Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość wtresaw

kto to oceni?? jak myślicie??

Polecane posty

Gość wtresaw

Wybrałam sobie nowy zestaw kosmetyków: Do mycia: twarzy: Physiogel Stiefel ciała: płyn do kapieli Hipp, może mysło Alepale domycia ciała to chyba drogo wyjdzie(??) włosów: szampon Hipp Do nawilżania: twarzy: filtry Bioderma Photoderm spray lub mleczko Avene ciała: SVR Xerialine Fluide, oliwka Hipp włosy: jedwab Chi Silk infusion Farouk, poleccie jakas odzywkę fryzjerską do włsoów suchych na koncach tłustych u nasady i wypadających makijaż: podkład: Unifiance korygujący (dla mnei nei do zastąpienia puder jedwabny do ciała (jako matowienie filtów) róż Boujoris jakieś sugestie i pomysły? Poza tym szukam peelingu do buzi naczynkowej (teraz mam Dax ale to daleko od ideału) no i używam glinki zielonej kambryjskiej jako maseczki oczyszczającej.

Gość wtresaw
widze bardzo małe zainteresowanie :(

Gość a ja tak...
sporo tego, ja nie uzywam tylu kosmetykow a i tak jestem piekna

Gość wtresaw
cera normalna z tendencją do mieszanej, czasem miewam wyprski ale teraz coraz rzadziej (bo zmieniałm diete biorę betakaroten i piję dużo wody), mam kilka pojedynczych naczynek (ale to zdarzyło sięraz po peelingu i nei mam teraz dalszych probelmów). Mam trochę zaskóników na nosie ciut rozszrzone pory ale to chcę u kosmetyczki zrobic porządek albo u dermatologa estetycznego. Poza tym moja cera jest bardzo wrazliwa tzn róznie reaguje na kosmetyki a po mieszance wybuchowej której jej zaaplikwoałam zaczęły się różne "wypadki". Do tej pory używałam kosmetyków ze sredneij pólki typu rimmel czy nivea. Filtrów dopiero zacznę używać b omam skłonnośc do piegów a to niezbyt zdrowe.

Gość wtresaw
Nie każdy ma tyle szczęścia żeby urodzić się pieknym ;)

Gość wtresaw
Za to niektórzy są skromni...

Normalna, wrazliwa, troche naczynek i troche mieszana hmm. Jesli jest bardzo wrazliwa to duza role odgrywa zel do mycia twarzy, emulsja/ mleczko zalezy czego uzywasz. Ten physiogel to uzywasz z woda czy moze bez wody bo wiem ze niektorzy tak robia?? no i na twarz uzywasz filtry a poza tym?? co nakladasz na noc?? a do wrazliwej cery polecam tonik ten ma dobre opinie http://www.wizaz.pl/kosmetyki/produkt.php?produkt=6944 lub http://www.wizaz.pl/kosmetyki/produkt.php?produkt=9635, osobiscie go nie mialam. No i woda termalna bardzo koi skore

Gość ikhihrh
nie jest bardzo wrażliwa, poporstu zdarza się czasem coś ale to nei są duze podrażneinia. Physiogeljeszcze nei używałam ale chyba bym wolała z wodągo używać. faktycznie na noc nic nei mam ale z tego co czytłąm dziewczyny ten SVR nakładaja na twarz i bardzo sobei chwalą... A jesli nie to faktycznie musze coś wymysleć. Tonik oczywiście, myślałam jednak o takim robionym samemu np z szałwi czy zielonej herbaty, ale te o które pokazujesz tez mogłabym wypróbować... Wody termalnej uzywam jest świetna podczas upałów i podóży...no i oczywiście przy maseczce z glinki jest niezastąpiona.

o tak kosmetyki z BU sa świetne, ale peelingow jeszcze nie probowalam. Nie mam wrazliwej cery wiec trudno mi ocenic. Ja szukam jak najmocniejszych peelingow enzymatycznych by oczyscily moja buzie.

Gość wtresaw
to ja powyżej...

Gość wtresaw
o tym z biochemii myslałam właśnie czy nei byłby dobry. A reszta, jakmyślicie to chyba dobre kosmetyki wiekszośc ma bardzo dobre recenzje na wizazu... Najbardziej mnei to mycie ciała martwi,bo Alep do tanich nie nalezy :(

Gość wtresaw
ciało nie jest wrażliwe- trochę suche,ale SLS jest moim wrogiem... ;-) a mydła same wiecie co mają w sobie.

rowniez dla mnie SLS jest wrogiem ale na twarz. Ale w zelu do mycia ciala w ogole mi nie przeszkadza. Uwielbiam zele pod prysznic Nivea i tak samo balsamy. balsam po kapieli nie wystarcza? A poza tym mysle ze jest zel bez SLS, albo chociaz dalekow skladzie, tylko trzeba poszukac :)

Gość wtresaw
Chodzi Ci o oliwkę?? Uwielbiam oliwki i uzywam od wielu lat... tej nie miałam ale skład ma niezły. Oliwki uzywam rano po szybciutkim prysznicu, a balsamu wieczorem...Z tymi żelami to cięzko może byćale poszukamy... może ktoś coś podpowie. A propo co do zabiegów kosmnetycznych - napewno musze zamknąć nacyznka, ale jak oczyścić twarz?/ czy myślicie że do sfery T (tylko tam) mozna zrobic mikrodermbrazję?? Jesienią to bym na kwasy poszła ale nei teraz...

