Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość cbcbbcbc

Ludzkie ciała są grobami zamordowanych zwierząt L.Tołstoj

Polecane posty

Gość pniim
Tak, to mieso ale jednak dla wielu ludzi jedzenie ryb jest ok. Nie jest jednak no ale. Oni prawie nie jedza kopytnych, kurczakow

Gość bahus
a co za różnica, krowa czy ryba? zwierzę to zwierze tak? i tu się wykładają wasze argumenty

Gość bahus
Ładnie, pieknie ale z tego zestawienia wynika wlaśnie, że czlowiek jest wszystkożerny

Dyskusja staje sie... dziwna. Nie jem miesa - kieruje sie wzgledami humanitarnymi... WSZYSTKO Znam wielu wegetarian - wszyscy ciesza sie dobrym zdrowiem. Znam wielu wegetarian, ktorzy stali sie zdrowsi odrzucajac mieso. Nie znam nikogo, kto odszedl od diety wegetarianskiej z przyczyn zdrowotnych. Jesli ktos jednak ma niedosyty zwiazane z argumentacja medyczna, to proponuje wpisanie w google hasla "dieta antynowotworowa" i poczytanie na ten temat. Potem wpisujemy haslo "dieta antymiazdzycowa" i czytamy do... upojenia. Jest tyle ciekawych watkow zwiazanych z wyborem wegetarianizmu, a my uparcie dowodzimy, ze (w systemie dziesietnym) 2+2=4

Gość pniim
Nie bahus, czlowiek jest owocozerca, jak malpa czlekoksztaltna, wskazuje na to nasz biolgia. Popatrz kurwa na tabelke, sorry ale juz nie mam sil gadac tysiac razy tego samego. To ze wcina mieso (i tak nawet nie na surowo i z sierscia jakby przystalo na rasowego miesozerce) jest nawykiem, wyborem ktory jest zly dla neszego zdrowia. Wegetarianie prawie nie choruja. Anemia? Miesozerc tez maja anemie.

Gość pniim
Sorry za literowki ale szybko pisze. Nie bede juz tu dzis pisala bo jestem zmeczona jalowa dyskusja z ignorantami ktorzy w kolko zadaja te same pytania, w kolko powtarzaja to samo a ignoruja fakty(tabelka). Zycze wszystkim milego wieczoru. Ja ide na forum empatii, pogadac z sensem

OK :) Moze jednak ja tez dam sie poniesc watkowi anatomicznemu :) Zeby sa osadzone w czaszce. W niej z kolei jest miejsce na mozg... (Spokojnie... :) ...sarkazmu nie bedzie) Ten mozg z kolei ma platy czolowe. Bez nich tracimy empatie, stajemy sie psychopatami. wiec... Nie ma podstaw do twierdzenia, ze empatia to jedynie dziwaczne "widzimisie"...

Gość Że też wam się jeszcze chce
tłumaczyć, ich i tak nie zmienicie.Poza tym zauważcie,że ci z czarnymi nickami którzy byli za wege,też już tu nie piszą. Sama chciałam tu czasem coś dodać,ale już mi się nie chce. Ten topik powinien być po to żeby wegetarianie mogli sobie na spokonie podyskutywać,a nie wciąż odpierać ataki ignorantów. Dobranoc.

Gość dobrze powiedziane ale kafe
to niestety forum na ktorym pisuja niziny ktore nie potrafia dyskutowac tylko awanturowac

Nigdy nie miałam nic przeciwko jedzeniu mięsa, ale od jakiegoś czasu jego jakość, smak są po prostu odrażające. Nie wiem czym są szpikowane te zwierzęta, ale jak teraz jem kurczaka to mam odruch wymiotny. To właśnie jest istotny powód dla rozważenia opcji wegetariańskiej.

Gość Jhyoo
A wy czym myjecie włosy ? Mięsem????? Debil zawsze pozostanie debilem......

Gość Woda i mydło
13:24 [zgłoś do usunięcia]Amanitis Woda i mydło Fanatyczna mamuśka nie dała nawet dzieciom wyboru 14:17 [zgłoś do usunięcia]vbghbhbnjnj ''Nie jadam mięsa. Moje dzieci tez nie.'' takim jak wam dzieci powinny być odbierane

Gość Woda i mydło
A co wam do tego jak karmie moje dzieci???? Są zdrowe, NIGDY na nic nie chorowaly!!! Pojęcia nie macie o wegetarianizmie a się udzielacie!

