Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ninka_pl

solarium - pierwszy raz

Polecane posty

Gość ninka_pl

cześć dziewczyny, mam pytanie. Jeszcze nigdy nie byłam na solarium i nie bardzo wiem, jak to wszystko się odbywa. Chciałabym zrobić sobie fajną opaleniznę ale nie chcę iśc do solarium i stać jak idiotka, bo nie będę wiedziała co mam powiedzieć albo wziąć ze sobą. Opalacie się całkiem nago? Bierzecie jakieś olejki albo coś? proszę o odpowiedź :) sorry, ze drugi raz zakładam topic ale tamten był w złym dziale :)

wchodzisz do solarium mowisz ze chcesz na 5 min - tak najlepiej dla poczatkujacych ...tzn chyba ze jestes bardzo blada to 4 :) Ona Ci zaproponuje jakies samoopalacze lub olejki (bbedzie mowic ze bez tego sie nie opalisz i wogole hehe) ja czasem kupuje jakies najslabsze bronzery..najslabsze zeby nie bylo wida zaciekow :) cos typu pinacolada ceny od 3.00 do 6.00 :) Opalam sie w staniku i bez stringow albo z roznie :) ale stanik mam zawsze:)

Gość ulalalaaaaaaaaaaaaaa
Dziewczyno, upał na dworze, a Ty chcesz sie zamknac w solarium? Super pomysl, nie ma co. Lepiej wyjdz na spacer to tez sie opalisz!

Gość ninka_pl
dzięki :) ale mam pytanie - dlaczego bez majtek ale w staniku? :) nie lepiej odwrotnie? :)

Poza tym solarium jest niezdrowe, posmaruj sie filrami i idz na slonce

Gość działka to działka
a po co w staniku?

Gość ninka_pl
ulalalaaaaaaaaaaaaaa - nie każdy ma czas opalać się na dworze a potrzebna mi opalenizna bo będę świadkową a młoda jest ślicznie opalona i nie chcę świecić białoscią jak będę stała obok niej

nie wiem jakos tak :d chce widziec efekty:D Ale sciagam szelki :P ale chyba zrezygnuje ...i tak od niedawna chodze:) Ja nnp nie cierpie!!! nienawidze slonca..jak bym miala sie opalac na dworze to bym dostala pierdolca :)

racja lepiej na sloncu. a pierwszy raz w solarium to nie wiecej jak 3 minuty!!!! bez bielizny i olejkow za to w okularach - specjalnych ktore musi zapewnic wlasciciel solarium.

Gość ninka_pl
zamykam oczy - ja lubię słońce ale nie mam kiedy poleżeć plackiem i opalać się. poza tym chciałabym, żeby opalenizna była raczej równa, a nie w jednych miejscach bardziej a w drugich mniej intensywna

Nie musisz w staniku, ale na sutki jakos okryj, np. platkami z waty. Zrób sobie peeling i naloz balsam samoopalajacy, taki ktory daje stopniowo opalenizne. Nie bedzie wtedy przebarwien, ładny odcien i zdrowsze od solarium

ulalalaaaaaaaaaaaaaa po co balam?? przeciez to schodzi po tem i wyglada ja brud!! nie lepiej normalnie sie opalic?? Przeszlam juz ten etap nakladania na siebie tych balsamow brazujacych , kremow itp ..nic nie warte

Gość ninka_pl
ulalalaaaaaaaaaaaaaa - no tak, fajnie, balsam, ale co z plecami? :) nie mam też ochoty na łatki, idę na wesele i wypada, żeby młoda nie wstydziła się za swoją świadkową. jak pójdę kilka razy na solarium to przecież nic mi nie będzie, nie zamierzam tam chodzić przez rok tylko kilka razy

jak idziesz do solarium to sie obracaj . Np chwilke na brzuchu chwilke na plecach potem z boku ...wtedy bedzie ladnie wygladac:) Jak chcesz jakis przyspieszac to najslabszy..moim zdaniem :) Chyba ze chcesz jakies saamoopalacze ale to juz Twoja decyzja jak chcesz miec potem zacieki:)

Gość ninka_pl
zamykam oczy - może to głupie pytanie, ale jak będę leżała na tym łóżku to mam się obracać? to tam jest tyle miejsca?:)

Gość Paukaa19
Czemu tylko na 5 minut?? Wszystko zalezy od rodzaju solarium i od rodzaju lamp, ja np polecam soalrium brazujace, dobre dla jasnej karnacji poniewaz nieopla na rozowo jak prosiaczek tlyko odrazu na brazowo, fajne sa tez z mgielka i aromaterapia :-) bardzo przyjemne ja 1 raz w zyciu bylam na 9 minut a tak chodze na 10 -15 gora 18 , bo mam jasna karnacje i na 5 minut to ani sladu by niebylo idz lepiej odrazu na 9 , a jaka masz karnacje? i jak sie opalasZ? Ja sie opalam w samych stringach bo nielubie miec sladow potem do topow brzydko to wyglada, a co do kremow to kup jakis do ochrony wrazliwych miejsc i posaruj nim twarz piersi i posladki. bo te czensci najbardziej chyta ! Pozdrawiam :-)

Idz so solarium stojacego, bo w zwyklym nie bedziesz i tak rownomiernie opalona. Np. jak bedziesz lezec caly czas na plecach to bedziesz miec blade łopatki

Gość Paukaa19
jak ja leze na plecach to lopatki mam wlasnie najbardziej opalone haha , a stojace jest niewygodne , lepiej sie odprezyc na lezaco pozatym jak jest dobrze uformowane lozko to opala rownomiernie.

Gość probowałam
Najlepsze jest solarium stojące i nie rozumiem jak mozna opalac sie w biustonoszu lub w majteczkach

Gość nowy ludź
a jak to ejst z rozbieraniem się? zostajesz tam sama czy to jakies pomieszczenie jest oddzielne z jednym łożkiem ? też nigdy nie byłam :P i czy wychodzi się po takich 10 minutach w kolorze czerwonym ? :O

Gość zdefiniuj
Czy wy jestescie juz całkowicie głupe czy takie udajecie tylko.Przeciez solarium to nie wizyta ulekarza,ze rozbieracie sie przed człowiekiem.Nawet u laekarza jest parawan za ktorym sie rozbiera.

a ja polecam opalanie natryskowe- szybki efekt, ładna, równomierna opalenizna. Naprawde najlepsze rozwiązanie w takich \'nagłych\' wypadkach:) jedyny minus to dość wysoka cena ale naprawde warto. a co do reszty to osobiście wole opalać się na stojąco. Szybciej mnie bierze :) nie wiem kto wymyślił, że leżac powinno się obracać. BZDURA!! pozdrawiam ;)