Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

aneczka21

spij słodko maluszku.....

Polecane posty

Witam mamusie :] pomyslalm ze warto by zalozyc jeden konkretny topik o spaniu naszyc hdzieci, bo jesli o spanie to uwazam ze kazda rada sie przyda.... zachecam wiec do wymiany waszych sposobow i sama prosze o pomoc Mam problem z mojim 6 tygodniowym szkrabem, otóz chodzi o nocne spanie.... kłade go okolo godiny 20 wykapanego i pojedzonego... zasypia z wielkim wraszkiem ale zasypia... ppotem budzi sie na kamienie i znowy saypia... problempojawia sie przy nastepnym karmieniu.... wybudza sie calkowicie miedzy 2 a 3 w nocy i nie spi jakies 2 godziny, potem znowu zasypia.... ale jest to dla mnei straszna udreka wierci sie wypluwa ciagle smoczek tak mu zle i tak nie dobrze ... nie wiem jak temu zapobiec , moze macie jakis sposób???

Gość jksdf
moj sposob jest taki, ze klade dziecko spac pozno, tzn. po 22 godz. jesli budzi sie w nocy to karmie nic absolutnie do niego nie mowie, nie zapalam nawet swiatla ani nawet nie patrze na dziecko. potem kolysze do snu i odkladam, chyba ze zasnie przy cycku.

ja tez kładłam dziecko o 23.00 nakarmiona wykapane i budziło mi sie o 6.00 rani , karmiałam wtedy piersia i dalej spalismy sobie do 10.00

ja nie mam dzieci, ale moja siostra ja 4miesieczna corcie, Olivka po kapieli (od ur kapiel o 20. 30) jest karmiona i zasypia jak kamien, spi do 4, 5 rano budzi sie na jedzenie i dalej spi, czasem w nocy zdarzy sie, ze wstanie i nie spi, ale nie marudzi wtedy, zna swoja godzine i wie ze ok 21 juz jest jej pora snu kamienny sen, zwloki z niej hehe nie mozna obudzic, :) jakas udala sie spokojna taka, a smoczek na poczatku byl przykrywany pieluszka zeby sie trzymal

o doladnie tak jak wyżej nie odzywałam się po cichutko to poranne karmienie o 6.00

ja tez tak robie i sprawdza sie super przy pierwszym karmieniu tak oko 23 ale juz przy dugim okolo 3 nad ranem maly zachowuje sie jakby byl calkowicie wyspany :( nie wiem czy udaloby mi sie go tak dlugo przetrzymac do 22 bo on jak jest spiacy to jest strasznie niedobry.... drze sie w nieboglosy

Ja to mam szczęście mój synek kładzie sie ok 9-10 pśpi do 8 rano.... a o 10 znowu drzemka...

faktycznie szczesciara.... a w jaki jest wieku??? mam znajomego ktorego 8 tygodniowy synek przesypia 11 godzin!!!!! z reka na sercu!!!! bez nocnego karmienia

Ja również kładę późno spać moją córeczkę ... ok.22.45 ją kąpiemy, potem butla i nyny :) Zasypia tak ok.23.15 - 23.30 :) dodam że nie kołyszę małej na rękach przed snem tylko po jedzonku odkładam ją do łóżeczka i daję smoka (wtedy mała przytula twarz do swojego ulubionego kocyka i zasypia :) ) . Moja Nikolka śpi do ok.9.00 - 10.00 ale o 7.00 biorę ją na śpiąco do karmienia :)

moj synek tez sam zasypia w lozeczku.... przed nocnym spaniem poplacze troche ale i tak nie chce sie nosci czy kolysac a juz o spiewaniu to moge zapomniec bo go tylko zlosci.... ale w dalszym ciagu budzi sie co 4 godziny na papu a okolo 3 juz jest wyspany.... i rozrabia przez 2 godziny zamiast spac... nie wiem co robic

Gość karaluchy pod poduchy
Ja z córcią robiłam ten błąd, że gdy budziła się w nocy to od razu rzucałam się do zmiany pieluchy bo słyszałam, że dziecko do karmienia koniecznie ma być przewinięte. Efektem były notoryczne nocne przerwy, nieprzespane godziny. Z synkiem postępowałam zupełnie inaczej. Najpierw karmienie, a potem już na śpiąco wymiana pampersa. Uważam też że dziecko trzeba przezwyczaić do określonego rytmu dnia tak by określone czynności następowały po sobie, a w nocy jak się obudzi trzeba karmić przy zgaszonym świetle. Szybko wtedy pojmie różnice między dniem i nocą!

hmmmmm widze, ze wreszcie jest topik a ktorym moge sie troszke pochwalic, a Wy zapewne bedziecie mnie baardzoooo zazdroscic :-) mianowicie moj synek ma 7 m-cy i od narodzi juz chodzi spac o 21 i wstajemy o 11-12 :-) :-) oczywiscie z przerwami na jedzonko mniej wiecej co 3 godziny , ale to tylko przebudzenie, cycol i znowu spanko :-) rao kolo 8 kiedy wstaje tata Juniora i go przewija maly robi sobie kilka minut przerwy od snu i sam lezy na lozku gaworzy cosik do siebie, czasami mnie pozaczepia, pociagnie troszke, posmieje sie i znowu spac. Razem wstajemy kolo 11.30 a kolo 13 on znowu ucina sobie 30 minutowa drzemke i nastepna kolo 16-17 nio i o 20 znowu kapiu kapiu i spac :-) :-) ale mimio wszystko potrafi czasami dac mnie w dzien popalic :-) hmmmm nie zmienia to jednak faktu, iz kocham go ponad zycie < kwiatek >

Gość karolinkaaaaaaaaa
Wybaczcie, ale słabo mi sie robi od czytania bzur na temat: jakie to niespotykane ze 6 tyg dziecko nie przesypia nocy. Zrozumcie w koncu ze dzieci tak mają i każde jest inne i jedyna rada to zacisnąć zęby i przetrwać. A gwarantuje ze da sie to przetrwac, bo przrobiłam to na własnej skórze i ..... żyję i mam sie całkiem dobrze. Moja córka zaczeła przesypiać noc po pierwszych urodzinach i nigdy nie robiłam z tego problemu. Dziecko samo sie przestawi, jak przyjdzie na to czas, a jednemu maluchowi zajmie to 2 miesiace, drugiemu 12. i nie ma powodu do rozpaczy