Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość dsgghj

jestem w ciazy,,,dajcie rady dla przyszlej mamy...

Polecane posty

Gość dsgghj

poiom hcg wyszedl 58780,0 a jest to 6 tyg ciazy czy to dobrze??? czy moge oplaac sie na sloncu? pojechac na wakacje?? czy to normalane ze caly czas temp ciala wynosi 37 i ze codziennie boli mnie brzuch?jestem 1 raz w ciazy , jestem mloda21 lat i za bardzo sie nie znam...troche poszukam w necie ...ale chce czegosc wiedziec od WAs

z opalaniem radze uważac mozna troche posiedziec na słonku ale z rozwagą i dużą ilościa wody mineralnej co do wakacji to zależy gdzie chcesz jechac jak w Polske to śmiało temeratura na początku mi też sie utrzymywała ale ja nie mierzyłam jej codzienie,, brzuch mnie bardzo krótko bolał .... a czy była u gina?? jak nie to szybko idz !!! przed wyjazdem radze zrobic badania lekarz ci zleci

Te objawy co opisujesz (temperatura, ból brzucha) - to normalne objawy. Mogą jeszcze trochę potrwać. Nie przebywaj zbyt wiele na sloncu, bo jeszcze bardziej podwyzszych temp. ciala, a to niezbyt dobrze. Zakup kwas foliowy, bierz codziennie po jednej tabletce - rzuc palenie, jesli palilas - kawe zamien na bezkofeinową, zacznij zdrowo sie odzywiac, nie pij alkoholu i sporo odpoczywaj. Naszykuj sie na gorsze samopoczucie, wymioty, czy mulenie w żołądku, ale pamietaj, że nie kazdy ma te objawy. Obyś zniosla to jak najlepiej. Twoja Kruszynka ma tylko Ciebie - jestes teraz bardziej odpowiedzialna za nią niż za siebie. :) Pozdrawiam :) Na necie jest mnostwo stron o ciąży. Poczytaj - trudno ująć wszystko w jednym poście.

Gość dsggh
dzieki:)

Gość fdgsfdg
ja jestem w 14 tyg. ciąży i temp mam 37-37.3, ginekolożka zleciła wszystkie mozliwe badania i nic nie wskazuje na stan zapalny więc chyba ta temp. jest stanem "ciążowym"? Jeżeli chodzi o bóle brzucha, to dostałam od początku Duphaston "w razie czego", teraz brzuch boli mnie sporadycznie (jak się zmęczę, zdenerwuję) więc mam nadzieję, że wszystko jest ok. Pozdrawiam!

tak a najlepiej zamknij się w sterylnym pomieszczeniu na 9 miechów inkubatorze durny. Nie wiesz że tu wszystkie najmądrzejsze z mądrych będą ci radzić że ho ho, a pojęcia głupie nie mają.

ufliczku malutki- skąd u ciebie tyle jadu i nienawiści do świata i ludzi a tym bardziej do malutkich istot.Gdzie nie natknąć się na twój wpis aż zieje z niego nienawiść.Wspólczuć tylko twoim najbliższym że muszą ten twój jad znosić.Kiedy ktoś prosi o radę i pomoc to ty nie omieszkać pokazać pazurki i zęby.OPANUJ SIĘ TROSZKĘ,bo nikt nie ma zamiaru obrywać tylko dlatyego,że tobie nie układa się w życiu i coś poszło nie po twojej myśli.Zyczę ci więcej więcej optymizmu i więcej radości z tego co cie spotkało,może kiedyś to docenisz.

ufliczek..... jak mloda dziewczyna pyta sie o rady to chyba normalne ze kazda z nas ciezarnych albo juz mam chce jej pomoc i poradzic jak najlepiej. Wiec nie czepiaj sie. a z tego co przeczytalam rady nie sa wyssane z palaca. sa bardzo dobre i z wiekszoscia sie zgadzam bo sa uzasadnione. dsgghj - trzymaj sie i uwazaj na siebie:) no i gratuluje:)

Gość Cosmopolitan9
Witam Czy ktoras z was moglaby mi udzielic pewnych informacji? Stram sie o dziecko:) Minely dwa tygodnie od "prawdopodobnego" zaplodnienia...robila dwa testy rano i wieczorem-wynik NEGATYWNY!!:( Czy jest mozliwe aby testy sie mylily??Nie robilam ich w spodziewanym dniu dostania miesiaczki. Do tego jestem strasznie rozdrazniona, zawroty glowy, wrazliwosc na zapachy itp. Czy, ktoras z wam moglaby mi odpowiedziec Na moje watplwosci?? Bede bardzo wdzieczna:) Pozdrawiam Przyszle mamy:)