Gość Fakty .
Każdego roku pojawia się coraz więcej dowodów na to, że wegetarianie są zdrowsi niż ludzie jedzący mięso. Jednak wciąż nasze dzieci karmi się mięsem, a ich arterie zatykane są zwierzęcym tłuszczem. raktykowanie posiada także wiele zalet. Żywność wegetariańska charakteryzuje się przede wszystkim bardzo niską gęstością energetyczną czyli małą zawartością kalorii w jednostce masy lub objętości. Z tego też względu nadwaga czy otyłość u wegetarian należą do rzadkości. Niewątpliwą zaletą jest również mała podaż tłuszczu, całkowity brak lub niska zawartość cholesterolu ( obecny jest wyłącznie w produktach zwierzęcych), oraz zwiększona podaż jedno i wielonienasyconych kwasów tłuszczowych. Dieta ta może więc odgrywać znaczącą rolę w leczeniu i profilaktyce współczesnych chorób cywilizacyjnych jak otyłość, miażdżyca, cukrzyca, choroba niedokrwienna serca, nadciśnienie, czy nowotwory jelita grubego. Należy nadmienić, że u wegetarian zmniejszona zapadalność na powyższe choroby wiąże się nie tylko z odmiennym sposobem żywienia ale także stylem życia. Osoby propagujące taki model żywienia są często bardziej aktywne fizycznie, palą mniej papierosów, ograniczają picie alkoholu, kawy i herbaty. Niektóre badania wskazują na to, że dieta wegetariańska sprzyja także podnoszeniu wydolności fizycznej. Dla przykładu podaje się często obserwacje poczynione na tragarzach nepalskich, wśród których przeważająca część to właśnie wegetarianie.

Oj "Woda i mydlo"... :) Co z tego, ze Twoje dzieci sa zdrowe i nigdy nie chorowaly... Maja jesc mieso i... juz :) Pozdrawiam! PS Moje tez nie jedza i sa zdrowe. OKROPNOSC :)

Gość Woda i mydło
No tak, maja jeść mięso i już choc nigdy nie jadly -bo mi je powinni odebrać.. A niby z jakiej racji? Ze dbam o zdrowie dzieci?:) bo Są Zdrowe! Zadbane i inteligentne.

W dodatku zadbane i inteligetne... Niedobrze "Woda i mydlo" ...niedobrze... :) Ja tam mam juz dorosle dzieci, wiec bede spal spokojnie... :) A serio! Dobrze wiemy jak mamy dbac o nasze dzieci i wiem, ze dokonalismy dobrego wyboru.

Witaj Cloverfield Twoje rozwazania zmierzaja w bardzo dobrym kierunku :) ...wiec wtrace swoje "dwa grosze". "Produkcja miesa" ma aspekt, o ktorym chyba TU jeszcze nie wspomniano. Opiszmy sobie krotko proces, ktory mozna nazwac "podwojnym cyklem". Uprawiamy rosliny, ktore nie staja sie naszym pokarmem, lecz pokarmem zwierzat, ktorych mieso zjadamy. Pozornie nie ma w tym nic niezwyklego, jednak... Tytulem wstepu: Doskonale radzimy sobie z nadmiarem CO2; jest bezwonny, a jednak jego nadmiar skutkuje odczuwaniem dusznosci... poglebiamy oddech, szukamy dostepu do swiezego powietrza. Z tlenkiem wegla nie mielismy "ewolucyjnych doswiadczen", wiec nasze organizmy sa bezsilne. Jeszcze gorzej jest z benzenem - lubimy jego zapach... niestety, jest smiertelnie niebezpieczny. A jak jest z metalami ciezkimi? Organizmy czlowieka, krowy, swini, kurczaka kumuluja pierwiastki, ktorych nie "nauczyly sie" efektywnie wydalac w procesie ewolucyjnym, oczywiscie rosliny tez sobie z nimi nie radza. Zbieramy te wszystkie "dobrodziejstwa cywilizacji" oddychajac, pijac, jedzac. Jedzac mieso zbieramy je jakby PODWOJNIE!

Gość jummm
A wy czym myjecie włosy ? Mięsem?????

Klub szybko sie powieksza :) Czy zauwazyliscie jak zdrowo wyglada pies jedzacy kapuste?

Sacryfical Suicide Jednak wydolnosc szerpow to troche "osobna bajka". ............. Ktos juz TU watpil w istnienie wegetarian. Teraz dowiaduje sie od Ciebie, ze nie ma dobrego i zlego cholesterolu. Pora umierac... :D

Gość bahus
jedno wielkie pierdolenie, gdyby człowiek był roślinożercą to nie latał by za mamutami tylko trawę kosił a najlepszy był argument, że Ci co nie są weganami mają śmierdzące gazy:), dobre, no przecież wegańskie bąki to pachną maciejką:), ręce opadają, niech wpierdziela to co chce, co mu smakuje i po czym dobrze się czuje, nie widziałem jeszcze zdrowej diety bez ryb i drobiu ale może to nie są zwierzęta:), ciekawe ile weganie wytrzymaliby na tej swojej diecie zapieprzając fizycznie albo uprawiając sport? padliby po jednym dniu, na bank

Gość jakos slon nie pada a jest
weganinem. Sila nie zalezy od tego czy jesz mieso tylko od tego czy jesz rzeczy dla ciebie wlasciwe. czlowiek lata;l za mamutami(o ile latal w ogole tego tez nikt nie widzial ale zalozmy ze tak to nie znaczy ze wybor jakiego dokonal jest wlasciwy dla jego zoladka i systemu trawiennego. I to ze mieso ma cholesterol to nie zadne pierdolenie tylko fakty fakty fakty.