Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Katineczka

Kopenhaska i jej składniki

Polecane posty

Gość Katineczka

Hej od jutr chcę zastosować dietę kopenhaską. Jestem już zdecydowana na 100% ale mam kilka pytań jej dotyczących. 1. Co to jest ten befsztyk? Czy mogę go zastapić filetem z kurczaka? 2. Czy szpinak napewno można zastąpić brokułami i nie powoduje to przerwania diety? 3. Czy jak mam 2 jajka na twardo to mogę je zrobić sadzone na patelni teflonowej? Wiecie muszę zrzucić do 1 lipca dużżo kg a do lipca właśnie od jutra zostało mi 13 dni.

Gość Katineczka
upu up up

Gość chętna bardzo
Witaj, ja też od jutra zaczynam tę dietę. Może się bedziemy wspierać tutaj? Jeśli chodzi o Twoje pytania to: 1. Co to jest ten befsztyk? Czy mogę go zastapić filetem z kurczaka? - jakieś chude miesko z patelni, najlepiej bez tłuszczu, może być pierś z kurczaka, ja kupiłam polędwiczkę 2. Czy szpinak napewno można zastąpić brokułami i nie powoduje to przerwania diety? - w wielu wersjach znalazłam że można taką podmiankę zrobić 3. Czy jak mam 2 jajka na twardo to mogę je zrobić sadzone na patelni teflonowe? - tego nie wiem, ale gdybym bardzo nie chciała gotowanego na twardo to bym zrobiła sadzone Powodzenia:)

Gość Unno Diotro Dimonacio
Kopenhaska zawodzi w 100%. To dieta na przytycie a nie schudniecie!!!!

Gość chętna bardzo
a ja znam osoby które schudły na niej, i niestety miały efekt jojo. Ja mam dużo do zgubienia i tę dietę traktuje jako poczatek zmiany systemu jedzenia.

Gość Unno Diotro Dimonacio
A na jaki system chcesz zmieniac? Chyba nie ma bardziej idiotycznego niz propaguje ta "dieta". Poza tym to wstep, ale do bulimii, bo jesli bedziesz myslala obsesyjnie o diecie a nastepnie nastapi jojo lub kompulsy to bedziesz chciala rownie obsesyjnie pozbyc sie jedzenia. A wowczas najprostszym sposobem bedzie zwracanie go. Najprostszym, ale w ostatecznosci najgorszym z mozliwych. A wszystko to moze nastapic wowczas, gdy podejmiesz zla diete, czyli np. kopenhaska lub inna niskokaloryczna. Oczywiscie Twoj wybor.

Gość Katineczka
chętna bardzo mo żesz się przyłączyc to eazem nam będzie łatwiej. Stosowałaś ją kiedyś? Ja kiedyś zaczynałam aż dwa razy. Raz doszłam do 5 dnia a raz do 3 . Moja mama mówi, że za mało jadłam. To fakt jadłam chyba mniej niz zalecali. Ale teraz mama silną motywację. 1 lipca jadę na wakacje i mam dokładnie te 13 dni żeby spalić te kaloryska. Waże 72 kg przy 162 cm wzrostu a więc nadwaga spora. Myślę, że na tej diecie powinnam zejśc do 60 kg jeśli się bardzo postaram. Do diety dołącze więcej ruchu o ile nie będę sie czuła osłabiona. Rower będę stosować w momentach kiedy bedzie mi się chciało bardzo jeśc.

Gość chętna bardzo
Raczej bulimia mnie nie będzie dotyczyła, tego jestem pewna. Pytasz na co chcę zmienic - nie wiem. Ogólnie wiem że źle się odzywiam i źle już wyglądam. Chcę sie w ten sposób zachęcić.

Gość chętna bardzo
Katineczka więc wymieniajmy się tu uwagami, może będzie lepiej przejść. Co do wysiłku fizycznego to uważaj z nim na tej diecie. Wiele osób mówiło że w jej trakcie było osłabionych i miało zawroty głowy. Nie robiłam tej diety, ale pare moich znajomych tak.

Gość Katineczka
Chętna a nie orientujesz sie ile kosztuje taki befsztyk? a i ile ważysz i ile masz wzrostu i ile chciałabyś schudnąć?

Gość MiętowaLipton
dziewczyny ja zacznę od jutra, mogę z wami? ja mam 160 i wazę 59 i tez mam kilka pytan. Skąd mogę wziąc to mięsko grillowane? (Nie posiadam grilla) Czy mogę sobie ugotować po prostu mięsko z indyka czy filet z kurczaka?

