Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość -------------------

zazdroszcze wam seksu

Polecane posty

Gość -------------------

Zazdroszczę wam tego że nie boicie się kochać uprawiać seksu,mimo że mam chłopaka od roku i co prawda nie wiem czy go kocham czy nie ale zależy mi na nim to nie umiem się zdecydować, petting oki ale coś więćej nie, boję się ciąży strasznie, takie coś w chwili obecnej kiedy studiuję zrujnowałoby mi życie, zwlaszcza ze rodzice maja kiepski status materialny i to by ich dobiło totalnie.

Gość faktycznie unikat
wiesz, trabsy kosztuja nieduzo, gumki durexa z 7 zl :O gratuluje "swiadomosci" studentko z bozej laski

Gość -------------------
wiesz mądralo, tabsy nie każdy może brać, a gumki zawodzą, gratuluje mądrala z bożej łaski

a co mają do tego rodzice? jak wpadasz to twoja broszka dziecko utrzymać :O faktycznie za młoda jesteś na seks... intelektualnie że tak powiem

jak potrafisz uzywac gumek to nie zawodza. Sa dodatkowe zabezpieczenia stosowane z gumkami daja duza skutecznosc,

Gość myszkaa.
Ja też się boję, nie ufam gumkom, chemii i jej ewentualnych konsekwencji boję się bardziej niż ciąży. Dlatego ten pełen seks dopiero po ślubie ma jakiś sens:)

A ja chyba rozumię o co chodzi -----------------. Może poprostu nie czujesz sie bezpiecznie przy tym chlopaku? Może poprostu boisz sie przyszłości i tez że może Cie zostawić gdy zajdziesz w ciążę? Pigułki czy inne środki żeczywiście nie są drogie, ale wydaje mi się że blokuje Cie podswiadomośc.. lek przed niechciana ciążą.. Pozatym ciąża nie rujnuje życia.. żeczywiście.. na studiach trzeba by było walczyć o wszystko.. Natomiast rodzice? Przeciez to ojciec dziecka powinien o nie zadbać a nie Twoji rodzice:( Chyba że boisz sie że ucieknie:/

Gość myszkaa.
Natia >> gumki, nawet najlepsze, potrafią pęknąć bez powodu. A nie każdy może używac chemii (chocby z powodu alergii)

Gość -------------------
am4a rodzice mają tyle do tego że mieszkam z nimi, zalęzy mi na nich, oni mnie wychowali i nie chca zebym skonczyla z dzieciakiem z wyplata 700zl, ot tyle mają, tak ciężko to zrozumieć, chyba juz nie ma ludzi którzy mysla o innych tylko o sobie ;/

Gumka dobrze zalozona ze srodkiem plemnikobojczym plus ewentualnie krem plemnikobojczy i zabezpieczenie dobre. Chyba jednak lepiej poczekajcie skoro dziecko byloby taka tragedia.

Gość myszkaa.
@Sympatyczny, też tak pomyślałam, że ona nie jest przekonana do tego faceta, więc tym bardziej ją paraliżuje. Ja wiem, ze nawet w razie 'wpadki' mogę liczyć na swojego - no i chcemy być razem

Gość -------------------
boję się że gdy wpadnę jego miłośc i stosunek do mnie zmieni się, po za tym, jak to by miało wygląac ja mieszkam z rodzicami z dzieckiem a on ze swoimi tak jakoś nijako, nie tak bobasek powinien mieć

Gość marielkaa
faktycznie unikat > nie ma środków które zabezpieczają na 100%. Dziewczyna przynajmniej jest odpowiedzialna . Potem jest wpadka i panika co dalej robić:O Byłam w identycznej sytuacji na sex zdecydowałam się dopiero wtedy gdy wiedziałam , że ciąża nie będzie dla mnie katastrofą.

Gość -------------------
a co do gumek, to też trzeba mieć jakąś wprawę, jesli on i ja tego nie robilismy, pewnie coś pojdzie nie tak i odrazu wapdniemy, czasem też sobie myslę niby nie ma problemu bo jak kocha to poczeka, ale czy to miłość jest zjego strony czy tylko zauroczenie, pożądanie, albo z mojej najgorsze jewst to że nie wiem co czuję do niego, zazdroszcze wic tym ktorzy moga sie kochac po prostu z checi tak odrazu i do tego jeszcze im sie udaje

Gość myszkaa.
Uj, jesli ma się zmienić, to chyba jednak nie jest miłość. Brakuje Ci do niego zaufania, to widać od razu.

Gość -------------------
boje sie jednak ze z tym seksem to jeszcze dlugo poczekam, a przez to men ucieknie

Gość faktycznie unikat
jest milion sposobów zapobiegania ciąży. Sama stosuję gumki od 5 lat i jakoś w ciąży nie jestem. Ale dfo seksu tyrzeba dorosnąć.

Gość bo to bardzo ważne
Jesteś pewna, że nie możesz brać tabletek? Sprawdzałaś to?

