Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość moje pytanie na temat karmieni

czy dziecko jest sie w stanie najesc w 2 minuty?

Polecane posty

moja dzidzia je co 3 godziny, ale ssie piers (spokojnie i bez ulewania)tylko 2 minuty... potem nie lyka tylko wylewa jej sie bokami...czy przez 2 minuty jest w stanie sie najesc?? bo mi sie nie wydaje:( potem chce ssac ale wylewa jej sie pokarm i sie krztusi, jak odstawiam od piersi to placze... sama juz nie wiem:( moze mam wyjatkowo duzo pokarmu? ( ale nie wiem po czym to poznac bo nie mam porownania), albo bardzo duzo mi leci??? (tez nie mam porownania).. napiszcie prosze jak u was to wyglada? czy jak nacisniecie na piers to pokarm tryska pod cisnieniem? bo u mnie tak jest a czasem nawet jak sie schyle to mi kapie... jak karmie jedna piersia to pokarm zaczyna tez lac sie z 2giej... napiszcie prosze co o tym sadzicie

dodam ze dzidzia ma 6 tg

Gość seminka
2 min? to malo prawdopodobne ze sie naje moj ssal piers 40 minut prawie! i to jednorazowe jedzenie systarczalo mi na 3-5 godzin skoro az tak tryska, to sama odciagnij sobie troche pokarm i dopiero wtedy przystaw mala

Gość seminka
dodam ze u mnie tez tryskalo na kilometr, a za kazdym razem jak sie pochyalalm tez lecialo strumieniem mowie Ci odciagnij sobie najpierw, mala poloz ciut wyzej, tak zeby prosto pod cyckiem nie lezala i moze cos sie zmieni

ale ssal intensywnie bez przerw 40 minut??? zawsze przed karmieniem odciagam bo inaczej mala nie zmiescilaby brodawki z otoczka do ust:O po odciagnieciu tryska pod cisnieniem z kilku dziurek zazwyczaj z 3 - doslownie jak nacisne to jak prysznic - dlategoo pyta czy kazdy tak ma czy moze wycieka Wam mleko po nacisnieciu po kropelce

Gość seminka
tak ssal nie przerwanie 40 minut okolo, raz krocej raz d;luzej, po tym zadnego dokarmiania przez od 3 do 5 godzin moze poradz sie poloznej, ja korzystalam b czesto z jej rad :) po kropelce to mi wyciekalo jak konczylam karmienie, a tak to jak pisalam, tez b lecialo, a na miasto to tylko z pielucha wychodzilam, bo wszystko inne przeciekalo....

Gość sorry seminka
sorry seminka ale chyba gadasz glupoty, moje dziecko w ciagu 10 minut oproznia butelke z 1 dziurka z ktorej niemal nic nie leci100 ml... to nie wiem ile musialoby twoje dziecie zjesc, moze ssac nie umialo efektywnie??? dziecko ma maly zoladek i watpie zeby pos 40 minutach intensywnego ssania z taka iloscia pokarmu o jakiej piszesz dziecku nic nie bylo

Gość klala
jedno dziecko ssie 5 mim i sie najada a drugie musi possac trochoe dluzej

Gość ale w 2 minuty to chybanie jes

koniecznie zwaz dziecko. jesli dobrze przybiera na wadze to jest ok ale wydaje mi sie ze to za krotko sorry seminka - dzieci potrafia tak dlugo ssac. moj jak chce sie napic to zajmuje mu to 2 min a przed snem czasem i godzine. chodzi o to ze jak ciagnie lekko po prawie nic mu nie leci jak mocniej to leci;) ale przez godzine przy piersi i ciagla rusza tymi policzkami:D

Gość seminka
do sorry seminka moj maly dobrze przybieral na wadze! i ssac umial od samego pcozatku, ja karmilam piersia, a jak jadl butelka to zajmowalo mi to 5 min wiec nie porównuj piersi do butli! moja siostra tez karmi piersia i jej maly zajada pol godziny wiec nie czuje sie jakas inna, zwlaszcza ze moj pokarm starcza mu na 3 do 5 godzin, ghdyby zle ssla albo nie najadal sie nie wytrzymalby tak dlugo!

poradź się położnej i koniecznie zważ dziecko w przychodni, jeżeli przybiera to ok moja córcia od początku ssała po 5 min. Też panikowałam, a położna mnie uspokoiła, wazyłyśmu ją raz w tygodniu, aż się przekonałam. Przybierała na wadze, przerwy miedzy posiłkami 3 godz. a posiłek 5 min.:D

Gość olówa
Czy dziecko się najada można stwierdzić najlepiej po jego wadze no i oczywiście po zachowaniu. Da się przecież stwierdzić u 6 tygodniowego dziecka o ile zwiększyła się jego waga w stosunku do urodzeniowej. Bardzo bym chciała Ci pomóc bo ja na początku karmienia swojej córeczki przechodziłam istny horror. Mała właściwie przez pierwsze dwa tygodnie nie chciała nic jeść i nie wiem już kto bardziej wtedy płakał ja czy ona. Z tym odciąganiem to nie do końca dobry pomysł. Można, ale odrobinę bo będzie to pobudzało jeszcze większą produkcję pokarmu. Jeżeli masz dużo pokarmu (to, że leje się z drugiej piersi, przy pochylaniu się itd. jest najzupełniej normalne) to myślę że maleńka jest w stanie zaspokoić głód. Głowa do góry najważniejszy jest luz bo twoje zdenerwowanie będzie udzielać się małej i na pewno w tym całym karmieniu wam nie pomoże! TYLKO SIĘ NIE PODDAWAJ!!!