Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość majjjkkkaa

kupilam ser feta-doradzcie sałatke

Polecane posty

Gość majjjkkkaa

jeszcze nigdy nie robiłam takiej sałatki wiec licze na pomoc jak wy robicie

Gość ser feta pomidor
oliwki, kapusta pekińska, ogórek (jaki wolisz), papryka a do tego sos sałatkowy Knorra (polecam Balsamico)

Gość latiankkkakaka
salata lodowa ( potargac na mniejsze kawalki) do tego oliwki zielone,papryka czerwona pokrojona w kostke , pomidorek tez pokrojony i ogorek zielony:) do teggo kupisz sos grecki ( gotowy) i masz salatke:) ja dodaje kukurydze jeszcze:)do tego gotowana albo grilowana piers i masz pyszne jedzonko:)

Gość jowitas
dojrzale pomidory + feta+oliwki czarne to wszystko polac oliwa nie solic juz mozna delikatnie popieprzyc :) ja do niej jeszcze grzanki czosnkowe robie pycha :)

Sałatka grecka ser feta pokroić w kosteczkę 1 zielony ogórek,duży pomidor pokroić j/w zielone oliwki puszka kukurydzy....i smacznego:)

A mi smakuje taka sałata lodową rwie na małe kawałki ser feta kroje w kosteczke troszke zielonych i czerwonych oliwek kroje na pół a jak są małe to w cąłości pomidor w kosteczke cebule czerwoną w talarki czerwoną papryke w kosteczke ogórek zielony w plasterki Przed podaniem sałatki polewam vinegretem

Gość moja sałtka która
wszystkim smakuje pomidory , brokuł gotowany 5 minut w osolonej i lekko posłodzonej wodzie, orzechy włoskie wymieszać z winegretem połaczyć z serem feta

poł kostki fety /dobra jest ta w kubeczku posypana pietruszka/ 3 pomidory małe ogórek swiezy kausta pekinstaka zalac sosem sałatkowym knorr greckim dodac po łyzce ketchupu i musztardy sos \"przeszedł\" PYCHOTA

Gość a może....
taką salatkę-robiłam ją ostatnio sałata ogórek świezy pomidory papryka czerwona szczypiorek troszkę cebulki oliwki feta (na wierzch) sos grecki knorr

Gość jak dla mnie czysta
ja czasem dodaje jajko na twardo...do tej osttaiej i tez dobra:)

Gość amanda2
mam do was prośbę napiszcie mi co to jest ten vinegret - też robię takie sałatki ale jeszcze się z tym nie spotkałam a chętnie wypróbuję...

Gość mozna maslo
sos vinegret 3 lyzki oliwy z oliwek 1 lyzka ocetu (winny, balsamico) sol pieprz moze byc lyzeczka musztardy wymieszac

Gość amanda2
wielkie dzięki:)

Gość Ariena
Jak ktoś się odchudza to sałatka z fetą a'la grecka może posłużyć jak pyszny obiadek. Ja dziś zrobiłam taką: sałata zielona-porwana na kawałeczki gotowana pierś z kurczaka- w kosteczkę (nie za dużo) ser feta- w kosteczkę; ja lubię dużo :) oliwki zielone- przekrojone w pół też dużo :P cebulka (najlepiej czerwona) w piórka (mało, dla smaku) ogórek zielony- w pół talarki papryka czerwona- w paseczki kukurydza z puszki (miałam resztkę i było malutko ale nie musi być dużo) rzodkiewki-plasterki pomidor-w kosteczkę no i jakiś fajny dip-ja miałam koperkowo ziołowy, myślałam że nie będzie pasował ale pasował. Nawet mi smakowało bez żadnych przypraw zanim dałam dip! Mówię Wam PYYYCHA :D

wszystkie podobne :D hehehe a ja wam podam przepis na sałatkę zieloną :). Brokuły ogórek zielony ser feta kurczak majonez sól pieprz Brokuły gotujemy (wystarczy jeden), najlepiej jak będą pokrojone w kawałki. Kurczaka kroimy w kostkę i podsmażamy na patelni. Studzimy. Ogórek zielony też w kostkę, solimy i czekamy aż puści wodę :). Odlewamy. Ser feta kruszymy, albo kroimy w kostkę. Mieszamy wszystko razem, dodajemy majonezu, sól pieprz i gotowa :)

Gość Ariena
mm musze spróbowac :)

Gość sensuality
No prawie wszystkie składniki się zgadzają w waszych propozycjach sałatkowych (kurcze, sama sobie takąpyszną sałątkę zrobię ) , jednakże nie polecam łączyć pomidorów z ogórkiem, w ogóle ogórków z wększością warzyw (wiem,brzmi okrutnie, bo ja też uwielbiam ogórki), gdyż pozbawiacie się naturalnej witaminy C. Czytałamjuż o tym wielokrotnie - podaję przykładowy link: http://www.poradnikzdrowie.pl/zywienie/zasady-zywienia/co-sie-gryzie-na-talerzu,882_9982.htm

Gość Raa
Klasyczna sałatka grecka: ogórki pomidory czerwona cebula zielona /koniecznie/ papryka oliwki ser feta oliwa z oliwek, ocet winny/lub sok z cytryny/ przyprawy głównie oregano Grecy to wszystko kroją w kostkę ale nie wygląda to elegancko, więc można zrobić to tak: pokroić pomidory w plasterki na to ogórki też w plasterki na to cebula i papryka/w plasterki/ na to wszystko pokrojona w plastry feta posypać oliwkami polać oliwą octem i posypać przyprawami.

Gość jukrecja
Całkiem ciekawa sałatka. ja właśnie szukam jakiś pomysłów na ser feta. Kiedyś w restauracji jadłam całkiem ciekawą przystawkę z serem feta w roli głównej. :) Był chyba z miodem. Ciekawe połączenie, może ktoś zna przepis na zakąskę z takim serem?

Gość ja znam ale bez miodu
Sałatki: -ser feta + arbuz pokroić w kostkę dodać świeżą miętę lub melisę. -zielona fasolka w kawałkach ok 2-3 cm + ser feta + pomidorki koktajlowe lub zwykłe w kostkę + ewentualnie grilowana pierś z kury + przyprawy + majonez -kasza gryczana + brokuł na półtwardo + pomidorki + ser feta + jajko na twardo lub grilowana pierś + oliwa lub majonez -kalafior + fasolka szparagowa żółta + pomidory + feta + oliwa lub majonez, do tego jajko sadzone = mój ulubiony letni obiad - czerwona fasola z puszki + starty świeży ogórek odsączony + feta + jogurt grecki lub majonez, dużo pieprzu.

Gość Vitalianka
ogórek,pomidor,oliwki kalamata,, papryka zielonal ub czerwona, ser fetai do tego oliwa.pychota!

Gość martulkaaaa
kasza kuskus, kolorowe papryki, cebula, czarne oliwki (niekoniecznie), dużo natki pietruszki, sok z cytryny, feta, pieprz, oliwa z oliwek, sól uwielbiam :-)

Gość gość
ANCYgóóówna, spamerski pomiocie!!! WON!!! :o :o :o