Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Senna-mama

Jak nauczyć niemole by ładnie zasypialo w dzień.......??

Polecane posty

Gość Senna-mama

Mój synek ma pond 4 miesiące....do 2-go mc życia ładnie zasypiał w dzień kładziony do łóżeczka, od dwóch miesięcy jest problem; kiedy go kłade płacze! Staram sie by miał reguralny tryb dnia /na ile to mozliwe/. Kiedy widzę oznaki zmęczenia lub gdy miał długą przerwę i już dłuższy czas nie spał kłade go a on protestuje...starm się byc konsekwentna bo nie chę go noić i usypiać na rękach-zresztą on nie umie usypiać na rękach bo nigdy tak nie zasypiał. Kiedy płacze /przeraźliwie/ próbuję wszystkego; glaskania po głowce, przytulania się do niego, nucenia kołysanki itp. ale to NIE DZIAŁA! Jedyne to jak go wyjmę na ręce z łóżeczka, ale to błędne koło bo on wtedy nie usypia! Na ogół to wygląda tak że on płacze jakieś 30 min. :( i usypia. Ja przychodzę co kilka minut i daję smoczek i podkładam pieluszkę pod buźię bo lubi się przytulać..... i robie to tak w kółko aż nie uśnie..... a kiedy próbuję innych sposobów to jest gorzej- płacze jeszcze głośniej!..dramat :( co powinnam zrobić??!!

moje dziecko bylo bardzo marudne w dzien do poki nie kupilismy maty edukacyjnej. potrafi 1,5 godz lezec na niej i dotykac zabawek a gdy sie zmeczy to zasypia sama.....do tego zawsze lubi miec kolo siebie pieluszke terowa-uwielbia sie do niej tulic a potem ciach i spi.

Gość co to jest nie mol

senna mamo - a jak Twój maluszek sypia w nocy? Jeśli przesypia całą noc, to w dzień nie będzie chciał za bardzo spać.