Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

ImKzA

Mam problem.. Pomocy , prosze o opinie

Polecane posty

Wczoraj pekla nam prezerwatywa a to byl pierwszy dzien po moim okresie.. czy powinnam zażyć postinor czy raczej nie?.. czy jest mozliwe ze moge ajsc w ciąż? Proszę o opinię. Bardzo sie martwie..:(

Gość aczyaczy
masz regularne cykle? zdarzaja Ci sie jakies obsuwy?

Gość ja kiedys byłam 3 dni po okres
i pekła nam. poszłam po prostinor. lekarka stwierdzila, ze nie ma takiej potrzeby zeby brac bo prawdopodobienstwo ciazy jest wlasciwie zadne, no ale w koncu przepisala mi.

Gość aczyaczy
jesli masz regularne cykle, jesli trwaja one 28 dni (tak?), to gumka pekla Ci powiedzmy do 5 dnia cyklu (na oko), nawet gdyby plemnik przezyl 72godziny, to bedzie to jakis 8 dzien cyklu - maks. Do 14 daaaleko. Wiec wg mnie nie masz szansy na ciaze. Szkoda truc sie postinorem. Wg mnie ginekolog nawet w takiej sytuacji by Ci go nie zapisal. Nie powinnas sie martwic.

okres mialam od 11.06-15.06 ( poludnie) gumka pekla 16.06 o godzinie ok.22 , mam CYKL 28-29 DNI ..czy na pewno?

Gość agax
Na 100% mialas dzien nie płodny , niepotrzebnie się stresujesz.

Gość aczyaczy
16.06 - to 6 dzien cyklu, plus zaluzmy 72h zywotnosci plemnika (choc podobno baaaaaaaaaaaardzo rzadko tyle daja rade - ale to 'ksiazkowy' maks), to wychodzi 9 dzien cyklu, owulacje powinnas miec ok 14-15 dnia - wiec zostaje 6 dni marginesu bezpieczenstwa. Ja bylabym spokojna. Ale - czy na pewno? Wiesz, rozne przypadki sie czasem zdarzaly, wiec rąk bym sobie obciac nie dala. Pamietaj jednak o tym, ze w ciaze az tak latwo sie nie zachodzi, wbrew pozorom :) Nie stresuj sie, bo uwazam ze nie masz czym.

Dziękuje wam bardzo za opinię , napisalam tego posta poniewaz pare osob powiedzialo mi a raczej nakreciol ,,akcje\" ze juz tak powiem iz uwierzylam ze w ciaze mozna na bank zajsc w dzien nie plodny ... Dziekuje :)

nie wiem czy wiesz ale w naszych cyklach jest tak ze gdy masz okres...w tym czasie są dni nie płodne...tak samo jak pare dni...po to juz musisz sobie sama wyliczyc.... zawsze po okresie jest NIE PŁODNY....wiec bez paniki......gówa do góry..pozdrawiam