Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość cbcbbcbc

Ludzkie ciała są grobami zamordowanych zwierząt L.Tołstoj

Polecane posty

napiszcie co ..... Odpowiem nastepujaco Jeszcze niedawno - w skali historycznej - zeby miec ludzkie prawa, trzeba bylo byc wolnym, bialym, "dobrze urodzonym". Dokonal sie postep i zyjemy w czasach, w ktorych wystarczy byc czlowiekiem. Mam jednak nadzieje, ze dzisiejsze doswiadczenie z antropocentryzmem, nie jest koncem moralnej ewolucji. Nigdy nie pogodze sie z tolerowaniem wyczynow ludzkich bestii wszelkiej masci i nigdy nie uznam "swietosci" ich zycia. Jako ludzie chronimy, w imie solidarnosci gatunkowej, zycie najwiekszych zbrodniarzy - jednoczesnie zycie istot nieco rozniacych sie od nas, mamy za nic. Sa wrazliwe i madre, jednak slabsze od nas, wiec... nie ma dla nich litosci. To jakis obled!

Gość Zabiore glos w tej sprawie
Nawet miedzy ludzmi tak jest ze czci sie i szanuje silnego, pewnego siebie a mniejszego, zaknietego bardziej w sobie gnoi i lekcewazy. To jak mamy szanowac zwierzeta? Czesto prymitywy nazywaja poszczegolne zwierzeta brzydkimi. Dlaczego?! Bo nie odpowiadaja subiektywnym kanonem piekna? Wiec sa gorsze? Mozna je nienawidzic i wpierdalac? !

Suicide - wlasnie warto i TRZEBA sie wglebiac. I nalezy sie zbudzic bo krzywdzimy niepotrzebnie niewinnych i slabszych! Stek traci na smaku jesli sie go nie je kilka tygodni, zwyczajnie nie masz potam ochoty na mieso! Poza tym mieso szkodzi naszemu zdrowiu, jest to udowodnione:miazdzyce, zawaly, raki, zatory jelit , alergie i wiele innych chorob to mieso . A zwierzeta gina.Placza i umieraja ze strachu. Ludzie musza sie zbudzic. Zachod juz od dawna to robi duzo bardziej aktywnie niz w PL. 7 przykazanie: NIE ZABIJAJ (nie tylko blizniego ...)

Gość TrinnySuzanah
Czm - dobrze prawisz..nic dodac nic ujac..

Sacryfical Suicide "czm- ale nie możesz kierować do wszystkich" Moje wczesniejsze posty z pewnoscia nie byly proba prymitywnych uogolnien. Chyba na tyle sie juz znamy... :) Jesli pisze do wszystkich (o wszystkich), to siebie tez mam na mysli. Wiem, skad pochodza moje jajka i mleko. Domyslam sie, jak bylo testowane lekarstwo, po ktore siegam. Wszystko to widze... i wiem, ze nigdy sie z tym nie pogodze. "Sam jak wiesz jestem mięsożerny, ale moje psy, kot i konie jedza czasem lepiej niż ja" Znam te klimaty z wlasnego doswiadczenia... :)

Gość ja tez mam pytanie-
--> czm - Czy Twoja zona orientuje sie w kwestii kosmetykow naturalnych? Czy warto wydawac na nie pieniadze? Czy NA PEWNO nie byly testowane? Moze Ty cos wiesz na ten temat? W necie kraza rozne opinie. Nie chce wydawac pieniedzy na cos, co jest lub moze byc oszustwem, chociaz i tak zamawiam kosmetyki z vegan society.

Gość TrinnySuzanah
Tez chetnie poczytam o tych kosmetykach:)

Sacryfical Suicide "czm może nie warto za wiele myśleć. ??? K**wa człowiek dostaje depresji i łzy same płyną kiedy się w to wgłębia" Zgadzam sie z "Zabiore glos w tej sprawie". Po prostu - nie ma ucieczki od tego. Trzeba stanac na "ubitym placu" i walczyc... A, ze lzy same plyna.... ano plyna.

I cale szczescie ze plyna, jeszcze masz uczucia...

Gość czm nie spyta bo pokłócony z
żonką:D:D:D:D:D

Ups trza przeczekac kryzys;)

Witaj "ja tez mam pytanie-" Po raz kolejny piszemy o kosmetykach, a moja zona juz smacznie spi. Bardzo wczesnie wstajemy, wiec nie bede jej teraz budzil, ale obiecuje, ze jutro pociagne temat. Ostatnio przypomniala mi o swoim doskonalym sposobie na dobra cere. Codziennie pijemy, rozmoczona w szklance wody, lyzeczke zmielonego siemienia lnianego. Raz w tygodniu wypija tylko plynna czesc, a pozostalego na dnie, rozmoczonego, siemienia uzywa do peelingu. Zareczam, ze efekt jest znakomity :)

No wiecie... :) Jaki kryzys? S I E L A N K A :D

Suicide - wierze ze tak jest, ze jest czasem smutno i zle na duszy ale wiedz ze jestes tez wspanialym, cieplym, dobrym facetem i my kobiety szanujemy i chcemy takich gosci jak Ty Czm - nie budz zony;) sen tak wazny jak siemie dla urody;) dobranoc****

Sacryfical Suicide hmmmmm....... Zawsze mi na koncu "wychodzilo", ze jednak nie mam wyboru. Inna rzecza jest okielznanie wyobrazni. Te wszystkie obrazy, ktore pozostaja gdzies "pod powiekami"... Dla mnie to bylo i jest najwiekszym problemem.