Gość Katineczka
MiętowaLipton ja właśnie też zaczynam ta dietkę od jutra. Właśnie tam jest w 7 dniu mięsko grillowane. Ja po prostu włoże je na ruszt do piekarnika i to jest to samo. Zresza kurczaka jak ugotuję to też go będe robic w piekarniku bo tak jest ochydny. mój piekarnik ma funkcę grilluj a co idie poza tym jak go grilluję to ścieka z niego tłuszcz co jest wielkim plusem ;)

Katineczka chyba masz rację, po prstu wrzucę do piekarnika, przylączmy się moze do dziewczyn z wątku o kopenhaskiej, choc nie wiem czy nas tam zechcą.

Gość Katineczka
Ja wolę tutaj w samotności gubic swoe kg. Jak nie wytrzymam to będzie mniejszy wstyd bo moze mniej osób to przeczyta ;)

hmm moze masz rację, bo tam juz wszyscy się znają, to chyba ja tez tu pozostanę jak mi zezwolisz;) a co do mięska to wiem, napewno, ze ma byc wolowe( muszę się jutro na zakupy przejsc)

Gość Katineczka
MiętowaLipton ja jutro też na zakupy idę. Narazie mam tylko składniki na śniadanie czyli czarną kawę i kostke cukru. Po śniadnaiu biegnę na zakupy.

Gość Katineczka
Ach dziś jest 1 dzień. Bardzo się boję bo juz 2 razy musiałam przerwać tą dietę. Ale teraz nie bo muszę wytrzymać. Koło mnie stoi kubek czarnej kawy z kostką cukru. Moje śniadanie. Mam nadzieję, że dotrwam do końca i dam radę. Tylko muszę pamiętać żebym nie zrezygtnowała jak zobaczę efekty ;)

Gość Katineczka
Kupiła potrzebne produkty na kolejne 3 dni. Mam nadzieję, że wytrwam . Szukam wsparcia ;)

Gość chętna bardzo
a ja się trzymam całkiem dobrze, chociaż to pierwszy dzień:)

Gość Katineczka
No ja już 1 dzień mam za sobą. Ciekawe czy jak jutro stanę na wadzę to będzie coś mniej ;) Wytrzymam ;)

więc ja się melduję, ze spieprzylam, ale zacznę od jutra na sto procentos, bo dzisiaj owszem sniadanko ladnie, ale pozniej nie udalo mi sie wrocic do domu na ten lunch, wrocilam grubo po 17 i tak wlasnie mi to wyszlo, ale kicha. Najgorsze wlasnie dla mnie bedzie to czy zdolam to przygotowac o odpowiedniej porze; naszczęscie jutro nic nie moze mi juz wypasc(odpukac) i się będę wypowiadala. Katineczka i jak samopoczucie po calym dniu? Ja w ogole zalozylam sobie, ze przez te 13 dni ani raz nie stanę na wagę(bo zbyt obsesyjnie do tego podchodzę) takze detox;)

Gość Katineczka
Samopoczucie po pierwszym dniu było ok. Głodna nie chodziłam no może tylko po tej kawie do lunchu to mnie troszke ssało ale wytrzymałam. Dzisiaj jest mój drugi dzień. Już zrobiłam sobie kawe z kostką cukru i czekam jak troszkę przestygdnie ale ogólnie jest ok. Moje obserwacje: brzuszek wyraźnie mi zmalał. Staje się bardziej płaski. Chętna bardzo a jak u ciebie? Miętowa Lipton mam nadzieję, że dzisiaj uda ci się przetrwać pierwszy dzień do końca ;) T5rzymam kciuki za wszystkie ;)

Gość jusiek
ja tez chcę się przyłączyc myslałam o kopenhaskiej do zgubienia ponad 10 kilo po ciąży. Jak zacząc 1 dzien diety?

Gość Katineczka
Jusiek możesz się przyłączyc. Poszukaj sobie jadłosps do kopenhaskiej i stosuj sie do jego zaleceń. Efekty będą!!!

Gość Katineczka
Nie wierze własnym oczom. Po prostu niedowiary!!!!!!!! Jestem na tej diecie dopiero 2 dzień i już schudłam. Przed ważyłam 72 kg a teraz ważę 69,5 !!!!! Kurcze jak ja bardzo się cieszę. Nie wierzę w to. Jest zajebiście!!!! Tylko niech ta waga leci tak dalej ;) ;) ;) ;)

Gość Katineczka
Nie wierze własnym oczom. Po prostu niedowiary!!!!!!!! Jestem na tej diecie dopiero 2 dzień i już schudłam. Przed ważyłam 72 kg a teraz ważę 69,5 !!!!! Kurcze jak ja bardzo się cieszę. Nie wierzę w to. Jest zajebiście!!!! Tylko niech ta waga leci tak dalej ;) ;) ;) ;)

Gość Katineczka
Nie wierze własnym oczom. Po prostu niedowiary!!!!!!!! Jestem na tej diecie dopiero 2 dzień i już schudłam. Przed ważyłam 72 kg a teraz ważę 69,5 !!!!! Kurcze jak ja bardzo się cieszę. Nie wierzę w to. Jest zajebiście!!!! Tylko niech ta waga leci tak dalej ;) ;) ;) ;) Jestem o kilka kroków do mojego szczęscia. Dziewczyny damy radę!!!!

