Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kaktusinska

Ile wizyt na solarium mi potrzeba ?

Polecane posty

Gość kaktusinska

Nigdy nie bylam na solarium. Opalalam się ostatnio chyba 2 lata temu... Generalnie nie jestem blada jak trup, ale nie opalona. Chciałabym się opalić na tyle, aby moc bez wstydu iść na basen. Pliz pomozcie :)

Zależy jakie solarium. Jak pójdziesz na turbo, to tak sobie myślę, że raz w tygodniu po 10 minut. :) 15 nie ryzykowałabym, bo się za szybko spieczesz. Zrób sobie 3 sense 10-minutowe przez okres 3 tygodni.

Gość kaktusinska
dziekuje Ci slicznie 🌼 a ja powinnam na solarium powiedziec, ze jestem pierwszy raz, czy to tam nie ma dla nich znaczenia ?

To zależy od tego, kto prowadzi solarium. Właściwie to uczciwa osoba powinna Cię uprzedzić, że np. 15 minut to dla Ciebie za dużo, ale sama wiesz jak jest. Im zależy tylko na szybkich pieniądzach, a nie na kondycji Twojej skóry. Ale możesz uprzedzić, i powiedzieć, że jesteś pierwszy raz, i np. że opalasz się szybko, albo wręcz przeciwnie :)

Gość kaktusinska
Hm...czyli skoro od Ciebie wiem, ze najlepiej skoczyć na 10 minut, sama siebie znam i wiem , że opalam się dość szybko - to nie warto się wdawać w zbędne dyskusje :) A możesz mi jeszcze powiedzieć, jak potem [ juz po uzyskaniu odpowiedniej opalenizny] często bywac na solarium ? Tzn zeby ją utrzymać a nie koniecznie spalać się na skwarkę ;)

Nie przesadzałabym jednak z solarium :) Raz, że niszczy skórę, dwa, że jednak taka opalenizna z solarium ma charakterystyczny kolor. Ale po sobie wiem, że jak pójdę raz w tygodniu, a później po kąpieli smaruję się balsamem brązującym (używam Johnson & Johnson), to naprawdę efekt jest fajny.

Gość daj sobie spokój z solarką
lepiej już stosować samoopalacz lub balsam brązujacy. Ale jeśli ju to ja na twoim miejscu nie poszłabym od razu na 10 minut. Jeśli masz jasną skórę - idź za dwa, trzy razy na 6,7 minut, a później przedłuż do 10.

Gość marta.
Nie polecam samoopalacza, ponieważ jeżeli nieumiejętnie go nałożysz pozostaną pomarańczowe plamy i smugi. Solarium to trafny wybór (równomierna opalenizna). Chociaż poprzednie wypowiedzi są jak najbardziej słuszne co do jego szkodliwości. Można korzystać z solarium, ale z umiarem. Na początek radzę wybrać się na 7 min. Później zwiększać czas o 2 minuty. Myślę, że wystarczy 4-5 sesji (np. co 2-4 dni) aby ciało przybrało ładną, brązową opaleniznę. W czasie wyzyty możesz powiadomić pracującą tam panią, że jesteś po raz pierwszy, wtedy ona pokaże ci jak się obsłużyć sprzetem, chociaż to nie jest takie trudne (wchodzisz, rozbierasz się, otwierasz, kładziesz się, naciskasz guzik z napisem 'START' i opalasz się). ;)