Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pupmapam

na porodówce byłamw odwiedziny......

Polecane posty

Gość kinderrrrrr
o matko to chyba bierzesz z wlasnego doswiadczenia bo ani ja ani moje kolezanki z ktorymi chodzilam do gina nie byly zaniedbane ale kazdy mowi to co widzi u siebie....

Gość dodam tylko
do mama to be glupoty opowiadasz,jakos nie widze wielu zaniedbanych ciezarnych na ulicach.Gdzie ty kobieto mieszkasz?

Gość mary....
kurcze ale to chyba normalne ze kobieta powinna myc ciało! moja mam jak leżała w szpitalu to oczywiscie o makijazu nie było mowy ale prysznic 2 razy dziennie kilka razy w ciagu dnia odswiezenie zmienianie pizamy co 2-3 dni... mnie by było wstyd gdyby miał mnie badac lekarz a ja nie myłam się kilka dni bo co ? bo brzuch? sytuacja kiedy kobieta rodzi jest inna i nie mówie o porodzie ale o sytuacji kiedy jest kilka dni przed porodem i po kiedy moze chodzic itp... ja miałam operacje i 3 dni nie mogłam wstawac z łózka bo miałam znieczulenie i nie mogłam stac na nogach bez pomocy pielegniarki... ale jak tylko zaczełam chodzic z tymi cewnikami i kroplówkami to myłam twarz pachy kilka razy dziennie bo było upalne lato.. pamietam ze mama pomagała mi się myc pod prysznicem bo nie miałam sił sama...zreszta jak mozna kiedy ma sie cały brzuch w szwach? poza tym skoro mąz przynosi zupki zonie przed porodem to moze pomóc zonie się umyć prawda???

Gość perka
Polskie kobiety z reguly nie dbaja o siebie, ???????????mow za siebie

Autorka topiku pisze: \"byłam wszoku a połowa kobiet takie brzydkie, włosy tłuste, wielkie nosy, rude, piegowate, z jakimis sgryzamy, łysiejące, grube\" Przepraszam bardzo ale co wspolnego z igiena i dbaniem o siebie maja wielkie nosy, rude wlosy i piegi????:O Kobieto puknij sie w czolo i jeszcze raz przeczytaj dokladnie i ze zrozumieniem swoj post. Tak jak pisza dziewczyny...zobaczymy, czy pare godzi po porodzie, obolala i zmeczona bedziesz myslec o upinaniu wlosow w kucyk i nawilzaniu ust... Ja (choc porod oceniam jako lekki) czulam sie jakby mnie przejechal pociag towarowy. Tez cala ciaze dbalam o siebie, cwiczylam itd. Tydzien po porodzie wygladalam jak przed ciaza. Zrozum kochana, ze po porodzie hormony szaleja, niektore kobiety poca sie strasznie. Ja przez tydzien codziennie zmienialam posciel, bo ciagle bylam mokra, jakbym wyszla z kapieli. Acha i razem z zestawami do manicure, pedicure, nawilzajacych szminek i blyszczykow radze wziac do szpitala slownik ortograficzny i dobra ksiazke do gramatyki jezyka polskiego. Moze w przerwach miedzy nawilzaniem ust znajdziesz minutke, zeby sobie cos madrego poczytac.

Gość iza...
Dawno się tak nie usmiałam:)Niezła z Ciebie jajacara autorko topicu.I ten intelekt:)

Gość do MA-RITA
masz blad w stopce. Lutego nie luty!!! Pozdrawiam

higiena higiena ale powiedzcie mi bo ja nadal sie zastanawiam co maja zrobic te kobiety z piegami i duzymi nosami?????nie zachodzic w ciaze zeby pozniej nie bylo wstydu na porodowce?????? prosze o wyjasnienie.

Mialo byc HIGIENA oczywiscie :D I przyznaje racje...nigdzie nie widzialam zaniedbanej kobiety w ciazy...no chyba, ze to byla jakas patologia spoleczna.

