Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Henzel_Eyes

Potrzebuje porady w zwiazku z praca w Uk

Polecane posty

Jade do Londynu 1 lipca. Jestem pelnoletnia, znam angielski na tyle, by porozmawiac na podsawowe tematy Jestem otwarta i mam dobra prezencje. Zastanawiam sie tylko jaki kierunek obrac. Praca w jakims sklepie, kanajpie, mc? Wiem, ze moje kfalifikacje nie sa najwyzsze, takze moge pracowac nawet za 5 funtow za godz, choc wiadome, ze im wiecej tym lepiej.Co mi radzicie, jesli nie mowie rerwelacyjnie po angielsku? Z gory dziekuje za odpowidzi. Pozdrawiam

Gość a ile masz dokladnie lat
/????????? pelnoletnia czyli 18?

Gość domina86
hej. w twoim przypadku praca za 5 funtow to raczej max .na jaki mozesz liczyc. rozgladaj sie za praca typu: sprztaczka ,kelnerka/barmanka, roznoszenie ulotek,w najlepszym wypadku jako recepcjonistka. Nie chce cie zniechecac ,ale mieszkam wLondynie od dwoch lat i wiem jaka jest sytuacja. na poczatek bierz co mozesz, byle prztrwac,bo niestey utrzymanie jest tu bardzo drogie i jak bedziesz mjiala troche motywacji i uporu i ambicji to po jakims czasie bedzie lepeij . w kazdym razie zycze ci powodzenia

po pierwsze - zatrudnianie ludzi za stawke ponizej 5.35 jest niezgodne z prawem bo 5.35 funta/h to stawka minimalna, ale jak sie zatrudnisz u polaka to jak dostaniesz 3.5funta/h to standard dwa: - odradzam prace w makdonaldzie, roznoszenie ulotek to tez lipa, najlepiej na poczatek kelnerowanie albo w jakims magazynie sie zatrudnij

Recepcjonistka ze slabym angielskim? Watpie. Nie pisze tego zlosliwie, ale w ogole marnie widze Twoj wyjazd 1 lipca. Gorszego miesiaca nie moglas wybrac na szukanie pracy.

Mam o tyle dobra sytuacje, ze nie musze martwic sie o utrzymanie, gdyz jade do cioci, a ona zdeklarowala sie kupowac jedzenie.

Gość domina86
dla osob ponizej 21 roku ,legalna stawka jest cos kolo 5 funtow,poza tym na kelnerke nie kazdy (mysle,ze malo kto) przyjmie cie legalnie, pzrewaznie legalnie przyjmuja w jakichs wiekszych resaturacjacj albo sieciach. ja bym ci radzila poklamac w CV i jak ktos sie pyta czy masz dosiwadczenie to piwedz ,ze tak , bo to sie zawsze liczy,nawet jakbys nie miala tego udokumentowanego.

Poznalam w tamtym roku chlopaka, ktory tam mieszka, ale nie jest anglikiem i on niby zalatwil mi pracew w sklepie z papiersami, jedzeniem, ale nie wiem czy bym sobie poradzila...

Gość domina86
no to masz szcescie, nie bedziesz az tak zestresowana. a na jak dlugo masz zamiar przyjechac?

Ogolnie nie boje sie tego calego wyjazdu, bo w kraju ucze sie, pracuje juz od roku i dobrze sobie radze, ale wiadomo, tam bede w obcym panstwie, srednio znam angielski, ale mysle, ze duzo da mi to, ze jestem odwazna, szybko nawiazuje kontakty i nie boje sie przygod.

Kupilam biletw wjedna strone, zalezy jak to wszsytko sie tak potoczy. Moge byc nawet cale wakacje czyli 3 miesiace.

Gość małe pytanko_
utrzymanie jest bardzo drogie w anglii jaki to mniej wiecej koszt?

Gość Henzel-Eyes
Powtarzam jeszcze raz, ze ja nie musze matwic sie o utrzymanie. Czy ktos pomorze mi gdzie szukac pracy ???????????????

Gość Henzel-Eyes
Powtarzam jeszcze raz, ze ja nie musze matwic sie o utrzymanie. Czy ktos pomorze mi gdzie szukac pracy ???????????????

Gość domina86
male pytanko -----na londynskie warunki to 100 funtow na jedna osoba to na takie podstwaowe zycie (pokoj,bilet, jedzenie) hazel, na twoim miejscu to od razu bym wziela ta prace, nie mysl ze jak jestes odwazna i ambitna to zaraz znajdziesz sobie inna/lepsza. taka prace na jaka ty masz szanse zeby znalezc to musisz byc tutaj i na biezaco szukac.