Ja na cala buzie uzywam lysanelu, Effaclar k i A.L zamiennie. Na jakis zabieg tez jesienia sie wybiore. Mysle ze mozna na strefe T zrobic, ale o to musisz juz kosmetyczki zapytac. oliwka moze wysuszac wiesz?? ja jak stosuje balsam 2 razy dziennie to jest super, cialko nawilzone ekstra. Nie mam problemow z przesuszeniem jesli jestem regularna. A tez mam wrazliwe cialko, regularnie peeling + nawilzanie i skora piekna gorzej z buzia bo sie przetluszcza i mam glebokie zaskorniki

Gość wtresaw
wiem o oliwce jeżeli nei stosujesz jej na mokre ciało to tak się włąśnei dzieje... Efeclar K uzywasz teraz o tej porze roku?? bez filtrów??

Gość wtresaw
ja też lubię peeling

nie uzywam filtrow. Wiem ze powinnam ale przetestowalam kilka na sobie, kazdy pogarszal stan mojej cery, a chyba nie po to o nia dbam zeby filtr wszystko psul. Z reszta effaclar jest bardzo delikatny. Nie opalam sie i mysle ze taka ochrona starczy robie to na wlasna odpowiedzialnosc

Gość wtresaw
ok... ja teraz uciekam z kafe...ale możemy jeszcze pogdać kiedys...napewneo odświeże ten topik

Gość wtresaw
upup

Gość do cery naczynkowej
wrazliwej i suchej przetestowalam irene eris i moge z czystym sumieniem polecic :)

Gość wtresaw
ale ja nie mam suchej cery tylko normalna z tendencją do mieszanej..a o Eris jak i Garnier, loreal itp firmy mam złe zdanie.MOże gdybyśpodalacodokąłdnie polecasz? chociażja i tak mam inną cerę.

Gość droda na brzesc
ciekawy zestaw:) ja po namowie dermatologa przerzucialam sie na iwostin z la roche posay- uzywalam effaclar do mycia twarzy,był dobry alenie zauwazylam zadnych spektakularnych efektow, wiec probuje ten iwistin, jednak nie oszukujamy sie sam zel nie wystarczy,ma on wspomagac stan naszej cery ze tak powiem:) physiogel uzywalam ale krem nawilzajacy bo mam bardzo wrazliwa cere w dodadtku mieszana.był fajny nie zatykal ale uzywalam go tlyko na noc bo strasznie sie swiecilam:P teraz wlasnie szukam jakiegos dobrego matujacego kremu ktory jednoczesnie nei wysuszal mojej twarzy, mozesz mi cos polecic autorko?waham sie miedzy tym iwostinem- teraz mam iwostin krem nawilzajac z filtrami ale strasznie szybko sie po nim błyszcze:/ co do włosów to rozwniez uzywam jedwabiu bio silk jednak tradycyjnego- uwazam ze jest lepszy choc prostuje wlosy. z dobrych odzywek polecam Ci firme fryzjerska KALLOS ceny zadziwiajaco niskie jednka jakosc super.polecam placente do wlosow suchych i zniszconych lub cafe latte.na allegro jest sporo ja zamawialm i sa super jakosci, moje rozjasniane włoski bardzo sie polepszył:)ale sie rozpisalam...pozdrawiam:)

Gość droda na brzesc
a autorko zapomnialam spytac czy mozesz mi polecic jakis puder matujacy? rowniez uzywam cudownego i niezastapionego unifiance:) ale poza super efektem krycia pojawia sie efekt błyszczenia:(

Gość droga na brzesc
autorko gdzie jestes????????

Gość wtresaw
to po kolei: miałam effeclar K z la roche posay wraz z mini produktami żel+płyn miceralny nie przekonalamnei, choćmoże to było za krókona efekty. Iwostin miałam za to ten najzwyklejszy nawilżający, potrzebowałam porządnei nawilzycnuziepo jakimś kremie który mi wysuszył twarz. Owszem nawilżał świetnie i cera szybko wróciła do siebei ale jak nigdy zaczęła się mocno błyszczeć i spływał z niej makijaż - myslę że to dlatego ze miał mineral oil na 3 miejscu. Kremów matujących nigdy nei używałam więc nic nei polecę. ja jeszcze teraz czytąłm o SVR Xerial, na wizażu jest ich kilka opisanych i taksobie myślęo którymś z nich może do twarzy na noc? jak chcesz to wkleję Ci link do tych kremów... Te odżywki koniecznie wypróbuję, dzieki. a jako puder matujacy to polecam ten który już wymieniałam (tez na wizazubardzo polecany) puder jedwabny do ciała Dr. Hauschki, mało znany więc wkleję link: http://www.wizaz.pl/kosmetyki/produkt.php?produkt=8975 to że pisze do ciała to nic bo dziewczyny go uzywaja do buzi i chwalą sobie.