Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość cbcbbcbc

Ludzkie ciała są grobami zamordowanych zwierząt L.Tołstoj

Polecane posty

Gość Cgygf
Polowali na mamuty bo nie umieli jeszcze wtedy uprawiać ziemi. Byli prhmitywni nie wiedzieli co jest dla nich dobre co im szkodzi i krótko żyli. My nie musimy polować na mamuty .

Gość juliaaaaaaaaaaaaaaa
tak samo można by było powiedzieć ,że zwierzęce ciała są grobami innych zwierząt. To naturalne ,że zwierzęsta jedzą zwierzęta ,a człowiek biologicznie potrzebuje mięsa

Gość Noraline
Mów do nich jeszcze......:o

Chciałabym nie jeść mięsa, ale ceny warzyw w tym kraju są koszmarne. I nie mówię tu o grochu, soczewicy, czy marchwi, ale nie można przecież ciągle jeść wyżej wymienionych.

Wlaczylem TV i widzialem to... Czy ktos jeszcze wierzy, ze te ludzkie bestie spotka jakas realna kara?

Gość napiszcie mi co w tym
Expressie dla Reporterow mowili...z gory dziekuje.. Apropos nie jedzenia miesa, jesli chcesz przestac jesc mieso mozesz to robic stopniowo, po prostu ograniczac , bedziesz zdrowsza i szczesliwsza osoba. Gwaratuje ze to bardzo poprawia samopoczucie wiedzac ze zjadlo sie zdrowo , czuje sie lzej, nie wspominajac o etyce. Warzywa wcale nie sa drogie :) kupuj w sezonie, zamrazaj owoce :) ja tak robie i daja rade. Gotuj wspaniale zupy z soczewica, ciecierzyca, roznymi rodzjami fasoli. Jedzcie buraki, sa bardzo zdrowe, awokado, marchew , cebule. Wspaniale sa pizze z warzywami i rozne sorowki. Moge podac kilka przepisow jesli ktos zainteresowany.

Panierowane warzywa, warzywa nadziewane farszami, zapiekane warzywa z ryzem i makaronem, grzyby panierowane w bulce, mace i jajku, frytki z salatka koleslaw i swierzymi warzywami:salata, pomidorkami, ogorkiem, cebula , fajne sa substytuaty miesa : polecam firme Quorn, lazania (zamiast miesa fasola i inne warzywa. Pomyslow jest mnostwo !

Czm - tak spotka tych ludzi kara, istnieje cos takiego jak karma i reinkarnacja (przepraszam jesli obrazam czyjes uczucia religijne, nie maialam takiego zamiaru). Cokolwiek zrobisz to samo ci sie przydarzy

Nic sie nie dzieje jesli skusisz sie na jakis miesny smakolyk, zycie jest krotkie i jesli naprawde slinka Ci leci na jakas potrawe zjedz to;) ale nie szalej z tym miesem bo to jest danie okupione lzami i strachem, jedz je jesli musisz , raz na jakis czas. Ja tak czasem jem rybe.

Inne pomysly to nalesniki, placki, quiche z warzywami, roznego rodzaju pasty warzywne.

Dla mnie 8 zł za kg pomidorów w lecie to jednak pewna przesada. To samo odnośnie np. orzechów włoskich - 51 zł za kg czegoś co bez problemów rośnie i owocuje jak Polska długa i szeroka??

Gość Napiszcie mi co w tym
Kupuje to co w tym momencie jest tanie i mam na to jakas tam powiedzmy ochote. Wpisuje w google nazwe danego produktu plus danie wegetarianskie i mam mase propozycji co z tym zrobic.

Gość dzikus28
Ja nie jem mięsa od roku i czuję się jak nowo narodzony,tzn znów mam siłę pięciolatka.

To tak jak ja dzikusie :D wreszcie nie czuje sie ociezala po obiedzie i mam lepsza cere

1800 zl ... czasem kupuje tez warzywa w puszkach np. pomidory

Kluski slaskie , tortille z warzywami (smaze je na patelni)

Sorki, nie zgadzam sie, jest latwo tylko trzeba zaczac. Na poczatku nie mialam pojecia co jesc, jak, no bo bez miesa itp. ale kurcze fasole syca super, tak jak soczewica i inne grochopodobne. Nauczylam sie gotowac proste jarkie potrawy, dodawalam cos od siebie z czasem i prosze, jestem teraz ekspertem. Tak sobie licze ze taniej mi wychodzi danie jarkie niz kiedys z miesem.

Witaj napiszcie mi co w tym Magazyn Ekspresu Reporterow... Przepraszam, ze pisze tak pozno. Moze jeszcze nie wiesz, co w nim pokazano, pozwol, ze opisze to bardzo krotko. Sprawa nr 1 "Hodowla psow" w okolicach Wroclawia. Hodowcy (malzenstwo), to ludzie bardzo cenieni w srodowisku im podobnych. Separacja, on znika, potem ona. Kilkadziesiat psow porzuconych w zamknietych pomieszczeniach. Kolejno umieraly z glodu, inne zyly jedzac ich zwloki. Ostatecznie zaden nie doczekal sie pomocy. Sprawa nr 2 "Rolnik" z okolicy Kielc. W oborze, w stercie odchodow lezy krowa. Juz nawet nie ryczy, dzwieki, ktore wydaje raczej przypominaja przejmujace blaganie. Jedyne, co mozna bylo zrobic, to na miejscu ja uspic. Jakos ciagle nie moge sie przyzwyczaic do takich reportarzy i musze je "odchorowac"...

Sacryfical Suicide OCZYWISCIE!!! Tego nie zrobilem. Jest prawda, ze pewne "procedery" otwieraja pole do roznych patologii. Tez o tym pisales. Ale, to juz "inna historia"...

Gość marcoo
lubie jeśc martwe zwierzęta, własnie wcinam kiełbase:))))

Gość napiszcie co .....
Czm - dzieki wielkie. Strasznie mi szkoda wszelkich istnien kiedy zyja niegodziwie i sa maltretowane. Mam nadzieje ze rolnika i to malzenstwo spotka surowa kara. Nie jakas tam grzywna ale cos co by odczuli fizycznie. Najlepiej smierc. Co o tym myslicie? Czy ludzie ktorzy maltretuja zwierzeta powinni byc skazywani na smierc?

Gość napiszcie co .....
Masz acje Suicide cos tu sie nie zgadza. Jedne zwierzeta sa do kochania a inne do uboju. Ktos zapomnial ze wszystkie zwierzeta czuja bol i strach tak samo i to, ze zwierze A nie jest tak ladne jak zwierze B nie znaczy ze B nalezy traktowac jak rzecz, jak produkt.

Gość napiszcie co .....
i znow masz racje. Ostatnimi czasy wiele osob na zachodzie przestalo jesc mieso poniewaz zapanowala moda, wrecz mania na miniaturowe prosiaczki. Ludzie zrozumieli ze to slodkie, mile stworzenia, reagujace jak pies i przyjazne jak pies! Marze zeby ludzka percepcja i swiadomosc wreszcie sie zalaczyla w tym kierunku ze zwierzeta sa madre i kochane tylko my ludzie nie zawsze dobrze je rozumiemy . Bo jestesmy inni. Nie znaczy ze lepsi....

Gość swinka i piesek bawia sie
Czlowiek jest zly bo sie pastwi i zneca, wiezi i zle traktuje.