Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość asusek

PEELING KAWOWY - czy trzeba koniecznie robic go z fusow?

Polecane posty

Gość asusek

czy mozna z kawy mielonej ze sloiczka? wydaje mi sie ze w takiej formie jest lepszy, bardziej sciera i masuje naskorek... czy pomogl wam na cellulit? wydaje mi sie ze tylko wygladza cialo jak kazdy inny peeling... dlaczego przypisuje mu sie antycellulitowe dzialanie? czekam na odp. :) pozdrawiam

Gość kofeina jest w wiekszości
kosmetyków antycelulitowych....

Gość asusek
a czy myslicie ze jest jakas roznica w uzywaniu fusow i surowej kawy? bo nie chce mi sie czekac az te fusy wystygna...

Gość ja robie z surowej

Gość jjjjjjoooooooo
watpie aby nacieranie suchymi cos dało, wogule jak mozna robic pelling suchymi??????Pozatym do pellingu i do okładów daje sie olejki przedewszystkim cynamonowy i jakis anty celulitusowy (np. grapefruitowy)

Gość taaaaaaaaa
co za denne pytanie!A jak sie myjesz to np.bez mydła (czy zelu)tylko sama woda bo ci sie niechce??????

Gość fsdfsdfsd
mozna surowa kawa, jest to nawet lepszy sposob poniewaz ma silniejsze dzialanie pilingujace. jezeli chodzi o dzialanie to nie ma roznicy w jakiej postaci bedzie kawa poprzednie komentarze sa bez sensu, proponuje najpier rozeznac sie w temacie, potem odpowiadac.

Gość aaaaaaaaaaawwwwwwww
ja tez robie z surowej kawy, lepiej dziala

Gość do fsd
surowa tak nie działa! proponuje najpirw rozeznac sie w temacie, jak uwalnie sie kofeina, po co kawe sie zaparza i po co olejki. jak chcesz robic na such równie dobrze morzesz zrobic sobie sola badz cukrem.

Gość kaska wx
na cellulit to tylko kawa zaparzona-chodzi o działanie kofeiny.Chyba ze chcesz tylko wygładzic skóre i zetrzec stary naskórek wtedy mozesz sie trzec sucha kawa tak samo jak sola .Na cellulit tyko zaparzona kawa.

Gość fgrtyrtv
czyli gdy sie kawe zaparzy wtedy kofeina podczas pilingu lepiej dziala?! moglybyscie podac jakas stronke gdzie mozna o tym poczytac bo sie nie dokopalam... w takim razie ja tez juz bede parzyc ;) ile wystarczy, kilka minut pod przykryciem?

Gość ewelenka123
A mam pytnie czy zabiegi na cellulit są skuteczne? Wybieram się niedługo bo chcę się go pozbyć jak najszybciej!!!!

Gość dfsdfsd
ale jakie zabiegi?

Gość do fgrty...
pelling robisz tak:zaparzasz kawe (tylko tyle aby zalac fusy a nadmiar odlac ,maja byc zaparzone fusy) (mozna dodac fusy z wypitej kawki).Do kawy dodaje sie jakiegos zelu do mycia, mydła w płynie (lub czegos myjacego czego uzywamy) do tego 3-4 krople olejku eterycznego cynamonowego no i nacieramy, masujemy od dołu ku górze wiadome miejsca, potem spłukujemy i ewentualnie umyć nózki gdyby jakies "zabrudzenia zostały.Potem balsamem sie nacieramy i gotowe. dla cierpliwszych polecam okłady kawowe.Przygotowywuje sie prawie tak samo jak pelling tylko do fusów dodaje sie balsam lub krem (najlepiej taki gesty zawiesisty-po to aby ta papka lepiej trzymała sie skóry i jak najmniej jej spadało.Do tego jeszcze 3-5 kropli olejku cynamonowego i 3-5 kropli olejku przeznaczonego do walki z cellulitem-np.grapefruitowy lub geraniowy.to nakładamy na wiadome miejsca (to co sie nam uda ) I to co niespadnie to owijmy folia -taka stretch (do kupienia w marketach budowlanych np, w Castoramie.to taka rozciagliwa folia,która po zetknieciu sie ze soba sie tak jakby skleja,uzywana w sklepach np. do zawiniecia pokrojonego sra czy chleba.)zwykła folia jest niedobra. I owijamy sie kocykiem lub wskakujemy w dresik i tak 30-60 min.Efekty sa naprawde zajjjjste. po rzadnym balsamie nie było widac takich i tak szybko efektów. POOOOlecam gooorąco.

Gość awxffdfdf
dzieki! narazie mam malo czasu wiec pozostane przy pilingach, i tak sa troche casochlonne... :) czy pilingi wykonywane regularnie, co 2 dni dzialaja? doloze do tego zdrowsza diete, jazde na rowerze i masaze szczotka sizalowa i jakis krem antycell... nie chce mi sie wierzyc ze te grudki i wglebienia znikna :( pokonalyscie zaawansowany cellulit???

Gość pokonałam
pelling rób 2 max 3 razy w tygodniu.A jak nie robisz peelingu to nacieraj wiadome miejsca balsamem z dodatkiem tych olejków eterycznych.A rezultaty napewno niedługo zobaczysz.(PO okładach jezeli zajdziesz czas szybciej, juz po pierwszym zabiegu-wiec zrób ten 1 raz potem juz nikt niebedzie musiał cie przekonywac abys znalazła czas :-) )

to sprawdzcie na sobie czy dziala kawa musi byc zaparzona. po co surowa. To tak jakbys zalala kawe zimna woda albo surowa jadla, kofeina sie nie uwalnia. A jak nie chce Ci sie czekac az fusy ostygna to wybacz... wieki to nie trwa ja od siebie polecam ten peeling, nawet jesli celulitu nie usunie, to nic nie wygladza tak skory. nawet nie podraznia

Ale z czego robimy problem. Fusy ciepłe , tuż po parzeniu mieszamy z oliwą z oliwek i cukrem. podczas mieszania kawa stygnie. Pod prysznicem myję się ciepłą wodą więc i ciepła papka do peelingu nie stanowi problemu.

:D jak tobie nie chce sie czekac az wyschna fusy to nie wiem czy ci sie zechce szorowac tym mazidlem skore :D to ciezka praca. a potem jeszcze cala lazienka brudna :) pozdrawiam :)

Gość gość
a wiece może czy można zaparzyć fusy odcedzic i przetrzymywać gotowe w słoiczku?