Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość wlaśnie ja ...smoguliczka

czy ktoś miał podobnie

Polecane posty

poznałam faceta rok temu...miły, kulturalny, ciepły ..poruszył mnie i zaintrygował...nie musiałam czekać sam zaproponował mi kawę ...po kilku miesiącach znajomośći..obydwoje byliśmy wolni i sragnieni miłości jak sam powiedział..Znajomośc bardzo szybko się rozwinęla...bliskośc i tak dalej...choć nie spotykaliśmy sie tak czesto..generalnie raz w tygodniu..po pewnym czasie jak ja chciałam częstszych spotkań to on się wycofał...powiedział mi że to mu nie pasuje ...nagle sie dowiedzialam ze mu to nie pasuje...chce utrzymac przyjazn...

Gość sindusia 40
ten problem u mnie okazal sie ....chyba anoreksja seksualna a taka osoba potrafi byc namietna wydaje sie czula ale tylko w zwiazkach przygodnych...nie moze zblizyc sie do nikogo emocjonalnie polecam wrzuc do neta temat anoreksja seksualna moze akurat?

Gość rzeczywistość imienia mućki
To typowa reakcja mężczyzny, który nie pragnie trwałego związku, który to, nie daj Boże, prowadziłby do małżeństwa. Ponadto może on mieć naturę samotniczą i jedno spotkanie w tygodniu mu wystarcza.

Uzupełnię. To nie żadna anoreksja :D tylko po prostu obrona swojej niezależności, trwanie na stanowisku, że lepiej stracić związek niż wolność.

właśnie chyba tak jest ...bo bardzo mnie ceni ..a ja jego..on jest starszy ode mnie 10 lat..a ja tez już po 30 -tce

co mogę w tej sytuacji zrobić?

rzeczywistość imienia mućki dzięki... i tej drugiej osobie też dzięki..co mi radzicie? znajomość przeszła w przyjaźń...rozmawiamy..możemy na siebie liczyć

To złożony temat ale generalnie, mężczyźnie po 30 jest trudniej się związać niż dwudziestoparolatkowi, bo ma już doświadczenie, nie jest skory do takich uniesień i ślepoty miłosnej :D Natomist, naturalne jest, że kobieta mająca około 30 lat i więcej tym bardziej pragnie, że się tak wyrażę regularnego związku z przyszłością.

Gość sindusia 40
Mucka;-) a czymze jest anoreksja seksualna jak nie uciekaniem przed trwalym zwiazkiem? przed bliskoscia emocjonalna etc? wiesz cos w tym temacie?chetnie pogadam

Gość tamma
ale pierdolicie koleżanki... Ktoś tu na forum polecał książkę o zołzach "Dlaczego mężczyźni kochają zołzy". Może warto nam przeczytać?

Gość sindusia 40
radzic trudno ale najlepiej zalozyc zasone dymna na angazowanie sie... i obserwowac... rzecz jasna ze nie musi byc od razu osobowosciowo cos nie tak, moze byc inna etc...mezczyzni to niezle ziolka ...;-) ale poobserwowac mozna zycie singli...to czesto brak mozliwosci zblizenia sie emocjonalnego a czasem wlasnie rodzi odpowiedzialnosc za uczucia drugiej osoby facet zachowal sie wiec odpowiedzialnie...ale nie daj sie...bo to moga byc ...pozory uitrzymania znajomosci w przyjazni by czasem tez miec....mily seks bez zobowiazan, ot zalecam czujnosc i jak ma byc przyjazn to przyjazn bez SEKSU

Miło, że potraktowałaś mnie na serio bo mam kretyński nick :D Co Ci poradzić..? Najważniejsze jest, tak myślę, abyś nie próbowała niczego osiągnąć na siłę. Stawianie sprawy (szczególnie na początku) w taki sposób: albo związek albo nic, najprawdopodobniej zniechęci go od razu a i Ciebie będzie emocjonalnie kosztować. Myślę, że możesz zrobić tak: trwaj w tej przyjaźni, bez urażonej miny, bez próśb i obserwuj GO. Zwróć uwagę, czy to on do Ciebie dzwoni, czy Ty bardziej do niego, jak często. Po jakimś czasie możesz osłabić kontakty, nie w jakiś demonstracyjny sposób, delikatnie. Po prostu zakładam, że jeśli mu będzie zależało to powinien zareagować. Wszystko jednak musisz robić z wyczuciem. Najprawdopodobniej ma On za sobą jakieś przykre doświadczenia, być może, był z zaborczą kobietą i nabawił się lęków, złych nawyków, fałszywych wyobrażeń. Widzisz, to jednak też dobrze o nim świadczy, ze dał Ci wprost do zrozumienia, co mu nie odpowiada, a nie zwodził Cię...

