Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Wieliczka

Jak przezyc upalne dni ? Co pic , co jesc?

Polecane posty

Gość Wieliczka

Gość powinnni tej matce cos zrobic
dobre pytanie

Gość gjgojgj
sorry ale nestae jest pełna różnych paskudztw i obok herbaty nawet nei stala... jak już to lepiej zrobic samemu herbatę mrozoną, czy kawę. Ja lubie pic jako orzeźwienie mietę albo zieloną herbatę no i mnóswto wody np z sokiem z cytryny

Sorry, ale ja nie pisałam, obok czego stała Nestea ... a jak jesteś daleko od domu, przeszłaś 10 km i słońce praży to raczej nie cofniesz się do domu po mrożoną herbatkę, tylko kupisz to, co oferują w sklepie. Tak jak mówiłam. Polecam Nestea ...

Gość eeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee
- woda mineralna niegazowana (staropolanka the best) i bez zadnych smakow - shake z mleka/jogurtu i owocow (dodatkowo syci) - na obiad zamiast kotleta z ziemniakami np. chlodny makaron ztruskawkami i odrobina smietany lub jogurtu - gazpacho lub chlodnik - maslanka :)

Gość gjgojgj
powyżej ktośnade mnąnapisał same pyszności...mniam

Gość gjgojgj
poza tym zamiast nestea ja wole napić się wody mineralnej, ale każdy pije to co lubi. Owszemmoże i Nestea ma fajny smak ale... tylkotyle

Gość eeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee
jak sie napilam nestea to mi sie niedobrze zrobilo, sama chemia - czuc w smaku no nie wierze ze w sklepie tylko nestea mieli :)

Gość gjgojgj
a do wody to jak juz sama wciskam sok z cytryny (też lubię staropolankę). Wodo smakowa to już nei woda tylko napój zwykle pełen cukru.

Gość eeeeeeeee
staropolanka najlepsza ze wzgledu na sklad. albo muszynianka plus

Gość eeeeeeeee
gjgojgj - taaaa, naturaly smak owocow, usmiac sie mozna :D:D:D:D:D:D

No nie, sklepem był Real, więc mogłam się napić czegokolwiek, począwszy od wody mineralnej, skończywszy na Leśnym Dzbanie. Nestea brzoskwiniowa to faktycznie ohyda, ale cytrynowa .. mniam. A co na obiad w taki dzień? No chyba młode ziemniaki i maślanka to dobry patent. Ostatnio jadłam też fasolkę szparagową i myślę, że na lato jest to idealny posiłek. Ale najbardziej to lubię w takie dni jedzenie z grilla, na świeżym powietrzu ;)

Gość eeeeeeeee
ach, pamietam, obiadek skladajacy sie z piersi w przyprawach z grilla + pol talerza fasolki zoltej z wody. bez zadnych kartofli. miodzio!

Gość gjgojgj
o ja tez lubie kalfior lub brokuły jeść...mięso to z daleka raczej omijam... jem bardzo rzadko!

Gość eeeeeeeee
ja mieso biale, czerwone rzadko, bo nie znosze. i ryby - super

Gość eeeeeeeee
zazdroszcze tym, co nad morzem - maja swizutkie rybki pod nosem, nie te, co mrozone i przewozone nie wiadomo ile :O

Ja do dziś dnia wspominam obiad skomponowany przez teściową: żółta fasolka szparagowa + ziemniaczki podpieczone na patelni (talarki chyba na to mówią). Megaprzysmak. Teraz to czekam, aż się pojawi bób w sprzedaży :)

Gość gjgojgj
no i jadam pomidory w duzych ilościach. Np w sosie który sama robię w zupie czy sałatke z samych pomidorów z cebulą.

Gość gjgojgj
ryby też lubię ale mimo iż meiszkam niedaleko morza (słynna anegdota: "którym tramwajem dojadę nad morzem?" zapytała kobieta wysiadająca na Dworcu Głównym w Szczecinie...) to i tu z rybami ciężko a ja je też uwielbiam. Najlpeij byłoby mieć zaprzyjaźnionego rybaka.

Gość eeeeeeeee
rybak poszukiwany :)

Gość u mnie
w upały jada się młode ziemniaczki z masłem i koperkiem,do nich do popicia maslanka z lodowki.takie postne,ale pycha i syci. albo,tak jak dziś-rybka z patelni i wczesniej zrobiona,schłodzona sałatka z ziemniaków,z cebulą,sokiem z cytryny,oliwą,cukrem,sola i pieprzem.pycha polecam.

Gość eeeeeeeee
rybka z patelni - smazone, troche ciezkie nie jem kopru bo go nie cierpie, nie dodaje masla do ziemniakow, bo to dla mnie wstretne, ale takie same ziemniaki z maslanka, mizeria, jajkiem sadzonym moze nawet, to w miare moze byc :)

Gość u mnie
ziemniaki z maslanką i mizeria?dziwne połaczenie. zreszta jak kto woli.

Gość gjgojgj
dlaczego dziwne ja tez tak czasem jadam??