Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Buniaaaaaaa

odchudzam sie przed zajsciem w ciaze od dzis

Polecane posty

Gość Buniaaaaaaa

helllloooo dzis postanowilam ze zaczynam odchudzanie... waze 80 kg przy wzr 173cm i musze koniecznie schudnac bo jak zajde w ciaze to przytyje kolejne 20 i juz sie z tej wagi nie wykaraskam .... moze ktos do mnie dolaczy ?????? chce schunac z 10 kg....

Gość ja już urodziłam
ale wcale nie musisz przytyć w ciąży 20 kg. Ja przytyłam 11 i w 2 tyg. po porodzie wróciłam do wagi sprzed ciąży (wyjściowa: 88 kg)

Gość Buniaaaaaaa
nie musze przytyc a jak przytyje ??? wole zaczac od 70 kg ... wtedy bede lzejsza sprawniejsza i wogle bede sie lepiej czula moze ktos zna jakies dobre diety

Gość podła sucz
na pewno lepiej, jak wzmocnisz mieśnie przed ciążą, czyli dużo sportu jesli dieta, to nie jakas drastyczna, bo szkoda sobie zniszczyć zdrowie ciąża to dla organizmu duże obciążenie, ze składników, które zwykle dostarczasz samej sobie, musisz obsłużyć i siebie, i nowego lokatora; zbudowac cały jego kregosłup i to w ciągu zaledwie 9 miesiecy; na to idzie kupa wapnia; i tak z każdym minerałem, każąwitamina więc jedz wartościowo, a zrezygnuj ze śmieci

może się okazać, ze nie przytyjesz wiele przy rozsądnym odżywianiu a nie obżeraniu się + uzupełnianiu witamin i minerałów dziecko może korzystać z twoich wcześniej zgromadzonych \"zasobów\" dieta nie ma większego sensu - stracisz cenne składniki z organizmu, możliwe że się odwodnisz - a potem może się okazać że i tak utyjesz i odrobisz straty lepiej odchudzqać się po ciąży - karmienie, noszenie maluch, spacery + ćwiczenia doskonale spalą zbędne kilogramy :)

Moim zdaniem odchudzanie przed ciążą nie jest dobre ponieważ: - organizm powinien być silny i dobrze odżywiony, wtedy płód od początku ma lepszy start, - osoby które już posiadają sporą ilość tkanki tłuszczowej nabierają jej mniej w ciąży, ważąc 80 kg możesz przytyć 10 kg, a jak się odchudzisz do 70 kg to tej tkanki tłuszczowej może Ci przybyć 20 kg i wyjdzie na to samo. - komórki tłuszczowe nie znikają tylko zmniejszają rozmiary, po intensywnym odchudzaniu, gdy zajdziesz w ciąże i bedziesz musiala odzywiac się znowu po staremu albo nawet lepiej, błyskawicznie te komórki się odbudują i patrz punkt wyżej - przybierzesz to co straciłas przed ciążą. Chyba że planujesz zachodzić w ciążę za jakieś 2-3 lata to wtedy może i to ma sens.

Gość schudniesz w ciąży
może się tak zdarzyć. Moja koleżanka, nie gruba, ale duża kobieta tzn wysoka i postawna na początku ciąży tak rzygała, że schudła ponad 10 kg... a że potem przybrała niewiele ponad 10 i do tego jak chodziła w ciąży była zima to efekt był taki że jak już urodziła sąsiedzi byli w szoku bo nawet nie zauważyli, zę była w ciąży ;)