Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kocham ale nie wiem co zrobić

Wspólne mieszkanie

Polecane posty

Mój mężczyzna zaproponował mi wczoraj abyśmy zamieszkali razem a ja nie wiem co zrobić. Kocham Go i chce z Nim być ale ja mieszkam na północy Polski , On na południu. Mam wszystko rzucić i zamieszkać z Nim?

Gość Taka jedna ____________
Nie.To Ty zostawisz wszystko , a potem.... ?

Gość Taka jedna sama droga
:P

bardzo chce z Nim zamieszkać. Tu mam jednak rodzinę, pracę, przyjaciół. Jednak to nam ułatwiło by nmż ycie - będziemy razem i nie bedziemy widywac sie raz na dwa tygodnie. Jednak waham sie. Jesli sie nie zgodzę, bedzie to oznaczało ze nie potrafie pójść na kompromis?

Gość a jak na przyszlosc..
myslicie tak dalej ciagnac zwiazek na odleglosc??Porozmawiajcie o przyszlosci, nie wiem jak dlugo jestescie razem...wezcie wszystkie za i przeciw i wybierzcie wspolne zycie, jezeli tego chcecie i jezeli planujecie wspolna przyszlosc..A moze on sie przeprowadzi w Twoje strony?Zalezy jaka macie sytuacje..Ciezko jest zrezygnowac z wszystkiego i przeprowadzic sie do faceta.A co jesli to nie bedzie to a ty zrezygnujesz z wszystkiego??Jezeli czujesz, ze go kochasz i ze mozesz z nim wiazac przyszlosc moze warto??

Gość Taka jedna ____________
Dlaczego TY masz iść na kompromis ????

Gość migo
nie musisz z niczego rezygnować, pamiętaj, że jeśliby coś się nie udało(czegogo Ci nie życzę) to będziesz bardzo żałować

Gość O matko Bossss
Głupie baby jadą za facetem,a potem płacz i zgrzytanie zębów

Gość dadadddsadd
to żaden kompromis gdy jedna osoba coś zmienia a druga nic ;D

wspólne mieszkanie ma być "sprawdzianem" czy pasujemy do siebie. Bo jednak będąc w zwiazku na odległośc nie da się poznac tak do końca drugiej osoby. Bo to co innego wyjechac wpólnie na tygodniowe wakacje a co innego mieszkać razem. To ma być "próba".

Gość O matko Bossss
I Ty na próbę masz wszystko zostawić ? W zamian za co ? Za próbę ? A jak się nie uda , to co zrobisz ? Z podkulony ogonkiem wrócisz do siebie ???!!!

On z nieczego nie rezygnuje. Bedzie mial blisko rodzine, znajomych, przyjaciół no i pracę. W moje strony się nie przperowadzi bo tam u siebie prowadzi własny interes, ma swoich klientów i cięzko by bylo Mu to wszystko zmienić a chyba nie chce zaczynać od poczatku.

Gość O matko Bossss
Czyli ON CIEBIE będzie próbował , tak? Jak mu się spodoba jak przerzesz skarpetki ,gotujesz i dbasz o JEGO domek , to łaskawie pozwoli Ci zostać. A jak nie ??

Gość O matko Bossss
A dlaczego TY masz rezygnować ? Tobie łatwiej ? Bujda. Tak JEMU wygodniej !

O matko Bossss , problem w tym, że ja nie chciałabym wszystkiego rzucać i jechać. Ale w jaki inny sposób sprawdzić czy pasujemy do siebie? Gdybym miała wybierać, to wolałabym spróbować na próbę niż wychodzic za Niego a .. później, gdyby nie wyszło -rozwodzić się.

Gość O matko Bossss
Próbą jest to co ON jest w stanie zrobić. Co ON chciałby / byłby w stanie poświęcic. zastanów się ile CIEBIE ta "próba" może kosztować !

Gość a ja znam
Moja znajoma tak właśnie się przeprowadziła do narzeczonego poniewaz w jego miescie były lepsze perspektywy do zycia a u niej oboje nie mogliby sie rozwijac. mieszka teraz 600 km od domu rodzinnego ale jest z nim szczesliwa.a jej rodzinne strony odwiedzają w wolnym czasie

Gość O matko Bossss
Przeprowadziła się jak napisałaś do NARZECZONEGO. Chyba to nie to samo narzeczony i chłopak? Kocham.... jak długo jesteście razem? Ile Ty masz lat a ile on?

Gość a ja znam
jak sie przeprowadzala nie bylo jeszcze w planach zareczyn

jesteśmy już 3 lata. Ja 26, On 31

Gość O matko Bossss
A nie ,możesz wziąć urlopu np na miesiąc czy 2 i wyjechać "na próbę" ?

poważnie nie wiem co robić. Chcę bardzo i jeszcze bardziej się waham.

i będe siedziała w domu, kiedy On bedzie w pracy? Oszalałabym z nudów. Ja muszę cos robić, przebywać z ludźmi.

Gość a ja znam
to poszukaj pracy u niego. on ci pewnie pomoze jesli zechcesz

Gość O matko Bossss
Możesz szukać pracy - żeby się zorientować czy byłoby łatwo znaleźć , ale jednosześnie miałabyś zabezpieczone tyły i ewentualny powrót ...

Gość krotko i na temat
najlepsza jest odleglosc mniejsza od dlugosci fiuta, kazda inna to niestety rozlaka

:-)

O matko - tak chyba zrobię. Wezmę dłuzszy urlop, pojadę do Niego i zacznę szukac pracy. Muszę i chcę spróbować. Dziekuję Wam , za każda wypowiedź:)

Gość O matko Bossss
Dla Twojego dobra : Nie zamykaj za sobą drzwi , nie pal mostów. Weź dluższy urlop - będziesz spokojniejsza , że w razie czego masz gdzie wracać. Zacznij szukać "u niego" pracy - może dostaniesz lepszą i wtedy nawet jeżeli by nie wyszło - pozostajesz niezalezna ? Jeżeli pracy nie dostaniesz - podejmiesz decyzję. Jak nie masz TWOICH ( nie jego czy wspólnych) koleżanek w jego miescie , to zacznij ich szukać. gdybys miała potrzebę się wygadać to przecież nie z jego sąsiadką :P no , ale jest jeszcze kafe :D

Jeśli tego chcesz to się przeprowadź i nie słuchaj rad innych, bo ile ludzi tyle pomysłów. Życie jest tylko jedno i czasem warto zaryzykować. Ja byłam w podobnej sytuacji zaryzykowałam i teraz jestem najszczęśliwszą żoną na świecie. Pozdrawiam i życzę mądrych decyzji :-)