Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość myszak_ziom

usuniecie pieprzyka

Polecane posty

Gość myszak_ziom

hejka! mam zamiar usunac sobie duze namie z lokcia.Czy ktos juz milal taki zabieg?Czy to bezpievczne?Bylam u lekarza powiedziano mi ze bzdie dobrze:) Chce go usunac bo krepuje sie chodzis w krotkich rekawkach:(

ja miałam usuwany chirurgicznie pieprzyk na szyi, był mały więc nie załozono nawet 1 szwu lekarz oglądał znamię, potem usunął i robił histopatolgię tzn badał czy to nie było rakowe potem kazał się nie opalać (ale to bylo w lutym :D

Gość usuwalam
Najlepiej zrob to w jakims szpitalu onkologicznym.U mnie bylo ok. Wszystko w znieculeniu miejscowym

Bez przesady z tym szpitalem onkologicznym :) Wystarczy u doswiadczonego chirurga i tyle. Ja mialam wycinane 2 razy. Pierwszy raz na szyi, drugi na samym dole brzucha. Oba w znieczuleniu miejscowym. Za pierwszym razem mialam tylko jeden szew, a za drugim razem 4. Pierwszy byl to zwykly pieprzyk, natomiast drugi niestety nie...wiec dlatego jestem teraz pod stala kontrola. A ty nie martw sie. Usuwanie znamion to nic strasznego :)

Gość pieprzykowa
Czesc!Ja mialam usuniete znamie ponad miesiac temu.Zabieg wykonywany jest w znieczuleniu miejscowym .Po usunieciu znamiona lekarz zaklada szwy.Po ok 2 tygodniach sa one zdejmowane. Zabieg nie jest bolesny.Niestety pozostaje blizna.Moja jest swieza i znacznie rozni sie od koloru ciala.Podobno z czasem stanie sie miej widoczna.Zapomnialam dodac,ze znamie jest badane histopatologicznie i otrzymujesz wynik.Uwazam ,ze jesli lekarz zaleca usuniecie znamiona to powinnas to zrobic.Dodatkowo jesli znamie znajduje sie w miejscu draznionym(tak jak bylo w moim przypadku) nalezy go usunac ze wzgledu na mozliwosc powstania zmian nowotworowych w przyszlosci.Nie boj sie!Ja tez sie balam ale juz jestem po zabiegu i jest ok!Pozdrawiam

ja będę miała usówane jesienią, bo podobno wtedy lepiej się goi :] a tak jakbym teraz miała usówane to bym na słońcu pokazywać się nie mogła.

Gość efik-17
ja planuje sie pozbyć dość dużego pieprzyka... mam wątpliwości ponieważ znajduje sie on na brodzie i boje sie że zostanie mi brzydka blizna :( w takim wypadku nie wiem czy warto bo już sie do tego mojego mankamentu przyzwyczaiłam, co innego blizna...

Gość usun to
jesli to jest spore...lepiej miec mala blizne niz czarnego pieprzyka na twarzy...