Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość słoneczko nasze

CZY TO OKRES...?

Polecane posty

Gość słoneczko nasze

witajcie, po spozniajacym sie okresie, negatywnych testach i rozmyslaniach co jest ... wczoraj ( to był 45 dc) juz misie wydawało ze dostałam okres - zaczeło sie od brazowej wydzieliny9 takiejjak przed okresem) a dzis myslalam ze juz bedzie normalny @ a tu od rana minimalna ilosc krwi... czy to okres... co jest...? dodam ze miewałam 31 dniowe cykle a tu takie opoznienie i jesczze nie wiem czy to okres czy jakies plamienie...? dodam ze brzuch nie boli...

Gość qwertyu
słoneczko a u lekarza w końcu byłaś?

Gość słoneczko nasze
wybierałam sie poczatkiem tygodnia ale zaskoczyło mnie to plamienie/ okres... no i nie poszłam...

Gość qwertyu
wiesz możliwe że to spóźniony okres ale jakiś taki dziwny i lepiej byłoby pójść do gina. Nie pamietam już dokładnie ale chyba test miałaś negatywny i miałaś zrobić Beta HCG z krwi. I co zrobiłaś?? Jaki wynik?

Gość słoneczko nasze
beta wyszła negatywnie, poniżje 0,100 wiec to nie ciaza ale powiem Ci że dziwi mnie to wszytko bo zaobserwowałam że przytyłam ok 1 kg- mimo iz dbam o linie i nie jadłam dużo, wiec zastanawiam sie skąd ten dodatkowy kg...

Gość qwertyu
skoro tak to zdecydowanie idź do lekarza bo brak okresu moze być spowodowany innymi przyczynami niż ciaża. Hormonalnymi na przykład. Przeczytaj to: "Czy brak miesiączki zawsze oznacza ciążę? Nie. U dziewcząt najczęstszym powodem zatrzymania miesiączki jest gwałtowne odchudzanie (szczególnie anoreksja), a także zbyt intensywne ćwiczenia fizyczne. Brak okresu może być spowodowany przez stres, dużą nadwagę, niedoczynność i nadczynność tarczycy, zaburzenia hormonalne, zmianę klimatu, odstawienie pigułek antykoncepcyjnych, cukrzycę, a także leki (m.in. środki psychotropowe). Zaburzenia krwawień miesiączkowych niekiedy świadczą o poważnych schorzeniach. Mogą bowiem wystąpić krwawienia z dróg rodnych nie związane z cyklem menstruacyjnym, np. spowodowane schorzeniami nowotworowymi (rakiem szyjki macicy czy pochwy). Dlatego też wszystkie zaburzenia miesiączkowe powinny skłaniać kobietę do wizyty u ginekologa. " Idź i sprawdz czy wszystko jest ok. :)

Gość słoneczko nasze
dzięki za rade napewno pojde jak tylko sie to krwawienie/olamienei skonczy... wiesz napewno nie jest to : odchudzanie stres itp rzeczy... w takiem razie moze to cos poważniejszego... :(

Gość qwertyu
Lekarz sprawdzi czy wszystko u ciebie w porządku i da ci lek na wywołanie okresu -np. luteinę. Tak czy inaczej powinnaś sie zbadać. Zapewniam cie wizyta nie jest wcale taka straszna. :)

Gość słoneczko nasze
wiem wiem że to nic strasznego bo przecież bywam u gina :) tylko zastanawiam sie czy isc do rejonowej przychodni czy prywatnie, przychodniach panuje bieda i ubogosc urzadzen... a dzisiaj w prywtnych gabinetach mają niezbędną aparature chociazby do usg... jak sądzisz gdzie lepiej sie udac...?