Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość PreczSzatanie

Gdzie jest Bóg gdy tyle ludzi cierpi na depresje

Polecane posty

Gość PreczSzatanie

Witam serdecznie..mam depresje, ciężką, myśli samobójcze i modle się, ale Bóg nie przychodzi na ratunek, czyżby szatan był silniejszy?

Gość ikochałimiau
boga nie ma!

Gość PreczSzatanie
a oto dobre "afirmacje"prosto z biblii: Być może mnie nie znasz, ale JA wiem o tobie wszystko. Wiem, kiedy siadasz i kiedy wstajesz. Znam każdy twój krok. [Psalm 139] Nawet wszystkie włosy na Twojej głowie policzyłem [mateusz 10:29-31] Bo stworzyłem cie na MOJE PODOBIEńSTWO [ genesis 1;27] jA sprawiam, że żyjesz{Dzieje Apost 17;28] Jesteś MOIM dzieckiem Znam cie od twego poczęcia[Jeremiasz 1;45] Wybrałem cie w dniu stworzenia[ Do Efezjan 1;11,12] Nie jesteś dzielem przypadku-wsystkie twoje dni spisalem w MEJ księdze Jesteś wspaniale, cudownie stworzony .Stworzyłem cie w łonie twej matki [psalm 139] Ci, którzy MNIE nie znają, stawiają MNIE w złym świetle [Jana 8;41-44],lecz JA nie jetem zły ani odległy, JESTEM obrazem miłosci i pragnę wylać ją na ciebie obficie [1 list Jana ] Daję ci więcej, niz twoi ziemscy rodzice kiedykolwiek mogliby ci dać, bo JA JESTEM doskonałym Ojcem.Wystarczy mnie poprosić Wszystko, co dobre w twym życiu, pochodzi ode mnie chcę dać ci nadzieję na przyszłość[Jeremiasza 29;11] ponieważ kocham cie wieczną milośćią[Jer 31;30] Mam wiecej mysli o tobie, niż gwiazd na niebie[Ps 139]Raduję się z ciebie, nigdy nie przestane czynic dobra w twoim życiu, [Jer 32;40],bo jestes tym, co mam najdroższego Z całego serca pragnę twego dobra. pokażę ci wielkie i wspaniałe rzeczy[Jer 33;3] JESLI BEDZIESZ MNIE SZUKAL CALYM SERCEM, ZNAJDZIESZ MNIEROZKOSZUJ SIE MNĄ, a spełnię twoje pragnieniaMogę zrobić dla ciebie wiecej, niż potrafisz sobie wyobrazić JESTEM OJCEM,który pociesza w kłopotach[ 2 do Koryntian 1;3-4] Gdy twoje serce krwawi, jestem blisko[ps 34;19] Jak owca na ramionach pasterza, tak ty jestes blisko mojego serca [Izajasz 40;11] .Przyjdzie dzień, gdy zetree łzy z twoich oczu, i zabiorę wszelki ból, jakiego doznałeś w życiu JESTEM twoim Ojcem i kocham cie tak mocno, jak mojego Syna, Jezusa; w Jezusie wyraża się moja miołość do ciebie [Jana 17;23,26] On jest doskonałym obrazem MNIE On przyszedł, aby pokazać , że jestem po twojej stronie, a nie przeciwko tobie [Rzymian 8;31] Jezus umarł, abyśmy ty i JA mogli żyć w zgodzie[2 kor 5;18,19] Jego śmierć była najdoskonalszym wyrazem mojej miłośći do ciebie[1 jana 4;10] ODDAłEM WSZYSTKO, CO KOCHAłEM, ABY ZYSKAć TWOJą MIłOść[rzymian 8;31] JEŚLI PRZYJMIESZ MOJEGO SYNA, JEZUSA, PRZYJMIESZ MNIE[1Jana 2;23] I NIGDY NIC NIE ODłąCZY CIę OD MOJEJ MIłOśCI WRÓĆ DO MNIE, a wydam przyjęcie, jakiego niebo jeszcze nie widziało![Łuk 15;7] Jestem twoim OJCEM I zawsze nim będę[Ef 3;14,15] ******************************************************** ******************************* a teraz chcę cię zapytać: CZY CHCESZ BYĆ MOIM DZIECKIEM? [Jana1; 12, 13] CZEKAM NA CIEBIE! [ Łukasza12;11,32] Całuję cię mocno! Tata, Wszechmogący Bóg

Gość PreczSzatanie
i co z tymi obietnicami?

Gość minimka
Nie słuchaj,że Boga nie ma.. Depresja nie jest od Boga i On nie chce żebyś cierpiał/a. MIłość Boga jest nieograniczona, ale czasami musi na to pozwolic. Zastanów się dlaczego masz depresje... Moze to własnie jest głownym problemem... Musisz sobie z tym poradzic, bo Bog zawsze czeka... Nie trac nadziei.. Czasami trzeba modlic się długo i cierpliwie...

