Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Zapytajnik.

N. U. S. d. S. W. a praca?

Polecane posty

Gość Zapytajnik.

Czy to prawda, że nieuregulowany stosunek do służby wojskowej jest powodem, że zakład nie podpisze długoterminowej umowy o pracę? Mój facet zabrał się za szukanie pracy, studiuje zaocznie, nie był jeszcze w wojsku. Przegląda oferty, a ja międzyczasie od znajomego dowiedziałam się, że bez uregulowanego stosunku to on się może zatrudnić właściwie tylko w firmie X (tu nazwa), bo oni podpisują umowę o pracę co tydzień, zabezpieczając się w ten sposób, przed sytuacją, że delikwent nie będzie wezwany do wojska. To prawda?

Gość psikutaczarny
generalnie tak, szczególnie od czasu keidy znieśli owe 28 lat...

Gość Zapytajnik.
A jak to aktualnie wygląda? Czy konieczność odbycia służby wojskowej się "przedawnia"?

Gość psikutaczarny
nie. Znieśli to "automatyczne" przeniesienie do rezerwy niektorych roczników, znieśli również wiek 28 lat kiedy to bylo sie przepisywanym z automatu do rezerwy.

Gość Zapytajnik.
Hym, przepraszam że tak drążę temat, ale czy nadal P.O. mogą odbywać tylko studenci 2-roku? Bo coś czuję, że ten mój luby obudził się z ręką w nocniku. Jeżeli to prawda z tym 2-rokiem, to po skończeniu studiów musi iść do woja i tyle. Na to wygląda. Niewesoło, szkoda że o tym nie pomyślał wcześniej.

Gość psikuczattte
po studiach idzie się na przeszkolenie bodajże 3 miesięczne, chyba że odbębni w jednostce w weekendy, niech idzie do wku i zapyta

Gość Zapytajnik.
Yhym - dziękuję serdecznie, już więcej nie marudzę :) Te weekendy odpadają, bo on studiuje, niemniej powinien zasięgnąć informacji u źródła. 🌼 za cierpliwość!