Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pytanko małe

Po jakim czasie od niezapłacenia rachunku z tel. stacjonarny

Polecane posty

Gość pytanko małe

grozi komornik? Czy najpierw odetną linię? Jak tak, to po jakim czasie od niezapłacenia? A jakby tak spłacać na ich konto zaległą fakturę ratami to czy odetną i przyslą komornika? Właśnie straciłam pracę. I teraz mam płatnośc rachunku do 30 czerwca. Jak zapłacę do 30 lipca to czy mi odetną czy nie? Bo od lipca zaczynam nową pracę. Pomóżcie bo nie wiem, a boję sie komornika.

chyba po miesiącu Cię odłączą a Komornik to nie wiem, chyba nie tak szybko

Gość a możesz płacić w ratach
to płać w ratach. ABY TYLKO coś wpłwało na konto. Tylko nie zapominaj podać za jaką fakturę płacisz. Nie przejmuj się . Miesiąc opóznienia to spoko.

Komornicy nie przejmują długów TPsy!!! Tylko prywatne firmy windykacyjne.A po jaki czasie?To różnie bywa.Np od kwoty itp.Najpierw blokują numer jednostronnie,potem obustronnie,wysyłają powiadomienia.To może trwać nawet 3 mce.Wiem na 100% bo mam kumpele w TPsa która siedzi ze mną teraz:)

GTXMagnatek gdyby tpsa oddala sprawe do sadu i mialaby prawomocny wyrok, to moglaby pojsc z nim do komornika. Ale to prawda, ze po pierwsze miesiac spoznienia to za malo, a po drugie tpsa oddaje dlugi prywatnym windykatorom.

Gość a możesz płacić w ratach
uwazam dalej abyś sobie płaciła w ratach

Gość A jak nie TPSA
tylko inny operator? To też firma windykacyjna? A taka firma to jak szybko przejmuje dług? Po miesiącu to chyba nie? Jaka jest procedura? Od jakiej kwoty ? I czy faktycznie spłacając jak ktos tu wyżej pisze ratalnie widykacja nie przyjdzie?

Gość miałem podobnie
duzy rachunek, tak jakoś się nadzwoniło. Brak kasy. Ponieważ mam tygodniówki płacone, rachunek spłacałem co tydzień. Sam sobie rozłożyłem na raty nie pytając ich o zgodę, bo wiedziałem, że oni niechętnie godzą się na takie raty jakie mogłem wtedy zapłacić. Spłaciłem rachunek w ciągu 6 tygodni. Jakoś mnie nie odłączyli. Więc chyba można tak sobie samemu płacić. Najważniejsze by pieniądze wpływały.

A jak nie TPSA ---> u innych operatorów jest tak samo. Termin przejęcia długu przez windykatora to na pewno nie kwestia miesiąca, zależy przede wszystkim od tego, czy zadłużenie jest spłacane (choćby małymi kwotami), czy nie - w przypadku braku płatności przeważnie mija ok. 3 m-ce, czasem więcej. Spłacając zadłużenie nawet małymi kwotami nie uniknie się windykacji, ale można to odsunąć w czasie nawet o kilkanaście m-cy.

kochana nie tak szybko. jak będziesz im spłacać nawet ratami i na bieżąco płacić aktualny rachunek to windykacji Ci nie zrobią. Pewnie jedynie przyślą upomnienie. Przynajmniej tak myślę :D

Gość nie wiem ale chyba
szybko jest windykacja nawet jak płacisz odrobinę.

Gość serio serio
? naprawdę nie będzie windykacji jak się spłaca nawet małymi ratami? A jak są np dwa rachunki do tyłu? To jak? Najpierw pierwszy potem drugi? Bo ja tak mam. mam zaległe 2 jeszcze mnie nie odcieli od świata, ale pewnie na dniach to zrobią.

Ehhh musisz napisać wniosek do TePsy że chcesz to spłacić w ratach.BO: 1.)Np wpłacasz 100 zł a TePsa nie wie o co Ci chodzi....więć MUSISZ NAPISAĆ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 2.)Jak TePsa zrozumie o co Ci chodzi to odejdzie od procedur windykacyjnych 3.)We wniosku sama zaproponuj iloś rat.

Gość albo mozesz
podać numer faktury - zawsze podawaj bo to najważniejsze. Wtedy wiadomo na jaki poczet zaległości rachunku wpływa kasa. NUMER FAKTURY pamietaj