Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość dodaaaaa

ZAMIAST SLODYCZY

Polecane posty

Gość dodaaaaa

Dziewczynki, podajcie wasze specjaly smaczne i zdrowe zamiast SLODYCZY!

Gość dodaaaaa
suszone owoce, no nie??ale chyba raczej bez suszonych bananow! pestki dyni, slonecznika.....(chos slonecznik w 100g ma 500 kcal!!!!!!!!!!!!!!!!!!)ostrożnie

Gość ualalalllala
suszone morele i suszone sliwki-sa przezdrowe

Gość dodaaaaa
makaron razowy, albo ryż brązowy ma sie rozumiec??:):):)

Gość dodaaaaa
a co z BATONIKAMI MUESLI??cio?mozna je jesc?bez wyrzutow sumienia?

Ja jem corny z orzechami, jem też lu petitki go (jedno małe opakowanie czyli 3 ciasteczka) mają około 30 kcal, tak samo z petitkami łódeczkami.

Gość śliwki suszone-

Gość dodaaaaa
te 3 ciasteczka lu petitki maja po 10 kcal???ooooooo siuper!

Gość dodaaaaa
od razu sobie je kupie! ja zjadlam nowy batonik dizs...ten FITNESS z orzechami...88 kcal!:)

Gość dodaaaaa
co jeszcze kochane??? zrobie sobie liste!:)

buuuu żle powiedziałam, one są jedno ciasteczko 30 kcal :( Ale to i tak paczuszka to niedużo. Ja je jadłam przy diecie 1000 kcal. :) Jedna paczuszka dziennie w razie czego :)

Gość dodaaaa
no fakt!90 kcal...to tak jakby batonik:D

tutaj dziewczyny kiedys podały słodycze do diety 1000 kcal. wszystkie są około 100 kcal 6 ciasteczek be-be (te malusienkie): 96kcal. 4 kostki czekolady: 100kcal. BIG MILK: 89kcal. Milky way: 135kcal. Duplo: 100kcal (tego nie jestem pewna...nie wiem nawet o co chodzi Razz) Bounty (30g.): 132kcal prince polo (20g.): 108kcal. Cini minis, chocapic itp.: 107kcal. Mleczna kraina (13g.): 70kcal. Knoppers (25g.): 132kcal. Kinder mleczna kanapka: 117kcal Bis&...(twix, snickers, wszystkie mniej-więcej tak samo): 134kcal. Corny: 120kcal Lu zbożowe( 40g.): 120kcal. Lu z mlekiem(30g.): 133kcal. kisiel winiary: 118kcal. wafelek jogurtowy (jogo cośtam Razz): 135kcal. danio batonik (36g.)- 139kcal. Kinder pingui (30g.)- 136kcal. Corny czekoladowe - 111kcal Corny jogurtowe - 118kcal Corny kokosowe - 134kcal Corny orzechowe - 109kcal może 200kcal też sie przyda 3bit (45g.)- 220kcal. Prince polo (40g.)- 216kcal. Princessa (36g.)- 205kcal. Milky way (55g.)- 218kcal. Twix (50g.)- 240kcal. 8 kostek czekolady- 200kcal. 4 sztuki delicji szampańskich- 216kcal. Lion (45g.)- 221kcal. Kinder bueno - 229kcal. Kitkat- 248kcal.

Gość śliwki suszone
Suszone śliwki powinny zawierać pomiędzy 18 a 21% wody. Jednym z najważniejszych składników suszonych śliwek oprócz związków mineralnych, jest błonnik pokarmowy oraz antyoksydanty. Stwierdzono, że jednoczesne występowanie tych związków aktywuje wiek procesów fizjologicznych odpowiedzialnych za właściwą kondycję zdrowotną organizmu. W efekcie mają one korzystny wpływają na regulację metabolizmu glukozy, zapobiegają chorobie wieńcowej i nowotworom oraz są odpowiedzialne za prawidłową budowę kości. Suszonym śliwkom przypisuje się zdolność hamowania osteoporozy w okresie menopauzy, dzięki połączeniu związków pobudzających przyswajanie składników mineralnych. Kobietom w wieku przed menopauzalnym zaleca się spożywanie około 90g suszonych śliwek dziennie, bowiem pobudzają one metabolizm estrogenów oraz podnoszą poziom dobrego cholesterolu (HDL) we krwi, co chroni przed zawałem, którego ryzyko drastycznie wzrasta w okresie menopauzy. Dowiedziono naukowo, że również cukrzycy mogą bezpiecznie spożywać do 12 suszonych śliwek dziennie. Bogate w błonnik suszone śliwki ułatwiają spalanie tłuszczu. Na zawarte w śliwkach pektyny nasz organizm bardzo szybko reaguje uczuciem sytości, dlatego też warto zstąpić nimi odchudzające farmaceutyki. Suszone owoce są ratunkiem dla łakomczuchów, którzy bezpiecznie mogą podjadać je zamiast tuczących czekoladek. Dzięki zawartości sorbitrolu suszone śliwki doskonale utrzymują wilgoć, dzięki czemu są nieocenionym składnikiem ciast, mięs oraz sałatek, nadając im pożądaną wilgotność i przedłużając trwałość wypieków. Powinno to zachęcić do częstego przygotowywania dań z suszonymi śliwkami.

