Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mac

dieta niełączenia z Claudii

Polecane posty

Gość mac
Dziewczynki co tak cicho? Co tam u Was slychowac???

Gość Layla...
Ojej, troche mnie tu nie bylo. Zajeta jestem strasznie ostatnio i nie bardzo mam czas na forum. Bardzo mi Was brakuje i tego pisania, ale po calym dniu spedzonym przed komputerem oczy mi siadaja, he he. Jeszcze troche tego zakrecenia bedzie, ale jak moge to zagladam tutaj. U mnie bez zmian. Jem zdrowo, nie lacze. Czasem sie zdarzy jakis wybryk, ale rzadko. Staram sie to kontrolowac i wtedy swiadomie pozwalam sobie raz na jakis czas na cos niedozwolonego, czyli ciasto albo danie polaczone typu golabki. Z reguly po takim daniu zle sie czuje - robie sie spiaca i czuje, ze mi to nie sluzy. Wiec w kuchni na stale zagoscily zdrowe dania, produkty z pelnego przemialu i bio. I nie mam zamiaru tego zmieniac, bo mi juz tak dobrze, he he. Jakos szynka mi nie pasuje do pieczywka, a ziemniaki ,,gryza sie,, z miesem. Nie wyobrazam sobie juz takiego laczonego jedzenia na codzien. mac - ciesze sie bardzo, ze wrocilas :-D I ze tak dobrze Ci idzie. Trzymaj tak dalej i pisz o postepach! A gdzie reszta sie podziala? Mam nadzieje, ze dalej dazycie do celu, tylko sie Wam nie chce pisac :-D Pozdrowionka!

Hej ja jestem od tygodnia na tej diecie i wiecie co- schudlam juz 2 kg :) :) A jak u was - gdzie sie wszyscy podziali ?? Jak idzie dieta ?? co dobrego dzis jecie ??? :)

Gość Layla...
Fajnie Anisa - trzymaj tak dalej! Ja juz sie nie odchudzam, ale jem nadal nie laczac. Mam nadzieje, ze juz nie bede chudla, bo nie chce byc szkieletorem, a taki styl jedzenia mi odpowiada :-) Dzis jadlam: na sniadanie owoce, na obiad nadziewane paryki zapieczone w piekarniku, na kolacje szaszlyczki z sera feta, piersi z kurczaka i warzyw. A na deser poznym wieczorem drineczek :-) Niestety zero gimnastyki :-( I nie zapowiada sie, zeby to sie zmienilo. A chcialabym dla zdrowia cos podzialac, bo cialko juz i tak niezle wyglada :-) Gdyby porownac 3 miesiace temu a teraz, to niebo a ziemia :-P Zmienilam sie nie do poznania :-)

cześć Layla :) mam nadzieje,że mi tez sie uda tak jak tobie :)Narazie jestem zadowolona .Nie chodze glodna i nie rzucam sie na jedzenie:)Nawet jakos przeszła mi ochota na słodycze.Dzis na sniadanie zjadłam płatki owsiane z tartym jabłkiem.Na przekąske kawałek kabanosa.Na obiad będzie piers z kurczaka smażona a do tego fasolka żółta :)

Ojej ...ale tu sie zrobilo pusto :( gdzie sa dziewczyny ,które tu sie odchudzały ???

Gość Layla...
No wlasnie, cicho tu tak jakos. A myslalam, ze sobie od czasu do czasu poczytam i bede sie cieszyc z Waszych postepow.

Może dziewczyny schudly tyle ,że sobie juz odpuściły ??? Ja walcze dalej :)

Gość mac
Ja bym chciala z Wami pisac ale nie mam raczej powodu (choc Was czytam regularnie) bo od polowy czerwca po prostu nie moge schudnac. Bylam na tej diecie potem bylo1000kcal i nielaczenie a teraz jest rezygnacja z pieczywa i alku i dalej stoje w miejscu. A nawet zaczelam intensywniej cwiczyc- jezdze na rowerze i na koniu a takze cwicze z hantelkami i nic (nawet stepper polamalam od tych cwiczen). Kolezanka- dietetyczka poradzila ze taka juz jest moja waga zyciowa i ciezko bedzie mi przytyc/schudnac. I stwierdzila ze jak mocno chce schudnac (choc wg niej nie powinnam) to powinnam duzy jedzeniowy rezim sobie narzycic. Leyla gratuluje!!!!!!!