Gość rAAAACCCjaaaa
Nie wszystkie oczywiscie kobiety, ale wiekrzosc ciezarnych po prostu nie dba o siebie. PODKRESLAM TO, ZE NIE WSZYSTKIE!!!! Jak niekiedy widze kobiete z brzuchem, spocona, ciuchy widac ze sprzed tygodnia, wlosy az okapuja tluszczem to zygac sie chce! Ciaza to stan w ktorym powinno sie szczegolnie dbac o siebie. Ja bedac w ciazy staralam sie to robic. Dbac o siebie to nie znaczy super makijaz, fryzjer, stringi itp. Po prostu staralam sie zawsze dobrze wygladac. Umyte i uczesane wlosy, swierzy oddech, chyste pachnace ciuchy (dopasowane do brzuszka) i przede wszystkim czesta kapiel. Nie bylo mowy zebym przepocone cialo pokazywala ludziom. Zreszta niektore kobiety nie tylko podczas ciazy o siebie nie dbaja, sa takie ktore caly czas wygladaja niechlujnie, a ciaza tylko to uwypukla. Wystarczy zawsze byc czystym, w swierzych i wyprasowanych ciuchach, pachnacym i bedzie ok.

do DO MA-RITY-dzieki za zwrocenie uwagi ale stopka podoba mi sie taka jaka jest, wiec zostanie 8 luty, nawet jesli to blad :D Pozdrawiam

Gość kevcia
ma-rita nic dodac nic ujac, poieram w 100% co do wypowiedzi wyzej, nie wspominajac juz o slowniku i smierdzi mi tu autorka topicu, sluchaj nawet nie bedac w ciazy duzo kobiet nie dba o siebie, nie rozumiem takiego porownywania, co chcesz przez to osiagnac? napisalas to i co w zwiazku z tym?

Gość beeeznadziejny..
dla wielu małolat zaniedbana kobieta to taka bez tipsów,pasemek blondi-czerń brew-jsskółka.......uśmiałam się setnie....wokół siebie nie widuję zaniedbanych ani ciężarnych ani z dziećmi...widzę normalne kobiety..pozdrawiam panie na położnictwie:)

Dzis w autobusie widzialam dziewczyne w ciazy... wygladala po prostu pieknie :)

Gość SanSan
doklanie zalezy kto co ma na mysli mowiac zaniedbana dla autorki to chyba taka bez tipsow i pasemek jak pisala jedna z pan wyzej, bo samo posiadanie piegow to juz zaniedbanie.... nie wiem smiac sie czy plakac?

przepraszam bardzo.lezalam na porodowce i nie widzialam \"zaniedbanej \"kobiety.nawet po porodzie pielegniarki pomagaly isc pod prysznic.nie wiem skad jestes zalozycielko topiku????mam tez duzo kolezanek w ciazy i wszyskie dbaja o siebie. ciekawe czy jak twoj porod bedzie trwal ponad 20 godzin nie spoca ci sie wlosy????bedziesz myslala wtedy o dziecku czy o tym ze lekarz na ciebie patrzy a ty taka nieuczesana????????????????? glupota ludzka nie zna granic - to fakt

Gość rAAAACCCjaaaa
do KEVCIA Sluchaj... Czepiasz sie ortografii, a tego chyba w temacie nie bylo. Za ewentualne bledy przepraszam. Fakt iz przyjemniej czyta sie tresc zapisana w sposob idealny, ale niestety madrosc takiego tworzenia tekstow nie byla mi pisana. Moze zbyt malo uwazalam na lekcjach jezyka polskiego. Coz... Moj blad. Ale nie Tobie to negowac. Nie zrozumialas o co jednak mi chodzi. Temat o kobietach wciazy, ze nie dbaja o siebie, ze zle wygladaja podczas porodu itd. Chcialam to podkreslic, ze jesli kobieta dba o siebie to i podczas porodu bedzie dobrze wygladac. Jesli jednak jest kims komu obca jest kapiel, mycie wlosow, czyste ubrania to i podczas porodu bedzie wygladac jak potwor. Czesto zauwaza sie tylko kobiety ciezarne, ze chodza spocone i w ogole a przeciez sa kobiety ktore dzidzi w brzuszku nie maja i tez nie dbaja o siebie. Co do kobiet Polek to uwazam, ze duza ich czesc to kobiety zadbane.

