Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zdolowana depilacja

Dlaczego nic na to nie pomaga?Depilacja zmora

Polecane posty

Gość zdolowana depilacja

Zastanawia mnie dlaczego u niektorych dziewczyn(w tym i u mnie) nic nie pomaga na wrastanie wloskow po depilatorze. Normalnie wszytskie prawie mam powrastane nawet jak dzien w dzien robie piling i szoruje sie gabka tak ostra ze prawie do krwi,jakim cudem one jeszcze wrastaja:((( od czego to zalezy?Prosze,jak wiecie cos to pomozcie

Gość timbim
Po depilacji cebulka włosa jest uszkodzona i czasem włos już rośnie w innym kierunku niż powinien. Dodatkowo jego końcówka jest wiotka i delikatna i nie może przebić skóry. Po goleniu końcówka włosa jest sztywna i twarda więc łatwiej wydostaje się ze skóry. Daruj sobie depilator, bo tylko nabawisz się paskudnych blizn i przebarwień. Kilka miesięcy walczyłam by usunąć powrastane włoski, zaleczyć ranki, usunąć blizny. Efekt opłakany. By wydobyć wszystkie wrośnięte włosy stosowałam codzienny peeling plus masaż gąbką potem goliłam nogi. Całą procedurę powtarzałam mimo ranek i stanów zapalnych. Przyjemne to nie było. Po goleniu dezynfekowałam ranki, smarowałam kremem z filtrem 50, a czasem nawet fluidem by zamaskować zaczerwienienia, ranki i chronić świeże blizny przed "utrwaleniem" przez słońce. Teraz nadal mam przebarwienia i blizny ale przynajmniej nic mi już nie wrasta. Golę nogi średnio co drugi, trzeci dzień i peelingowanie łydek już nie jest potrzebne nic mi już nie wrasta.