czytałam tą książkę 3 razy , dwa lata temu mam to obcykane... zwracam uwagę wielu facetó...to on sam mnie poderwał...uważa że jestem dojrzala emocjonalnie bo tak jest .

Widzę, że w zasadzie podobnie radzimy :) Z tym seksem też się zgadzam, jeśli przyjaźń to przyjaźń :D

...stawia tak sprawę, ale właśnie odnoszę wrażenie że on nieszukał związku..choć twierdzi inaczej..od samego początku rzadko się widywalismy...masz rację..niech to umrze śmiercią naturalną....nie mogę zerwać z nim zwnajomości bo wprowadza mnie to w rozpocz... tak jest lepiej ...jak troche dzwonie.. myślisz z e jak nie będe do niego dzwonić to co zmnieni?

sindusia o ile dobrze rozumiem analogię, anoreksja to unikanie seksu i bliskości w ogóle, tu raczej mamy do czynienia (jeśli dobrze zrozumiałem, sypiali ze sobą) ze niechęcią do trwałego związku, co jako mężczyzna rozumiem całkiem dobrze i przerobiłem to już na własnej skórze. Myślę, że w tej kwestii, psychologicznym tłem, fundamentalną praprzyczyną (nie jedyną!) jest mniej lubo bardziej świadome poczucie, ze mężczyzna jest "wartościowy" jako pratner dużo dłużej niż kobieta. Ja teraz generalizuję bo na świecie pełno podtatusiałych 35latków i atrakcyjnych 45latek ale COŚ w tym jest...

rozmawialiśmy w temacie seksu...on wie że taki układ bardzo mi nie odpowiada..i to przyjmuje...bo z jego strony jesli seks to dla przyjemności...i tylko taka opcje mogę przyjąc albo odrzucić..może rzeczywiście liczy na coś więcej...bo za nim tesknie idam sie zwabic

niechce sie chwalić bo nie o to mi chodzi, ale on twierdzi że jestem bardzo atrakcyjną dziewczyna i mam młodą urode, ale wszystko ma swoje granice..myślisz że on wykorzystuje urodę bo nie zrozumiałam Ciebie?

Czy coś zmieni..? My tego nie możemy wiedzieć..? Ale przecież jest to wyobrażalne, ze jesteś dla niego wazniejsza niż jemu się wydawało. Oczywiście o nic nie proś, to nigdy nie ma sensu i w ten sposób traci się szacunek w oczach drugiego człowieka i swoich zyskując co najwyżej jakąś łąskę. Prawdopodobne jest jednak, że Ty po prostu zaangażowałaś się bardziej niż on. To się zdarza bardzo często. Myślę, ze nie masz innego wyjścia tylko czekać, albo to umrze albo nie. Oczywiście, nie wykluczałbym, kiedyś jakiejś ostatniej rozmowy, bo czasem bywa tak, ze ludzie zapętlają się w swoich uczuciach, dumie i coś tracą.

Gość sindusia 40
mucka mylisz sie niestety anorkesja jest z zachowaniami ha erotomanii ...nawet anoreksja to nie unikanie kontaktow seksualnych( w kazdym badz razie nie zawsze) a nawwet i ch wielosc tylko bez wiazania sie emocjonalnego... oczywsicie w zaleznosci od typu anoreksji

Gość sindusia 40
walsnie smogiluczka twoja atrakcyjnosc wlasnie moze byc przeszkoda bo (oczywiscie w przypadkach o ktorych ja mowilam) gfacet nie wierzy z etak atrakcyjna kobieta tak naprawde moze na stale sie nim zaintereswoac wrecz uwielbiaja cie...pirknosc zgrabnosc, trzymanie sie mlodziutko (ha skad to znam)....i tu zaczynaja sie schody.. kto cche niech czyta..to o czym mowilam wczesniej rzecz jasna tak nie musi byc ...jesli cche sie dotrzec do prawdy warto obserwowac bez angazowania uczuc poki co, zeby nie wdepnac w....dramat

