Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość błogosławiona

urlop macieżynski - jak to z nim jest??

Polecane posty

Gość błogosławiona

przed chwileczką przeczytałam sobie, że urlop macieżyński należy rozpocząc najpozniej w dzień porodu. mam termin na 25 i zwolnienie chorobowe tez mam do 25. a co jak urodze wcześniej? jakie papiery i gdzie musze przedstawić aby dostac ten urlop? czy może sie on pokryć z chorobowym?

Cześć, też urodziłam wczesniej a miałam zwolnienie do 26 czerwca a urodziłam 25 czerwca zeszlego roku, i poprostu od dnia 25 czerwca zaczął mi się urlop macierzyński. Natomiast gdybyś urodziła po terminie to może Ci dobry lekarz jeszcze przedłużyć L4 na np. następne dwa tygodnie jak mój to chciał robić-chodziłam państwowo, ale w razie czego idź nawet prywatnie - opłaca się. Do mojej pracy zadzwoniłam tylko do kadr, że urodziłam, prawie od razu, kadrowa sobie to odchaczyła a potem mój chłop:\") dowiózł ze szpitala mój wypis o ile pamiętam i to było chyba podstawą dla ZUS. Ale tego na 100% nie pamiętam, może mnie tu wspomogą inne dziewczyny. Natomiast jakbyś chciała o wych. się starać to piszesz podanie o przyznanie wychowawczego i tyle.

Gość z nim jest przez rz

Gość błogosławiona
na pierwsze 18

Gość błogosławiona
czyli właściwie nic nie musze wypęniać tylko zawiadomic ze urodziłam? to dobrze. dzieki.

Gość błogosławiona
a powiedzcie mi jeszcze jak to będzie z zasiłkiem? jak wypłacą chorobowe to? to zasiłek tak czy tak wypłacali by od 26. dobrze myśle?

Gość Wioletta---
Wtedy macierzyński rozpoczynasz w dniu porodu, papiery; akt urodzenia i podanie, albo zaświadczenie ze szpitala celem udzielenia macierzyńskiego. Od dnia porodu zasilek macierzyński.

Gość analfabetko
urlop macieżynski - jak to z nim jest?? przede wszystkim pisze sie RZ ---------------MACIERZYNSKI błogosławiona ale niedouczona mamusiu