b6
na blizny dermatolodzy polecja cepan- kilkanascie zlotych kosztuje ale ochydnie cuchnie cebula bo na jej bazie jest robiony;/ ale pomaga, do tego uzywalam masci tointex- niby do zmiekczenie lokci piet ale lekarz mi go przypisal i jest naprawde super... tyle na ile mozna poweidziec gdyz blizna a raczej bliznowiec nie zniknal ale splaszczyl sie i zrobil bardziej miekki. i na efekt trzeba bylo poczekac z 2-3 miesiace podczas ktorych codziennie smarowalam i masowalam blizne - rano cepan, wieczorem tointex. uciążliwe ale choc troche pomaga

Gość gość
U mnie blizna była bardzo widoczna i niestety żadne kosmetyki nie działały. W końcu udałam się na konsultacje do polecanej mi dr Jędrys i serii zabiegów laserem frakcyjnym znacznie się zmniejszyła. U mnie efekt udało się uzyskać po 4 zabiegach, ale uważam, że było warto.