Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Pierwszy krok w chmurach

Truskawki, ach truskawki...

Polecane posty

Rano zjadłam ok. 1kg truskawek, potem dwie kromki chleba, jabłko, normalny obiad - ziemniaki i mięso, a na kolację znów 1 kg truskawek. Czy nie zjadłam dziś za dużo owoców? Ponoć cukier w nich zawarty powoduje tycie... Nie wiem co o tym myśleć.

Gość utyjesz jak bania
a na głowie zamiast włosów wyrosną ci szypułki

To byłó poważne pytanie...

Gość utyjesz jak bania
odpowiedź też jest poważna

Gość na noc truskawki
jak i inne owoce odradzam

Mam nadzieję, ze nie przytyję. Wydaje mi się, że mam odrobinkę spowolniony metablozim, bo dziś mija równe 3 m-ce od kiedy zaczęłam odchudzanie. Schudłam już 16 kg, więcej niż oczekiwałam - teraz strasznie boję się efektu jojo - dlatego takie (nie)poważne pytania zadaję.

Gość fladra tez czlowiek
jak Ci sie udalo schudnac 16 kg? dieta truskawkowa? oczywiscie zartuje ale naprawde interesuje mnie jak zdolalas pozbyc sie 16kg?

Wykupiłam karnet na siłownię, zaczęłam jeść 5 regularnych posiłków dziennie. Jadłam wszystko, ale z umiarem. Nie wyeliminowałam białego pieczywa, ziemniaków, wieprzowiny. Słodycze jadam, ale raz na jakiś czas... Mniej żreć, ćwiczyć, spacerować. Tyle.

Startowałam z 79 kg, teraz ważę 63 przy wzroście 168.

Gość fladra tez czlowiek
ach...to takie proste...

Gość fladra tez czlowiek
ja mam 177 i 89kg

Gość drugi krok w chmurach
dieta TRUSKAWKOWA 3kg w 5 dni truskawki oczyszczaja organizm, odchudzaja i wzmacniaja. Najskuteczniej dzialaja z twarozkiem. 1 DZIEN SNIADANIE: truskawkowy twarozek dla lasucha 20 dag twarozku wymieszac z 10 ml jogurtu nat. i lyzeczka miodu. Wylozyc na talerz 20 dag truskawek,dodac przydzadzony serek. Posypac na koniec orzechami pistacjowymi i starta kostka gorzkiej czekolady.Zjesc twarozek z tostem porcja 380 kcal OBIAD: makaron z sosem pomidorowym Na lyzeczce oleju zeszlij cebule i czosnek. dodaj 25 dag pomidorow z puszki. dus, az sos bedzie gesty. przypraw i wyloz na 10 dag makaronu,posyp lyzeczka tartego sera. porcja 590 kcal KOLACJA: kanapka z pasta 10 dag twarozku wymieszaj z 10 dag wedzonego dorsza i koperkiem. zjedz z kromka ciemnego chleba. porcja 265 kcal 2 DZIEN SNIADANIE: tosty z szynka i twarozkiem opiecz 2 tosty,jeden obloz szynka,drugi posmaruj naturalnym twarozkiem. jedz tosty z rzodiewkami porcja 270 kcal OBIAD: krem z zielonego groszku do 1/2 wywaru z warzyw wrzuc 10 dag mrozonego groszku. Gotuj 15 min. zmiksuj zupe. na lyzeczce oleju usmaz grzanki z kromki chleba. zupe posyp natka porcja 260 kcal KOLACJA: lekki omlet z truskawkami 2 jajka roztrzep z lyzka maki i lyzka mleka. usmaz z obu stron na lyzeczce oleju. naloz na omlet 10 dag truskawek wymieszanych z 5 dag twarozku. PORCJA 280 KCAL 3 DZIEN SNIADANIE: muesli kukurydzaien z truskawkami 300 ml jogurtu.nat wymieszaj z 4 lyzkami platkow kukurydzianych, garscia rodzynek oraz 20 dag truskawek. porcja 350 kcal OBIAD: schab z brokulami i sosem twarozkowym 10 dag twarozku wymieszaj z roztartym zabkiem czosnku i natka pietruszki. upiecz w folii 15 dag schabu bez kosci. na parze ugotuj 30 dag brokulow. wyloz na talerz mieso i warzywa, zjedz z sosem z twarozku. porcja 410 kcal KOLACJA: salatka z twarogu i pomidorow 2 pomidory pokroj w plasterki,posyp je 10 dag pokruszonego twarogu. polej lyzka oliwy z oliwek. zjedz z kromka chleba. porcja 370 kcal 4 DZIEN SNIADANIE: twarozek z chrzanem i ogorkiem 20 dag twarozku wiejskiego wymieszaj z lyzeczka chrzanu, polowa ogorka i koperkiem. do tego 2 kromki pumpernikla. porcja 260 kcal OBIAD: ryz z truskawkami 20 dag truskawek pokroj i wymieszaj ze 100ml jogurtu. ugotuj 10 dag ryzu i polej jogurtem z owocami. porcja 435 kcal KOLACJA: salatka z fasolki i truskawek 10 dag fasolki szparagowej ugoptuj i ostudz. wymieszaj z 10 dag truskawek, 5 dag bryndzy i lyzka oliwy. posup listkami miety. porcja 280 kcal 5 DZIEN SNIADANIE: jajecznica ze szczypiorkiem 2 jajka ze szczypiorkiem. zjesc z pomidorem i kromka chleba pelnoziarnistego. porcja 220 kcal OBIAD: zupa owocowa 20 dag obranego rabarbaru zagotuj w 1/2 l wody. dodaj szczypte anyzu, lyzeczke miodu oraz 20 dag truskawek. zjedz z 2 lyzkami makaronu i lyzka serka homogenizowanego. porcja 250 kcal KOLACJA: warzuywa zapiekane umyj i oczysc por,fasolke,cukinie i pokroj je w talarki. obierz cebule,podziel ja na piorka. warzywa zalej 30 dag twarozku wymieszanego z jajkiem oraz galka muszkatolowa i zapiecz w piekarniku. porcja 375 kcal

Gość drugi krok w chmurach
ja mam 170 i z 65 kilo i nie moge sie zebrac do odchudzania, a za 3 tygodnie slub

Gość fladra tez czlowiek
czyli prawie dyszke wzrostu i dyszke kilogramow wiecej

Teraz, z perspektywy czasu wydaje mi się to proste, ale przyznaję, ze łatwo nie było. Cały czas walczyłam. Zarówno psychicznie jak i fizycznie. Wcześniej odchudzałam się na dietach typu 300 kcal - efekt? Wytrzymywałam najwyżej 2,3 dni, a potem wpier**ielałam po 10 tys kcal dziennie. To byłó chore. Jadłam, jadłam i stwałam się coraz większa, grubasza...

Nie myślcie, że jestem pewna siebie, ze nie boję się jojo. Boję się jak cholera. Jakoś udałó mi się unormować posiłki, nie myślę już tyle o jedzeniu, ale to cały czas tkwi w głowie. Zjesz - będziesz gruba... Zjesz- będziesz gruba. Mantra ;(