Gość PreczSzatanie
ile mogę czekać? zwariuje ze sobą

Gość minimka
Zastanów się co jest twoim problemem... Musi byc cos co Cię do tego doprowadziło..... Nie możesz obwiniac Boga...Zastanów sie ile rzeczy dostajesz na codzień..... Czasami nie potrafimy docenic czegos co mamy przed nosem... Trudno jest cos ci doradzic..Nie znam twojego problemu..

Gość fgfgdfg
odpowiadajac na pytanie z tematu - w malenkich plastikowych flakonikach przepisywanych przez lekarza..

nie poto Bóg dał człowiekowi wolną wole aby ingerowac w jego życie,a tak ogólnie rzacz ujmując siłe i pełnie wiary w Boga potwierdza się nie chwilach gdy jest wszystko po naszej myśli ale właśnie w najtrudniejszych sytuacjach życiowych!!!

Gość 24
a gdzie jest Bog, kidy rocznie miliony dzici umieraj z glodu? nie chce cie dolowac, ale Bog jesli nawet istnieje to ma w dupie ludzkie problemy, radz sobie sam, oto dobre motto na poczatek kazdego dnia

Gość --K a R o L i N a--
a co ma Bóg do Twojej depresji??:)

Gość --K a R o L i N a--
Miom zdaniej Bóg nie ma nic do Twojej depresji :) to jest wyłącznie Twoja sprawa a nie Boga...

Gość minimka
Ludzie, chcecie,żeby Bóg dał wolna wolę?? To własnie daje.. Człowiek wybiera, Bóg nie wtrąca się... I wtedy człowiek powoduje wojny, zło, a my zastanawiamy sie dlaczego Bog nam to robi... Co z tym wspólnego ma Bóg skoro dał nam wolna ręke i nie może narzucać się nam i uszczęśliwiać nas na siłę.....

Gość --K a R o L i N a--
dokładnie tak jak piszesz... najpierw chcecie wolnej woli a teraz narzekacie... ale cóż jeszcze się taki nie urodzi co by wszystkim dogodził...

Gość 24
ja sie nie narzucam, faktycznie bardzo wczesnie zrozumialam, ze najlepiej radzic sobie samamu, a nie kleczec godzinami w kosciele

Gość --K a R o L i N a--
Można klęczęć w kościele godzinami jak ktoś ma taką potrzebę:) przecież nikt nikomu teg nie broni... ale jak to się mówi"umiesz liczyć to licz na siebie"...

Gość --K a R o L i N a--
ja też miałam depresje ale nawet mi na myśl nie przyszło że Bóg coś może do tego mieć...

Gość --K a R o L i N a--
to do Boga :)

Gość 24
himself nie zgadzam sie , wlasnie trwoga uczy, ze nie do boga, bo i tak nie bedzie efektu, ja mialam depresje, i jedna nie udana probe samobojcza, wyszlam z tego tylko dlatego, ze zrozumialam, przy pomocy lekarza, ze dam sobie rade sama, a w cuda nie wierze

mam depresję i leczę ja ale powoli tracę nadzieję. ostatnio mniej się modlę, zaniedbałam kontakty z Bogiem. Przeczytałam w Katechizmie Kośc. katolickiego ze ludzie popełniajacy samobojstwo w depresji moga być zbawieni, nie są potępieni na wiecznosć. Moze tu jest łaska Boża? bo depresja tak boli dusze, ze nie ma siły żyć..

Gość --K a R o L i N a--
Też macie ta czasmi że czujecie potrzebe pójścia do kościoła ale tak dla siebie, dla bycia tam i pomodlenia się a nie np błagania o to żeby nie mieć depresji? :P

Gość --K a R o L i N a--
black velvet nie mów że masz zamiar się zabić....

Gość --K a R o L i N a--
ale jest wsród nas nie słyszałeś?

24 nie wiem czy załważyłaś/łeś? że to porzekadło przytoczyłem niejako z przekory:) zresztą pisałem wcześniej że nie poto człowiek jest właścicielem wolnej woli by rościc sobie wątpliwej jakości prawo do bycia sterowanym z zewnątrz jak automat przez opatrznośc:)

Gość minimka
Bóg umarł po to aby dać nam życie... a nie po to,żeby sobie wziąć i umrzec.... Bóg to nie jest klęczenie w kościele, to nie spiewy koscielne i kazania których nie rozumiesz... Bóg żyje obok nas, obok mnie... Jest prawdziwy, zna twoje problemy i nie daje więcej niz ty nie możesz znieść... On nie chce,żebyś utożsamiał go z nudami i starym dziadkiem.... Jest żywy i chce żebys żył w pełni.... Chce dla ciebie jak najlepiej...

Gość --K a R o L i N a--
brawa dla Ciebie:)

Gość himsel
nie chce byc złośliwi ale kiedys mągry facet spytany czy widział kiedyś Boga -odparł-każy go widział tylko nie każdy w to uwierzy że to był Bóg:)

Gość 24
minimka, to twoj punkt widzenia, ja go nie szukam, bo nie mam takiej potrzeby, a poza tym od czasu do czasu, daje duzo wiecej niz mozesz zniesc, nie wierze tez ze chce dla nas jak najlepiej, ot jest sobie, jesli jest i sie przyglada, jak widz