Gość dodaaaa
ooo dziekuje

Gość dodaaaa
no tak i prawie wcale taki napoj nie ma kcal.....a maslanka dodatkowo na jelita dobrze dziala

batonik belvita. ma 60kcal \"Piccolo\" (opakowanie 42g) 210 10,9 \"Prince Polo\" (małe opakowanie 20g) 108 6,2 \"Prince Polo\" (duże opakowanie 40g) 216 12,4 Grześki dziel na 6 (opakowanie 28g) 156 10,25 Knoppers (opakowanie 25g) 132 32 Princessa (opakowanie 40g) 222 13 Torcik czekoladowo-waflowy (porcja 30g) 136 7,8 Wafelki \"Delfinki\" (sztuka 33g) 167 9,4 \"Bounty\" (baton 30g) 142 7,8 \"Mars\" (mały baton 20g) 88 3,8 \"Mars\" (duży baton 68g) 300 12,9 \"Milky Way\" (baton 55g) 218 8,7 \"Twix\" (baton 50g) 240 12,3 3 BIT (opakowanie 45g) 220 10,5 Baton Musli (średnio 100g) 372 6 Batoniki Mleczna Kraina (sztuka 13g) 69,88 4,28 Chałwa (średnio 100g) 600 31 Corny (średnio 100g) 400 0 Energy (1 sztuka 35g) 139 0 Geni Soy (1 sztuka 61g) 220 0 Mieszanka Mars,Snickers,Milky Way (sztuka 8g) 40 1 Peggy (opakowanie 36g) 198 13,2 Snickers (1 sztuka 59g) 280 14 Snickers (średnio 100g) 13,8 Twiggy (1 sztuka 35g) 144 0 pierwsza cyferka to kalorie druga to tłuszcz :) tu są przepisy na słodkości dietetyczne http://www.mojeprzepisy.pl/Pl/MP/przepis/muffiny_ze_sliwkami/

Gość dodaaaa
okokokokook???????? ale Ty sie odchudzasz? jesli tak to jesz te dobroci??

Ja się nie odchudzam już teraz, byłam na różnych dietach, szczególnie na 1000 kcal. Teraz praktycznie nie jem słodyczy, bo ich nie potrzebuje, czasami zjadam soibie któreś z tych, jednak u mnie w domu nie brakuje batnów musli i lu petitek go :)Ale to są rzeczy któe podawały dziewczyny na różnych stronach o dietach, że jedzą. Poza tym lepiej zjeść coś takiego raz na jakiś czas i nie czuć potrzeby słodkiego niż, żarcie ogromnych ilości oszukiwaczy, po któych i tak chce się słoldkiego. Ja np. słodze słodzikiem ale za to częściej potrzebuje cukrU:) Gadałam z dietetykiem i on uważa, że to normalne:)

Mój tato jest też pod stałą opieka dietetyka i też raz na jakiś czas pozwala sobie na pyszności:) Przynajmniej nie ma napadów słodyczowych:)

Gość dodaaaa
aaa rozumiem...no to jest teoria!ale wiesz wiem i mam swiadomosc tego, ze codziennie snickersa szamac nie bede:(:(:(

A ja nie mówie o szamaniu codziennie, ale ja na swoim przypadku i na tych co obserwowałam, zdecydownie osoby które raz na kilka dni pozwoliły sobie na słodkości nie miały napadów szukania i wciągania wszystkiego i zdecydowanie łatwiej się trzymać diety.

Gość ufoczusia
to ja was popzdrawiam jeśli jesteście na diecie i wpierdalacie słodycze -.-