Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość EWKA19*

Czy przy braniu tabletek antykoncepcyjnych można to robic ,,do końca,, ?

Polecane posty

Gość EWKA19*

Witam! Mam właśnie takie pytanie. Głupio jest mi zapytac lekarza,byc może któraś z was już zna odpowiedź na to pytanie bo sama pytała... Otóż zaczęłam brac tabletki antykoncepcyjne ( Rigevidon ). Jest to moje pierwsze opakowanie i dzisiaj wzięłam już trzecią tabletkę, na razie wiadomo mam okres, więc nie współżyłam, ale mój chłopak nie może się doczekac kiedy mi sie skończy i będziemy mogli to robic... Rzecz w tym,że on chce to robic do końca,ponieważ twierdzi,że po to je biorę ,żeby mógł ,,zakończyc,, swój orgazm we mnie.Ja mam jakieś dziwne obawy,że zajdę w ciążę :( Czy któraś z was dziewczyny współżyje w taki sposób po zażywaniu tabletek? Proszę o pomoc... Pozdrawiam i czekam! :)

Gość slusznie ci mowi
po to sie trujesz zebyscie mogli konczyc w srodku:) zreszta konczenie na zewnatrz zadna metoda antykoncepcji nie jest:P

Dziecko kochane ile Ty masz lat? Jak można bać się lekarza o coś takiego zapytać:D

Skoro bierzesz tabletki antykoncepcyjne, to znaczy, że zabezpieczasz się przed zajściem w ciążę. Jeśli prawidłowo je bierzesz, tzn. codziennie o tej samej porze, nie masz biegunki i nie bierzesz antybiotyków, to powinno być ok. Prawdopodobieństwo zajścia w ciążę wynosi 5% w przypadku brania tabletek. Także nie powinno się nic stać.

Gość slusznie ci mowi
jakie 5% kobieto?:O tyle to jest przy prezerwatywach tabletki maja 0,02w skali....

Tak, możesz tak robić, tylko nie wiem dokładnie, czy juz po 3 tabletce. To jest napisane na ulotce. Ale jak się boisz, to po prostu rób to w gumie i tyle. On ci nie może mówić, po co ty bierzesz tabletki:O A szansa na zajście w ciążę jest minimalna. Natomiast czasami, bardzo rzadko może sie to zdarzyć, jak przyjmujesz inne leki, jak jesteś chora, np. porzygasz się, zapomnisz wziąć tabletki, czy coś innego. Ale to są bardzo rzadkie przypadki. Niemniej jednak niektórzy tak stosują tabletki anty, że i z nimi wpadają🖐️

Gość nie czytasz ulotki
przeciez tam pisze na ile bezpieczne sa tabletki:) ja stosowalam Rigevidon i nie zaszlam w ciaze:) moj maz zawsze konczyl we mnie.....

jakie 5% , boże co za paranoiczna wypowiedź! i W przypadku pigułek dwuskładnikowych wskaźnik Pearla to 0,1, a pigułek jednoskładnikowych (z gestagenami) - 0,5.czyli jedna kobieta na 1000 stosujacych zachodzi w roku w ciążę i to z swojej winy. Zapomni, bedzie brała inne leki obniżajace skutecznosć itp.

Gość EWKA19*
Wielkie dzięki dziewczyny. Może to się wydaję niektórym dziwne ale nigdy wczesniej nie stosowałam tabletek,dlatego boje sie troche tego ryzyka. Po prostu robilismy to bez zabezpieczenia bo kiedys raz sprobowalismy to z prezerwatywą to pękła i musiałam leciec po postinor Duo wiec wolelismy bez zabezpieczenia i chłopak sam wiedział kiedy sie zbliza do wytrysku i wtedy konczył na zawnątrz.A co do wieku to nie martcie sie jestem 20latką. Jeszcze raz dzieki:)

Gość slusznie ci mowi
jedno zero za duzo mi sie stuknelo:) jak mozna w tym wieku bez zabezpieczenia:O za glupote powinniscie wpasc...

No właśnie nie... Bo wskaźnik Pearla, jaki się podaje najczęściej to jest ten przy właściwym stosowaniu metody... Dla tabletek anty wskaźnik bez uwzględnienia poprawności używania to jest aż 6. Właśnie to jest najgorsze, że to uwzględnia właściwe stosowanie.

Gość slusznie ci mowi
ale po to sa ulotki zeby je stosowac prawidlowo prawda?:)

Gość EWKA19*
Do ,,Słusznie ci mowi,, Nie powidziałabym że jest to taka głupota jak napisałas/es. Wiele osób tak robi,jeśli chłopak sam wie kiedy sie zbliża.

Gość EWKA19*
A co do ulotek to śmiechu warte!!! Tam nie ma konktetnych odpowiedzi ,,z życia wziętych,, na te pytania które interesują wiele dziewczyn! Gdyby były to nie byłoby tyle pytan na forum!

Ważniejsze z życie wzięte są płaczące dzieciaki z przerywanego bo facet wiedział co robi%-) Smiechu warte

EWKA19* ---> Lepiej przestań brak te pigułki, bo to nie jest dobre dla Twego zdrowia. A Twój chłopak nie wie, co to prawdziwa miłość :(

Gość EWKA19*
Do ,,Anonimek,, Dzieki za wypowiedz,ale czemu twierdzisz ze moj chłopak nie wie co to prawdziwa miłosc? Zaskocze cie bo bardzo sie kochamy i nie mozemy bez siebie zyc,jestesmy cały czas razem i wszystko zawsze uzgadniamy... odp jesli mozesz

Na tę jedyną osobę, by oddać się jej i tylko jej całkowicie. Przed ślubem wszystko się jeszcze może zdarzyć. (Po ślubie to już co innego.)

Gość kot killer
proponuje stosowac tabletki prezerwatywe i globulki. najlepiej jeszcze wsadzic sobie spiarale domaciczne i wsrerylizowac sie. a i faceta tez

Anonimek pewnie jestes samotnym prawiczkiem.......

Anonimek no widzisz:) wiec nie mow tak bo jak spotkasz ta swoja i jedyna to zmienisz zdanie:P

aha:O masz prawo.... jeśli Cie to jakos uszczesliwi to bardzo prosze:)