Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość no powiedzcie mi

czy to może zaszkodzić ciąży???

Polecane posty

Gość no powiedzcie mi

mam faceta. w przyszlym roku bierzemy slub. myslimy o dziecku, ale po slubie. chociaz jakby "trafilo sie" teraz to tez byłoby fajnie. :D nie stosujemy żdnych środków tylko stosunek przerywany. to wiadomo najbardziej zawodne... :P i mam takie pytanie - czy jesli zaszlabym w ciaze teraz, a biore takie tabletki AGUFEM (ziolowe na wyrownanie poziomu prolaktyny) i biore witaminy, na ktorych nie pisze ze sa dozwolone kobietom w ciazy i czsem wypije sobie pare piwek to czy to nie zaszkodzi ewentualnej ciazy? no bo moge przez pare nawet tyg. nie wiedziec ze jestem w ciazy... ale z drugiej strony to pewnie mnostwo kobiet bierze jakies leki i pije alkohol nie wiedzac ze sa w ciazy i dzieci pozniej rodza sie zdrowe nie? ale podobno pierwsze tygodnie ciazy sa znowu najwazniejsze... jak to jest no...?...

a tak to jest że jak sie swiadomie planuje dziecko to sie bardziej dba o siebie i żadnych leków nie stosuje chyba że witaminy a pozostałe to trzeba zapytac lekarza a jelis chodzi o piwko to nie zaszkodzi jeli pijeszw umiarze ja na pczątku ciąy też piwko piłam bo nie mogłam dac sobie rady bez niego tu masz strtone co wolno a co nie http://www.babyboom.pl/ciaza/zdrowie.html

Gość dzieki. ja wiem...
jak juz naprawde bedziemy planowac dziecko to bede bardziej dbac o siebie. nawet mam juz zapas kwasu foliowego...

a jak długo bierzesz ten Agufem bo to jest z ulotki Lek podawać doustnie, rano,1 tabletkę na dobę przez okres 3 miesięcy. Następnie zaleca się zasięgnięcie porady lekarza na temat dalszego stosowania. wiec radze zapytac sie przy okazji lekarza