Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

ewelina336

blyszczenie sie skory

Polecane posty

mam 30 lat i od jakiegos czasu zauwazylam ze bardzo blyszczy mi sie skora twarzy-jestem posiadaczka cery mieszanej ale nie mam problemu z tradzikiem. stosowalam rozne kremy matujace ze slabym rezultatem -prosze napiszcie moze macie jakis sprawdzony srodek aby zmatowic cere chociaz na jakies 8 godzin

Gość woda sodowa
W Twoim przypadku najlepsza byłaby kuracja złuszczająca preparatem z kwasami AHA, moim zdaniem najlepszy jest Effaclar K La Roche Posay, jest to apteczna emulsja do cery mieszanej i tłustej. Nie jest to typowy preparat anty-trądzikowy dla nastolatek, lecz właśnie dermokosmetyk dla kobiet, które nie uporały się z problemem błyszczącej skóry. Kwasy świetnie odnawiają skórę poprzez złuszczanie zewnętrznych warstw naskórka. Cera staje się jednolita, gładka i co najważniejsze, mniej się przetłuszcza. Jako że mamy teraz lato, można taką emulsję stosować jedynie na noc, w dzień byłoby to zbyt ryzykowne, mogłyby powstać przebarwienia. Polecam Ci Effaclar K na noc a na dzień bardzo dobry jest krem matujący z filtrami UV z Dax Cosmetics Perfecta Cera Mieszana.

Gość maseczka ktora matuje buzie
witminowa terapia matujaca SORAYA matuje na jakies 6 godzin I twarz jest rowniez gladka po tej maseczce