A teraz ja Ciebie nie zrozumiałem... Nie uważam, że musi być tak, ze jemu chodzi tylko o czystą zabawę seksulaną z Tobą. To, ż enie ma ochoty na związek nie musi wcale oznaczać, ze jestś dla niego jedynie zabawką seksulaną. On może, tak jak wcześniej napisałem, lęka się związku. Może musi do niego dojrzeć. Tak czy inaczej, musisz miec cierpliwość.

fajnie ze piszesz to jako facet...kobiety na to inaczej patrzą....bo dla mnie zależnośc prosta był ze mną blisko a teraz mu nagle nie pasuje to chciał tylko tego...dajesz szersze spojrzenie

w kwestii tej tak zwanej anoreksji, według mnie to trochę sztuczna terminologia, w tej chwili poczytałem coś w necie na ten temat i traktują to raczej jako awersję czyli konsekwentne unikanie kontaktów i bliskości, to jakby nie to... Nie widzę potrzeby aby sięgać po niesprecyzowaną terminologię, po prostu ON zwyczajnie, nie pali się do związku, piszę o tym bo sam tak mam, mając 34 lata, bo nie wiem czy się przyznałem, że jestem facetem :D Nie zależy mi na codziennym spędzaniu z kobietą dni i nocy. Nie pragnę tego w tej chwili a chwila ta trwa już od nastu lat. I tu nie chodzi o to, że boję się w ogóle bliskości. Bliskości się nie boję, raczej jednoznacznego opowiedzenia się: tak to jest ten moment, ta kobieta, czas na poważny związek. U Twojego faceta może być podobne myślenie. Zakładam tak bo to myślenie jest bardzo powszechne u mężczyzn. Nie musi się wcale wiązać ze strachem przed bliskością, seksem i tak dalej. Oczywiście nie mogę wyrokować ale możesz śmiało wziąć to co mówię pod uwagę.

akurat myślę ze dla niego atrakcyjność nie jest przeszkodą, dla innych tak , ale nie dla niego...myślę sobie to co pisałeś że będe z nim utzrymywać kontakt... ale nie zamykam sie na innych

on jest starszy od CIEBIE WIĘCEJ NIŻ 10 LAT...ale może to zachodzić podobnie...na pewno mnie nie odtrącił...mamy z sobą dobry kontakt..a ty spotykasz sie wogóle z kimś? jeśli mogę spytac?

on jest starszy od CIEBIE WIĘCEJ NIŻ 10 LAT...ale może to zachodzić podobnie...na pewno mnie nie odtrącił...mamy z sobą dobry kontakt..a ty spotykasz sie wogóle z kimś? jeśli mogę spytac?

Gość sindusia 40
Mucka ;-) a wiec jak dlugo trwac bedzie i dlaczego??? kariera??? wlasnie ....mezczyzni i kobiety sa istotami stadnymi...zycie w e dwoje to rowniez wspieranie sie wlasnie na co dzien czy to wyzwanie zbyt trudne...? oczywsicie zgadzam sie z toba bywa roznie lae strach przed tym czy to to czy nie prowadzi predzej czy poniej do ocraz czestszych ucieczek oj wielu potem zauwaza ze....juz jako 40-45 latek nie umie juz w ogole z nikim sie zwiazac....a chcialoby sie dzieci...potomstwo...miec cieply dom etc.. ale rzecz jasna niekoniecznie Ciebie to czeka;-)

Gość sindusia 40
smoguliczka a moze on po prostu zonaty i tyle?

Tak, spotykam się, niezbyt często bo mieszkamy daleko. Łączy nas podobna wrażliwość, namiętność i zainteresowania. Ona jest młodsza o prawie 10 lat. Także ma naturę samotniczą, jest trochę dziwaczna, nietypowa, tak jak ja i dlatego dobrzesieę rozumiemy. NIe zależy jej na dzieciach, rodzinie i dobrze czuje się w roli uwielbianej kochanki :) Co będzie dalej, zobaczymy...