Katineczka to chyba jakies czary! Ale oby Twoja waga czarowala dalej i moze moja będzie brala z Twojej przykład. Przypuszczam wprawdze, ze to woda, ale moje GRATULACJE I CALUSKI! Trzymaj się i jestem z Ciebie dumna, obym mogla byc takze z siebie 🌼🌼🌼 Więc jak mowilam tak zrobilam, wlasnie zajadam salatę bleh bleh, ale najgorszy byl szpinak, no cos paskudnego zjadlam maluteńką miseczkę a ma byc ponoc 200g..? Stosujesz sie do tego?! ile czego?! W ogole mam truskawkowe dni, więc nie bardzo chce mi się cwiczyc, ale przejechalam 15 minutek na stacjonarnym no -100kcal hehe pozniej się wezmę za cwiczenia porządniej. Moze porobię cos brzuchow na noc;) A wlasnie przypomnialo mi się..chcialam Cię podpytac czy cos cwiczysz lub zamierzasz?! I czy bierzesz jakies suplementy? Bo ja mam Aplefit zakupiony, trochę go bralam, ale wroce do niego dopiero po diecie, zeby nie zaklocac;) Buziooole Moja Droga! Kurde ta Twoja waga to autentycznie w dobrym humorze;) jusiek przylączaj się przylączaj :-)

Gość Katineczka
MiętowaLipton oj dużo pytań ale postaram się odpowiedzieć na wszystkie ;) To tak: 1. Powiem tak nie stosuje się dokładnie do proporcji. Ja np wczoraj zamiast duże ilości szpinaku zjadłam dwie malusieńskie łyżeczki. Mam odruch wymiotny jak wsadzam to do buzi. Tak samo z jajkiem zamiast 2 zjadłam jedno ale za to aby nie być głodna zjadłam dwa pomidory zamiast jednego. 2. Nie cwiczę bo nie czuję się na siłach przy tej diecie tzn boje się bo mam leciutkie zawroty głowy a nie chcę bardziej osłabic organizmu. Niech sam spala. Ja mu pomagać nie będę ;) 3. Nie stosuje żadnych suplementów, Nie chcę zakłóceć rytmu tej diety. Stosuje sie dokładnie co do jadłopsisu aby miec ten porządany efekt. Nawe szpinaku przynajmniej troszke żeby organizm czuł smak szpinaku ponoć to jest sekret tej diety że organizmowi musisz wszystko dostarczyć po troszke. 4. po diecie zamierzam stosować 1000 kcal żeby z powrotem nie utyć. Kiedyś brałam Bio Chrom z tych droższych. Powiem tak byłam wtedy na wakacjach i biorąc go miałam bardzo dużo ruchu i w dwa miesiące schudłam 8 kg. Teraz przez 3 lata liceum przytyłam 14 kg i ważyłam 78 kg. Po jakimś czasie ważyłam 72 kg. I teraz przed dietą kopenhaską tez tyle ważyłam a po kopenhaskiej nie wem. Jak ja skończe a raczej powiedziałabym przetrwam to ci napisze ile schudłam ;)

Dokladnie ja tak samo z tym szpinakiem :O W ogole ta dieta dla mnie jest trudna: bo jajek nie lubię, szpinaku tym bardziej. Ale zjadlam te dwa jajka męczylam je bardzo dlugo bo soli sobie odmowilam i takie to bylo paskudne. Jak się jeszcze tonę soli wladuje to ujdzie .. ;) Ja wlasnie oszukalam trochu z pomidorem bo zjadlam jedynie pol, ale to dlatego, ze nie zakupilam, a bylam przekonana, ze są.. Zauwazylam, ze przez to wolne męczenie tych świnstewek w ogole nie bylam glodna..chyba dlatego, ze juz mi sie w polowie odechciewalo:D Ja narazie zadnych zawrotow nie mam, ale wiadomo, ze to dopiero drugi dzien;) wlasnie popijam kawusię i zaraz będę leciala. Planuję zdązyc na lunch hehe. Co do moich planow \'po\' to chcialabym przejsc na moją dietkę taką jedną; jak bedziesz chciala to Ci ją rozpiszę a noz Ci sie spodoba, bo kiedys a niej zjechalam do 50 ..(rowniez po 2 tygodniach)Cięzka jest, ale o wiele mniej niz kopenhaska.. To Ty teraz skonczylas liceum(?) ja konczylam w zeszlym roku, ale po pol roku studiow zrezygnowalam i teraz znowu skladam papiery:D Trzymaj się dzielnie caly dzien i bez podjadania! Wpadnę wieczorkiem napisac czy wytrwalam:)