Gość Layla...
Dzieki mac :-D Moze faktycznie Twoj organizm sie broni i nie chce schudnac. Na diecie nielaczenia tak juz jest, ze jak ktos wazy za duzo, to schudnie - a jak wazy za malo - przytyje. Organizm sam sobie reguluje optymalny poziom tluszczu w organizmie. Moze sie nie katuj drastycznie, bo to nic dobrego nie przyniesie. Chyba pozostaje Ci zaakceptowac swoja wage, ktora i tak przeciez jest prawidlowa. I cwiczyc - bo mimo stalej wagi, w ten sposob moze troche ,,ubijesz,, cialo i bedzie sie wydawac szczuplejsze (tak dziala callanetics). Anisa - a ile masz wzrostu? Stosujesz ta nasza dietke na 10 dni, czy cos innego? Kurcze, u mnie najgorsze jest to, ze brakuje mi pomyslow na obiady. Jakos odrzucilo mnie od miesa, wiec jem je rzadko. Staram sie eksperymentowac z nowymi daniami, zapiekankami itp. Ale duzo przepisow, w ktorych sie laczy, niestety odpada :-( Za zupami tez raczej nie przepadam. Ech, pozostaje mi wyobraznia, he he. Bo wyprobowalam kilka dan z jakiejs ksiazki i tego sie nie dalo zjesc :-O

Layla ja sama kombinuje z daniami i wymyslam tak aby bylo ok:) Na tej diecie przestalam jeść wędliny ...bo jakos nie mam ochoty i na słodycze tez nie mam ochoty.Przez 10 dni dietowania schudlam 2,5kg :) i cały czas chodziłam najedzona i nie podjadałam :)Ja mierzę 156 cm więc sama widzisz ,że każdy dodatkowy kilogram zaraz dokładnie po mnie widać.najlepiej czuje sie w wadze 53-54kg ...ale to trudno osiagnąc ...bo to juz nie te latka :) :)

Gość Layla...
No wlasnie, ja tez kombinuje i wymyslam rozne potrawy, ale czasem nie mam juz pomyslow. Ale czasem mnie olsni i mam plan na pare dni z rzedu. Niestety lista produktow, ktore jem, raczej sie kurczy, niz rozszerza. Wedlin tez juz prawie nie jem, a jak mnie najdzie ochota, to robie wlasna pieczen - przynajmniej wiem, ze nie sa tam jakies zmielone pazury, he he :-D Anisa, a ile masz lat? Oczywiscie, o ile mozesz zdradzic ta tajemnice :-) U mnie niestety spadek wagi tez nie odbywal sie tak gladko, jak pare lat temu, no ale jakos dobilam do celu :-D I Tobie tez sie uda! Najwazniejsze, ze sie nie chodzi glodnym i je sie zdrowiej. U mnie ochota na slodycze tez drastycznie zmalala - jem raz na dwa tygodnie cos, ale to raczej z rozsadku (tak aby zaspokoic psychike, ze sobie nie odmawiam) niz z potrzeby. A wczesniej to pochlanialam tonami slodkosci

Gość Layla...
Obojetnie ile bylo w domu - to musialam wszystko zjesc. Teraz jem wiecej owocow i jakos sie chyba nasycam tym cukrem naturalnym, ze mi sie juz nie chce batonikow :-)

Ojej znowu tu nikogo nie ma :( wszyscy juz chyba sobie odpuscili ta dietke:( A ja nie zamierzam skonczyc .Dla mnie dieta jest boska nie musze sie głodzić a waga spada :) :) :)Pozdrawiam wszystkich odchudzajacych sie 🖐️

Gość mac
Hej dziewczyny!! Po kilku dniach nieobecnosci i wielu przemysleniach postanowilam ze jeszcze raz przejde na ta diete. Postanowilam na razie sie nie poddawac i zobaczymy co z tego bedzie. Obwieszczam ze odchudzam sie od 2,5 mieszsiaca i nic nie schudlam choc nieraz mialam przeblyski ze chyba jest pare kg mniej ale to tylko nieuzasadnione przeblyski, niestety :/ Diete planuje na wtorek/sroda jeszcze zobaczymy. A glowna motywacja to zaakupy jesienne a przede wszystkim chec zakupienia jeansow- rurek, w ktorych teraz wydaje sie ze wygladam co najmniej smiesznie.

