Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

afobamka

pytanie-jestem na urlopie wychowawczym-pobieram zasiłek wychowawczy

Polecane posty

własnie zadzwonił mi szef ze przepisuje zakład pracy z siebie na zone i ze musza mnie zatrudnic na miesiac-jak to bedzie wygladało?strace zasiłek wychowawczy-przeciez na wychowawczym nie mozna pracowac??

No ale jak to zatrudnić. Przecież jesteś ciągle zatrudniona (tylko masz urlop). Każą Ci realnie wrócić do obowiązków? Tzn. Wstrzymują urlop? Jeśli tak, to musisz to zgłosić do MOPSU. Zabiorą Ci zasiłek na ten miesiąc. Potem znów możesz przecież złożyć wniosek o kontynuację. Ja nie wiem, dokładnie, ale sama miałam przygody z MOPSEM. Nie wpisaliśmy na wniosku, że mąż posiada jakąś ziemię po ciotce. I groziło nam zwracanie kasy z odsetkami. Jak się dopatrzą, że miałaś kasę dodatkową - to może być smród

ide dzisiaj na rozmowe z tym pracodawca to bede znac wiecej szczegołow-tyle dowiedzialam sie przez telefon ale z deka sie zestresowałam-powiedział ze musze byc zatrudniona na miesiac-realnie badz fikcyjnie -nie wiem czemu?

mam pytanko odnosnie tego zasilku wychowawczego, jesli pracowalam i poszlam na macierzynske to mam placone a potem wychowawcze juz nie, kiedy przysluguje ten zasilek i komu?

Liczy sie dochód męża za zeszły rok i dzieli sie na ilość osób w rodzinie. Nie moze być go więcej niż 504zł na osobę chyba (oczywiście maleństwo też sie liczy). Twój dochód nie jest juz brany pod uwagę, bo jest to dochód utracony.

Gość przypadkowy przechodzien
Mam pytanie :-) Przez ile miesięcy płatny jest zasiłek wychowawczy? Bierze się dochód za rok poprzedni obu rodziców?

Gość przypadkowy przechodzien
400zł netto? ( bez podatku)

japkoska ale to bedzie wygladało tak ze firma zostanie rozwiazana-dostane swiadectwo pracy i w ty samym dniu moge sie przyjac do te samej firmy tylko z ta roznica ze bede miała szefa a nie szefowa-ehhh a zeby im gralo cos tam z zusem to musze miesiac przepracowac??

Gość podpowiedzcie