Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość daga7777

ktoś zna się na wynkach laboratoryjnych?

Polecane posty

Gość daga7777

Lekarza mam dopiero jutro a już sie martwię. mam 500 Leukocytów i dodatnie azotyny w moczu- ktos na tym zna? jeżeli ktos sie zna to jeszcze mi napisze czy to strasznie żle że mam 12 neurocytów (prawidłowo 8-11), 44,9 limfocytów (norma 45-70) oraz 8,5 monocytów (norma 1-8)

Gość fuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu
jesli chodzi o azotyny i leukocyty to moga wskazywac na jakas infekcje ukladu moczowego pozostale wartosci przekroczone minimalnie ogolnie nie ma sie czym martwic, pewnie dostaniesz jakies leki na infekcje

Gość daga7777
dzieki za odpowiedz:)

Gość a co to za jednostki
jezeli to jest 500 białych krwinek w polu widzenia, to moim zdaniem jednak dużo za dużo

Gość daga777
białe krwinki to leukocyty? w krwi leukocyty mam ok? ranyy.... a jutro po południu lekarz

Gość lekarzem nie jestem bynajmniej
w moczu zdrowego człowieka nie ma leukocytów, tzn sa ale w bardzo małych ilościcah - kilka sztuk w polu widzenia. Jeżeli masz 500 w polu widzenia to na pewno jest przekroczona norma

Gość daga777
szukam i szukam i cos kiepsko znajduje. Czy te leukocyty w moczu mogą być poczatkiem białaczki? moze to głupie pytanie, ale moja mama zmarła na białaczke.

Gość recepta
zajszyj do tabeli "Morfologia..." na www.vademecum.zdrowia.prv.pl Najgorsze, gdy w moczu są erytrocyty, białko, to tak nawiasem.

Gość daga777
moeze jestem ślepa, ale ne widze:(. mam już normalnie czarne mysli...

Gość nie martw sie na zapas
przede wszystkim - co to za wartość 500? w jakich to jest jednostkach? większa ilość białych krwinek może się pojawiac przy stanach zapalnych dróg moczowych, ale spokojnie, bo dopóki lekarz nie obejrzy tych wyników to nic nie wiadomo na pewno. I tak dopiero po dodatkowych badaniach bedzie można coś powiedziec bo badanie ogólne moczu to tylko daje bardzo wstępny obraz

Gość daga777
nie wiem co to za wartość- jest napisane Leukocyty (m) 500 leuk./pl i te azotyny..., a póżniej jeszcze na dole jest napisane Leukocyty:5-10 WPW- w komentarzu

Gość daga777
jeszcze raz ja:) coś niecoś znalazłam - wychodzi na to ze mam zapalenie układu moczowego. Widać jakies bezobjawowe....

Gość sadgwetewt
no to trzeba było od razu napisać te leukocyty WPW, w polu widzenia 5-10 to jest tylko leciutko przekroczona norma, nic groźnego raczej

Gość daga7777
dzięki - na 15,15 mam lekarza to pewnie to potwierdzi.... a juz tłumaczylam męzowi że jak rak - to nie wezme chemii

Gość daga777
dzieki wszystkim ktore mi podpowiedziały - faktycznie - zapalenie układu moczowego, jutro musze oddac mocz na posiew i antybiotyki:/

Gość fdhsdz
Ja mialam 500 leukocytow i lekarz stwierdzil u mnie zapalenie pecherza moczowoego... spokojnie bd dobrze :)

Gość gość
tez mialam takie wyniki dwukrotnie, początek stycznia i pod sam koniec lutego. a przy tym minimalnie podwyzszone krwinki biale ale ogolnie morfologia byla bardzo dobra, bo doskwieral mi ciagly stan podgoraczkowy od tygodnia, objawy grypopodobne, ponad cztery rodzaje antybiotykow bralam , raz prawie zwymiotowalam, za drugim mega deprecha a za trzecim zawroty glowy i opuchniecia, dopiero Monural pozbyl sie raz a porzadnie te dziadostwa ale nie przestalam brac Fitolizyne- JEST SWIETNA - w dzialaniu tylko :D bo jesli chodzi o smak to zwymiotowac idzie! :( przestaly bolec plecy - bo od nerek,same nerki, sikam lagodnie, nie mam tych dziadoskich leukocytow ! i doslownie nie dawno zrobilam sobie kontrolne - SA IDEALNE. Olej z wiesiolka tez robi swoje bo takze chamuj***akterie i inaczej sie wycieram, :D :D bo czesto od tej E.coli sa infenkcje :( Duuuuzo pije wody z imbirem, takze moczopedne i odkazajacena na pecherz.

Gość gość
może ktoś z was się zna na niskołytkowości krwi, chętnie posłucham. Mój syn robił wyniki i ma mało płytek 6,5 tysiąca i spadło na 5 tysięcy.

Gość gość
dziękuję wszystko przeczytałam.syn był przeziębiony miał zapalenie ucha i węzłow, brał leki. ogólnie jest wysportowany szczupły, nie pije w ogóle, nie pali. dostał skierowanie do hematologa na połowę czerwca.