Gość Oby wiecej takich facetow
jak Czm i Suicide , jestescie super tak trzymajcie

Gość wczesniej tez jacys pisali ale
przestali , nick etanol czy jakos tak

Gość Etanol wroc
to rozkaz:D ;)

Witaj hfjfggj Jakby mimochodem doszlismy do waznego, jednoczesnie zawieszonego tematu. Tak trafilem. Choc nawet juz nie szukalem... Bylem uosobieniem zyciowej REZYGNACJI Kiedys wroce do tego... na pewno.

Aha :) ... i bedzie to mialo zwiazek z tym topikiem ...

Gość do zalozycielki tego topika
radze zyc tylko o wodzie, bo rosliny tez zyja Pomodl sie lepiej do Boga aby dal ci rozum bo glupio piszesz

Gość do zalozycielki tego topika
gdyby nie zabijano zwierzat nie mielibysmy mebli i kurtek ze skory, nie mielibysmy kosmetykow, w autach nie byloby skorzanych obic a nawet nie byloby niektorych slodyczy np. miski zelki zawieraja skladniki ze skor zwierzecych Domyslam sie ze jesli jestes przeciwko zabijaniu zwierzat to i takze unikasz tych wszystkich rzeczy Nie uzywasz szminek, kremow Nie nosisz odziezy skorzanej i nie siadasz na skorzanym fotelu Nie kupujesz butow i paskow ze skory bo przeciez zwierzeta zabija sie nie tylko dla miesa

Jestem po lekturze stron poswieconych kosmetykom "wolnym od okrucienstwa". Wlasnie dzisiaj kupilem nowa tubke swojej ulubionej pasty do zebow (Colgate Total). Teraz wiem, ze po raz ostatni. Troche to sobie usystematyzowalem. Po pierwsze warto poczytac o interesujacych nas certyfikatach. Mozna to zrobic tu: http://www.galeria-natury.pl/ Trzeba kliknac znajdujacy sie po prawej stronie zielony napis "jednostki certyfikujace kosmetyki ekologiczne" Warto zauwazyc, ze nie wszystkie certyfikaty odnosza sie do testowania na zwierzetach. Jak mi sie wydaje najbezpieczniejsze certyfikaty, to ECOCERT, COSMEBIO, Vegan Society (!!!), EcoGarantie, Leaping Bunny. Pod ta ostatnia nazwa mozna kliknac "Czytaj wiecej" i poczytac o zasadach certyfikowania. Dzieki temu tekstowi zrazilem sie do certyfikatu BDIH. Nastepna ciekawa strona jest tu: http://www.wegetarianie.pl/mod-htmlp-display-pid-9-print-1.html Mozna przeczytac kto testuje, kto nie testuje. Na dole sa linki do "Klub OK!" (sa teksty w jezyku polskim) i "PETA Caring Consumer" Wracajac do certyfikatow: Wydaja sie cenna informacja. Firma Ziaja umieszcza na swojej stronie zdawkowa informacje "nie testowane na zwierzętach". Niestety na ich kremie prozno szukalismy jakiegokolwiek, stosownego certyfikatu. Dlaczego?... Oszczednosc? Zaniedbanie? Nie odpuszcze :) nadal bede zglebial temat.

Poprzedniej nocy dowiedzielismy sie, ze szare jest czarne, a czarne jest biale. Tak wlasnie odczytalem posty "do zalozycielki tego topika". "Szare jest czarne", bo skoro nie mozemy zrobic wszystkiego, to po co robic cokolwiek. "Czarne jest biale", bo "rozumni" jestesmy nie robiac niczego i atakujac tych, ktorzy probuja.

Gość kolejny mlot moherowy
'do zalozycielki tego topika radze zyc tylko o wodzie, bo rosliny tez zyja Pomodl sie lepiej do Boga aby dal ci rozum bo glupio piszesz' Jedno slowo sie cisnie na usta po przeczytaniu tego posta:wow Gada byle gadac, nie chce sie napisac badz nie potrafi wykrzesac argumentu czemu niby autorka 'glupio pisze'. Poradzono zeby sie pomodlic do Boga. O rozum? Dlaczego? co w tym glupiego ze dziewczyna nie je miesa? Czytasz nasze argumenty? Medyczne za? Leniuchom internetowym i osobom niezdolnym do dyskusji, dziekujemy

Rosliny zyja ale jakos niewidzialm wrzeszczacej marchewki czy uciekajacego kartofla, rosliny sa zdrowe dla naszego organizmu i nie posiadaja centralnego ukladu nerwowego jak ty i np. kurczak:O ile razy mozna pisac to samo?

do zalozycielki tego topika gdyby nie zabijano zwierzat nie mielibysmy mebli i kurtek ze skory, nie mielibysmy kosmetykow, w autach nie byloby skorzanych obic a nawet nie byloby niektorych slodyczy np. miski zelki zawieraja skladniki ze skor zwierzecych Domyslam sie ze jesli jestes przeciwko zabijaniu zwierzat to i takze unikasz tych wszystkich rzeczy Nie uzywasz szminek, kremow Nie nosisz odziezy skorzanej i nie siadasz na skorzanym fotelu Nie kupujesz butow i paskow ze skory bo przeciez zwierzeta zabija sie nie tylko dla miesa Uzywam i szminek i kremow tylko firm ktore nie testuja na zwierzetach, i owszem mebli skorzanych nie posiadam tylko materialowe obicia, zelkow nie lubie cos jeszcze nieczuly egoistyczny tempaku?:O Kim ty jestes w ogole? ile masz lat?

Gość ja rowniez z checia poczytam
Czm. Pozdro dla Ciebie i Twojej zony:):):)

Gość ale masz nika hahahah
;):D