Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Ruda Żaba

Zdrowie a BMI..

Polecane posty

Moje Kochane , mam do Was pytanie.Wiele dziewczyn sie odchudza i marzy o wskaźniku wagi ok.18-19, a orientuje sie może któraś z Was jak ta \"moda\"wpływa na zdrowie?? Nie bez przyczyny 20 to zdrowe minimum , a przecież czytałam też ,że spadek zawartosci tłuszczu w organiźmie kobiety poniżej 20 to juz pierwszy krok do kłopotów z zajściem w ciąże.Czy nie robimy sobie krzywdy dążeniem do szczupłej sylwetki?Bo powiedzmy sobie szczerze , teraz dziewczyna o BMI równym 20-21 jest uważana za ..może nie grubą ,ale jak Wy to mówicie \"normalną\",a wiadomo,że każdy chce być szczupły.pozdrawiam

Gość pilniczek
tak uwazaja chyba tylko puste lale bez mozgu. 20-21 to swietne BMI

Gość ............................i
up

zgadzam sie z tym ze bez sensu jest odchudzanie sie z prawidłowej wagi. wez jednak pod uwage, ze niektórzy \"naturalnie\" mają niskie BMI. ja np. mam 17,3. nie odchudzam sie, jestem i zawsze bylam drobna. nie mam jednak wyglądu anorektyczki. mysle ze wyglądam dobrze.. taka juz moja uroda i nie sądze zebym miała poblem z zajsciem w ciąze

Gość *selma
ja mam BMI 19, a nigdy w życiu się nie odchudzałam, po prostu mam taką przemianę materii, ze nie tyję. w ciążę zaszłam bez problemu :classic_cool: ale zgadzam się, że niektóre dziewczyny przesadzają z odchudzaniem i robią sobie krzywdę.

Gość wskaźnik BMI to nie jest pomia
r tkanki tłuszczowej w organiźmie:) moje BMI to 18,2 (169cm/52kg), a jednak tłuszczu mam 20,4%

aha, no i oczywiście nie odchudzam się, bo nie mam z czego:) a taką wagę mam od "zawsze"

Gość odkąd pamietam mam
do-->wskaźnik BMI to nie jest pomia w jaki sposób mozna dokonac pomiaru tkanki tłuszczowej?

są takie specjalne aparaty do mierzenia zawartości tkanki tłuszczoej w organiźmie jak na przykład do pomiaru ciśnienia tętniczego albo cukru we krwi możesz to zmierzyć swój pomiar tkanki tłuszczowej na wadze elektronicznej, która ma w swoim menu taką funkcję:)

Gość odkąd pamietam mam
dzieki. niestety nie miałam nigdy dostępu do takiego urządzenia. wagi elektronicznej tez nie posiadam