Gość beeeznadziejny..
dziecko---nie miałam szans na wygladanie świeżo pod czas porodu:D:D rodziłam 22. godziny:D:D choćbym wcześniej była u fryzjerki i kosmetyczki to i tak bym nie wygladała jak lalka:D wyglądałam jak czarownica...czerwona twarz,popękane naczynka na niej i w oczach,obrzęknięta z obłędem na facjacie:D:D

Gość beeeznadziejny..
a dodam,że pot wydzielany podczas stresu śmierdzi niemiłosiernie:D:D

Gość rAAAACCCjaaaa
dziecko? Tak dla uswiadomienia mam 26lat i roczna coreczke. Dalej mnie nie rozumiecie. Rozumiem spocenie sie podczas porodu, zmeczenia na twarzy ale kobieta ktora o siebie nie dba nie bedzie zalana tylko potem "porodowym", od niej bedzie czuc pot sprzed tygodnia. Ja rodzilam 18 godzin, dzis w pokoju malej wisi nasze wspolne zdjecie zaraz po jej narodzinach. Uwazam, ze nie wygladam najgorzej.

Gość rAAAACCCjaaaa
co do rudych wslosow czy piegow to beke mam z autorki... Dbac o siebie ok. Rozumiem. Ale co maja do tego piegi... Albo duzy nos? Nie kazdy moze byc piekny, ale zadbany tak.

No proszę, z perspektywy osoby zwiedzającej oddział wszystko wydaje się takie oczywiste... Koleżanka w piątym miesiącu trafiła na patologię, są problemy z utrzymaniem ciąży. Leży tam od trzech tygodni, prawdopodobnie spędzi w szpitalu całe lato i część jesieni - termin porodu obliczono jej na koniec września. Nie może nawet siedzieć, po kilku minutach ból jest koszmarny, najprostsze czynności fizjologiczne sprawiają problem. Umyć się można przy pomocy wilgotnych chusteczek, czasami pomaga jej mąż czy koleżanki. A co z myciem głowy? Zwłaszcza przy takim upale i braku porządnej klimatyzacji? :( Czasem świeża fryzurka i pedicure przestają być priorytytem nawet dla najbardziej zadbanej kobiety, teraz martwi ją raczej konieczność leżenia w bezruchu i wpływ, jaki będzie to miało na malucha.

Fatk ze niektóre kobiety w ciazy o siebie nie dbaja ale trzeba podkreslic ze takich kobiet jest coraz mniej> Co do wygladu w szpitalu to ja mimo ze pare godz po porodzie poszlam sie wykapac i umylam wlosy i tak wygladalam nieciekawie Nie moglam chodzic bo mnie bolaly szwy bylam potwornie zmeczona nie spalam prawie przez 40 godz bo nie moglam zasnac Wszystkie dziewczyny w moim pokoju codziennie sie kapaly i zmienialy koszulki ale niestety żadna nie wygladala jak z okladki To ze ktos ma duzy nos i piegi no trudno taka jego uroda Droga autorko zycze ci abys miala tak lekki porod zeby pomadka na ustach i tusz na rzesach ladnie sie trzymaly:-)

Gość rAAAACCCjaaaa
Co do makijazu podczas porodu to uwazam ze to glupi pomysl. Przeciez to wszystko sie rozmaze. Zdbana kobieta jest piekna kobieta, ale nie lalka barbie.

są kobiety ,które nie dbają o higienę ,na szczęście mały procent,chociaz nie powinno byc ich wcale,jak leżałam po porodzie na 6-osobowej sali to od jednej mamy niestety bardzo śmierdziało,zapach potu roznosił sie po całej sali i jak weszła p.ordynator na wizyte to skomentowała to w ten sposób\"proszę nie zamykać drzwi w sali bo tutaj nieoprzyjemnie pachnie,proszę,żeby mamy częściej się myły \" ja myślałam,że sie pod ziemię ze wstydu zapadnę chociaz sprawa nie mnie dotyczyła :o

Gość jesscia.
do barbamama a powiedz chociaz czy ta mama tez sie chociaz zawstydziła? :-0