Gość Layla...
No i jak tam mac? Zaczelas dietke? Jak Ci idzie?

Gość mac
Jeszcze nie zaczelam ale chce zaczac od wtorku. Chcialabym teraz ale wyjezdzam pojutrze a tam gdzie jade nie da sie dietkowac. Zreszta musze sie na to przygotowac psychicznie i miec swiadomosc ze nic i nikt mi w diecie nie przeszkodzi :) A poza tym chce bardziej ja zaplanowac bo ostatnio jak bylam na niej to za malo jadlam i w nieodpowiednich porach i mozliwe ze wtedy przez to nie schudlam. No i czekam na nowy stepper bo podzcas diety tez planuje cwiczyc.

mac - no to zycze ci powodzenia :) :) U mnie waga pomalutku spada ale to nawet dobrze,bo po kazdej diecie cud zawsze jest jo-jo jeżeli za szybko i za duzo sie chudnie :) Pomału a dojde do celu tu pospiech jest wrogiem :) :)

Gość mac
Ja mialam dzis zaczac diete ale dopiero dzis wrocilam a caly dzien podrozy mialam wiec nie bylo jak. Poza tym nie wiem czy ja zaczynac bo za tydz znowu musze wyjechac a tam gdzie bede nie da sie jej kontynuowac. Musze jeszcze sprawe przemyslec. Anisa pewnie ze lepiej powoli niz wcale (tak jak w moim przypadku) chudnac albo szybko a potem 2 razy tyle przytyc co schudlas. Pozdrawiam

hej mac pewnie masz racje ,że lepiej zaczekać z dietą .Jesli wiesz ,że i tak nie bedziesz mogla jej stosować tam gdzie pojedziesz to nie ma sensu w tej chwili zaczynać :) Lepiej sobie jeszcze odpuśc ...ale potem marsz do dietowania :) :) :) bedę trzymac kciuki :) :)

Gość Layla...
Teskni mi sie za czasami, kiedy moglam sobie tu pisac o moich postepach, grzeszkach i sukcesach. Oczywiscie za kilogramami nie tesknie :-D Ale juz nie mam o czym pisac, bo wage utrzymuje, jem nadal nielaczac, wiec nic nowego. Ale prawie co weekend pije drinki albo piwsko - jednak nic sie nie dzieje, bo jak przegne, to wyrownuje bilans kaloryczny podczas nastepnych dni. No i nadal kombinuje z potrawami. Wymyslam roznosci, zeby sobie urozmaicic jedzenie. Nawet ostatnio pare razy wyszlo mi cos ciekawego, co na stale zagosci w moim menu.

Gość Layla...
Alez tu sie cicho zrobilo... Szkoda... :-(

Gość poniose topik
bo fajjny

Cześć ja tez moge podnieść topik :) Juz przestalam walczyc :( - Walczylam ,walczylam ,schudlam a potem troche popusciłam i co ??!!! znowu utylam i wróciłam do wagi wyjściowej - cos mi sie wydaje ,że nie dla mnie ta dieta ...albo cos źle robiłam :(trzymajcie sie dziewczyny i nie dajcie sie :)

Gość Layla...
Nie poddawaj sie Anisa! To, ze troche popuscilas, to nie tragedia. Zacznij od nowa! Czasem tak jest, ze czlowiek wymieka, ale potem sie podnosi. Sama tez mialam wzloty i upadki i tez czasem cos tam wrocilo, ale potem dalej dietkowalam i waga spadala. A teraz ja bez trudu utrzymuje, mimo praktycznie siedzacego trybu zycia. Wiec nie rezygnuj z dazenia do swojej wymarzonej wagi - naprawde warto! Ja nie zaluje. Zycze Ci duzoooooooo motywacji i silnej woli!

Gość Layla...
No a u mnie nic nowego. Poza tym, ze musze kupic z dwie pary nowych spodni. Cala garderoba poszla do wymiany :-D Nowa figura, nowe ciuchy :-D

Gość ewelan
hej Layla mozesz mi napisac w jakim czasie schudlas i ile .no i jakies menu ,wiesz takie mniej wiecjej co najczesciej jadasz.dzieki