Gość myszkaa.
@ -------- Ale Ci co umieją, tez musieli się 'naumieć' :). Początki są trudne, nieraz śmieszne. Bardzo ważne jest zaufanie obustronne i uczucie. Wtedy, jeśli coś nie wyjdzie, to fajnei się z tego razem pośmiac i nawet potem wspominac z uśmiechem.

-------------------- poprostu nie ufasz swojemu menowi:( Podswiadomie nie do końca mu ufasz.. Jak dla mnie.. co to za facet który ucieka od odpowiedzialnoście?:o Nigdy nie rozumiałem takich osób:/ W końcu to by było jego dziecko tak samo jak Twoje.. On powinien zadbac o was.. I o dziecko i o Ciebie a nie Twoi rodzice.. Nie ważne czy mieszkasz z nim czy 30 km od niego bo to jest w jego interesie:/ OK rodzice moga pomóc jesli sobie nie radzicie.. ale głównie to on powinien o was zadbac:)

Gość ryszarda_Prawdziwa
A dlaczego alergicy niby nie moga brać tabsów? Ja jestem nim i biorę.

Gość myszkaa.
@ ---------- No co Ty, jesli ma Cię zostawić z takiego powodu.. Nie zmuszaj się, seks ma być przyjemnością, złączeniem wynikającym z uczucia,a nie formą utrzymania przy sobie faceta.

Gość -------------------
no właśnie obawiam się też tego że prouwnujac np z moim bratem żonatym, nie zadba o nas z tego względu że po pierwsze jest trochę skąpy :/ sam to przynzał kiedyś, a jak wiadomo bobas sporo kosztuje widze to po rodzenstwie mimo ze juz dorosli ludzie wszystko oki ulozone , po drugie ze nie bedzie umial sie nami zaopiekowac bo w chwili obecnej mieszka z mama i to ona sie zajmuje domem

Gość myszkaa.
@Ryszarda >mówię o tych wszystkich środkach pelmnikobojczych, globulkach itp. Mam uczulenie na chemię, egzema mi wyskakuje nawet po umyciu szklanki bez rękawiczek, więc wolę sobie nie wyobrażac, co by bylo po uzyciu 'dogłębnym' A tabletek nie mogę brac, bo w mojej rodzinie dużo zachorowań na raka i za duże ryzyko. Ale u ---- inny problem się przebija. Brak zaufania do partnera, brak pewności czy to 'ten'. I to ją tak naprawdę blokuje, nie ciąża.

Gość marielkaa
Sympatyczny> powinien zadbać ale jak pokazuje życie z tym bywa różnie.

Gość -------------------
Gdybyście były na moim miejscu, i może rzeczywiście nei byłybyście pewne że ta osoba będzie dobrym ojcecm dla waszych dzieci, czy to z powodu jaka jest, czy z powodu innego co jej dotyczy, ale gdyby wam sie podobała, tnz dobrze wam by było tak jak jest teraz, ze nie chcielibyscie zmieniać nic na chwile obecna, po prostu spotkania, spedzanie razem czasu troche przytulanek ale pozatym nic wiecej, co zrobilibyscie, podjelibyscie jakis krok czy pozostali na tym co jest?

Gość myszkaa.
A Tobie to wystarcza, czy potrzebujesz czegoś więcej? Pamiętaj, że seks tworzy wielką bliskość między ludźmi i , niestety, uzaleznia.

Gość ile można
Heh. Jak dla mnie to niedojrzałaś do seksu, skoro ciąża i strach przed nią Cię do tego stopnia paraliżuje. Gumki to nie majątek. W razie czego jest tabletka PO. Tabletki to też nie żadna stronomiczna suma. Szukasz sobie pretekstu i tyle. Niby to odpowiedzialne, ale odpowiedzialne jest też odpowiednie zabezpieczenie się więc jedno drugiego nie wyklucza. Takie czekanie do slubu i tłumaczenie, że potem nie będzie strachu jest śmieszne, bo co? Co rok to prorok? Też się nie będziesz zabezpieczać, bo to trudne... Faktycznie poczekaj, aż dorośniesz emocjonalnie:/

Gość mis kolabor
e tam cale zycie uzywam gumek i ani razu nie zawiodla, ba nawet nie pekla. Autorka topiku jest zalosna. Normalny facet by z taka dnotka i trzesidupa nie wytrzymal.

Gość mała cwaniarkaaa
hehe myślicie ze ak łatwo zrobić dzidzie?!! Co za beznadziejna wymówka ze nie uprawiam sexu bo boje sie ze bede miałą dziecko, przejc sie do gina i porozmawiaj z nim jak mozesz sie zabezpieczyc aby było skutecznie! ale myśle ze nie w tym problem poprostu ten facet z któym jestes Ci do końca odpowiada tylko zastanawiam sie własnie po co z nim jestes?!!!!!!!! troche to dziwne..... i jeszcze jedno facet nie bedzie długo czekał az sie zdecydujesz zwłaszcza jak miał juz jakis kontak seksualny - rzadko we współczesnym świecie są faceci któzy powiedzą :będe czekał aż będzie gotowa" bo można poczekać parę miesięcy ale nie pare lat ...