Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość czekolaadaa

LODY

Polecane posty

Gość czekolaadaa

Ile lody mają kalorii ? Chodzi mi o takie w pudełkach 100 ml ile ma kalorii ? na przykład czekoladowe, truskawkowe, smietankowe

Gość na pewno bardzo dużo
a ile konkretnie to zależy ile sypneli cukru, przeciez to zalezy od marki, rodzaju dodatków itp. Generalnie lody to jest sam cukier, na ciepło nie do zjedzenia, na zimno go nie czuć

Gość fgrtyrtv
zalezy od producenta i skladu. czasami sa bardzo tluste, czasmi mniej,maja wicej wody. ja polecam big milka algidy! pyszny, a sam smietankowy ma niecale 100 kalorii, natomiast smietankowy w polewie owocowej, takiej rozowej ma okolo 120 - wiec mniej niz jogurt owocowy ;)

Gość opiekunka
na większości opakowań jest napisane...nie wymagaj od nas ganiania do marketu po lody i pisania co przeczytaliśmy.

Gość lodożerca
Zalgidy lody sa dosyc niskokaloryczne. 100ml= 2 gałki jakby co. Są różne opinie na temat lodow, niektorzy mowia ze to sam cukier a inni ze ody sa zdrowe i odchudzaja. Ja popieram 2 wersje;) nic sie nie stanie jak zjesz sobie codziennie lodzika:) ja dziś wrąbałam chyba z 4 galki algidy:) 2 galki maja ok.84kcal- to nie dużo, nie wiele wiecej od jednego kurewskiego ciasteczka..:/ Zawieraja duzo wapnia wiec sa zdrowe spalają dodatkowe kalorie bo organizm musi przeciez sie po nich ogrzac na co zuzywa energie.. LUDZIE!! NIE BÓJCIE SIE JESC LODÓW!! FAKT, TE KTORE MAJA WIELE DODATKOW MOGA BYC KALORYCZNE, ZRESZTA TO NA OPAKOWANIU PISZE, ALE NAPRAWDE SĄ CHYBA NAJMNIEJ KALORYCZNE Z DESERÓW!!! CZY TO KIEDYŚ WKOŃCU DOTRZE DO TYCH LUDZI KTORZY TAKIE DUPSY WYPISUJĄ ZE LODY TUCZA CZY COS TAKIEGO?! OWSZEM, PÓJDĄ W BOCZKI JEŚLI WPIERDALASZ BEZ UMIARU.. ZRESZTĄ, CZY LODY NIE SĄ PYYYYSZNE?

Gość tak na pewno odchudzają
najbardziej mi sie podoba ten tekst o tym że organizm musi sie ogrzać po lodach i spala energię :D przeciętne lody to połączenie węglowodanów z tłuszczami w proporcjach gdzieś 2:1. Czy może być coś gorszego? ;)

Gość sialalalal uuu
Kolejny ignorant :o Jedzenie zimnych potraw (nie tylko lodów, kanapek i wszystkiego co nie prauje :P) pomaga spalac kalorie. Organizm musi ogrzać taki pokarm! A do ogrzewania, tak jak do akzdej innej czynnosci zyciowej, potrzebuje energii, ktora uzyskuje spalajac kcal ;) Chcoiaz nei wiem, czy "te nadrobione w ten spsob kcal" daja jakies spektakularne efekty :o , ale fakt to fakt ;)

Gość no i co z tego wynika
że zjesz dwie gałki zimnych lodów to ile kalorii spalisz na ich ogrzanie? pokryje to chociaż 10% ich wartości kalorycznej? wątpię. Napij sie pół litra zimnej wody, bedzie lepszy bilans. Albo nie! lepiej - ponieważ te lody i tak już są ogrzane w przełyku znaczy że ustami się głównie ogrzewa. w związku z tym mam inny pomysł - nabieraj do ust zimnej wody, ogrzewaj i wypluwaj, ogrzej tak z 10 litrów ciekawe ile kalorii stracisz :D :D :D

no ale widzisz niektórzy wciąż myślą że to co jedzą w takiej samej formie trafia do brzuszka he he A ostatnio w wiadomościach nawet były wyniki badań że lody wcale nie są takie tuczące, bo można przecież jeść sorbety(zmiksowane owoce i sok) które są zdrowe, a lodów nie jemy w ilościach hurtowych więc nie wiem jak można od nich przytyć.

Gość lodożerca
No właśnie! lody was za bardzo nie utuczą, oczywiscie jak juz wspomnialam trzeba mieć umiar. sa zdrowe, istnieja nawet takie diety lodowe, poczytac na necie.. mnie nikt do lodów nie zniecheci:P robta co chceta:P

Gość sorbety zawierają za to więcej
cukru. Coś za coś, samej wody sie nie sprzeda. Nie jemy w ilościach hurtowych więc nie utuczą nas - zgoda, ale to jest stwierdzenie ogólne. Zalezy ile tych lodów i jakich jemy, ale przede wszystkim co jeszcze jemy. Same lody nas nie utuczą, sama coca-cola nas nie utuczy, sam batonik nas nie utuczy. A to wszystko razem plus tłuszcze w niektórych z tych produktów plus to co jemy na obiad i kolację itd. już tak. Czy typowe lody ze względu na proporcje składników w 100 g są tuczące - zdecydowanie TAK.

ojej to zrezygnujmy ze wszystkiego i jedzmy tylko seler:) Ja sama robie sorbety, cukru nie dodaje, bo i po co. Miksuje owoce do tego trochę soku wyciśniętego np. z pomarańczy. Do miski, do zamrażarki i jem. Lody uwielbiam, ale tylko big milki:) A wiem że nawet jak zjem za dużo to i tak nie przytyje, bo regularnie ćwicze. 30 minut dziennie to nie jest nic strasznego.

Nie wiem czy odchudzaja, ale jestem przykladem, ze nie tucza, nawet jak sie je je bez opanowania :D. Co najwyzej boli gardlo (ostatnio tydzien chorowalam po lodach!) :(

Gość tak bo lody zawieraja
ogromne ilosci chemii

jak dobrze ze ja nigdy nie musiałam się dietować. Bo co innego dieta pod okiem dietetyka, a takie głodzenie się na własną rękę. Do życia trzeba mieć siłę, no a bez jedzenia jak wiadomo sił nie ma. jak chcecie schudnąć to CWICZCIE. Bez tego żadna dieta nie przyniesie trwałych efektów. A lody bede jadła dalej. Tylko ja nie jem ich na dworzu, tylko np. w domu, dzięki temu gardełko nie choruje.

Gość gardełko nie
ale cały organizm dostaje popalić:)_heh

Ja tez jadlam w domu! Tylko ze przesadzilam z iloscia :O Chyba za bardzo ochlodzilam organizm \"cy cus\"...

Gość ZielonaMarianna
Droga Czekolado! Wszystko zależy do składników jakich używa producent lodów używa w produkcji. Zawartość deserów owocowych jest bardzo różna i uwarunkowana jest głownie składnikami wykorzystywanymi w procesie produkcji. Najmniejszą zawartość kaloryczną mają oczywiście sorbety, ale niski bilans mają także lody waniliowe, czy śmietankowe, które pozbawione są dodatków. Zasadniczo na każdym opakowaniu powinna być informacja na temat ilości kalorii, przypadającą na daną ilość danego produktu. Tak jest przynajmniej w przypadku lodów z Zielonej Budki, w której pracowałam.