Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pieeski

Rasy psów. pomozcie

Polecane posty

Gość pieeski

Chce sobie kupic malutkiego pieska. z dluga sierscia. takiego do przytulania:)jaka rase?

Gość lóska
ofczarek niemiecki, inwalida

malutkie pieski to są do ujadania do przytulania są wielkie miski :)

Gość pieeski
inwalida to moze Ty jestes, dziecko owczarek nie pisze sie przez 'f'

Do przytulania? Takiego co pokocha na całe życie? Wdzięcznego i przywiązanego? Kumpla? Tylko w schronisku...maluchy tam piszczą z tęsknoty za Tobą.

Gość luz klarisa
to moze koker spaniel jest nieduży i ma długą , mieciutką sierść jack russel terrier długowłosy tez może byc , on już jest całkiem mały, ale sierść jest troch.ę twardsza

Gość łóśka
a mosze śfinke morską szkoloną

Gość Kiciorka
Boze bron od karelczyka... wez raczej jakas rase fotelowa takie pekinczyki czy szpice beda w sam raz

samojedy nie są \"malutkimi pieskami\" jakie życzy sobie założycielka topiku

Gość luz klarisa
ale faktycznie pójdź do schorniska, tam sobie wybierzesz , który ci sie podoba, a te psy sa bardzo przywiazane potem

Gość pieeski
ze schroniska bierze już mój mąż, na stadionie ma budę z hot-dogami

Gość jeju topik dla przegrańców
jak wyżej któraś z Pań napisała - małe to raczej nie do przytulania, choć bywają wyjątki

Gość pieeski
Takie kundelki sa zazwyczaj krotkowlose, a ja bym chciala takiego z fajniusia dluga sierscia

Gość pieeski
beznadziejni podszywacze

Gość no przeziez dziewczyna ...
chce rasowego psa ... wiec po co doradzacie jej jakiegos kundla ze schroniska ...

Gość qdqedqewdqewd
no karelczyk to szpic... a że stricte użytkowy to inna sprawa ;D pieeski, weź se książkę ze opisami ras, wynierz co ci odpowiada, zadzwoń do najbliższego oddziału Związku Kynologicznego w Polsce i zapytaj czy mają taką hodowlę u siebie i czy sa tam szczenięta i jedź zapoznać się z tym jak wyglądają i zachowują się takie psy, a potem decyduj (p.s. pies to dużo więcej niż przedmiot do przytulania, zweryfikuj więc czego chcesz... pies to partner, stworzenie zdane na ciebie które chce ci być potrzebne, to żywa istota która szczeka, brudzi, potrzebuje ruchu, zajęcia, uwagi, może niszczyć coś itd itp)

Gość ja mam mieszannca z
terierkiem. znaleziony... nie dosc ze jest naprawde sliczny to jeszcze grzeczny i uwielbia sie tulic. w schrronisku tez sa ladne pieski jesli zalezy Ci na wygladzie. Takie uratowane pieski sa naprawde bardzo wdzieczne i doceniaja ze zmieniasz ich zycie:)

Gość mam podwójne więc używam
Kup sobie beagla, są kochaniutkie :) Co prawda, mają krótką sierść ale za to mają taki fajny sterczący do góry ogonek :classic_cool:

Gość no przeziez dziewczyna ...
jeśli chodzi o mnie to muszę się pochwalić, mam w domu pięknego wodołaza z rodowodem, medaliste i ze "Sztuką kochania " Wisłockiej w małym paluszku, a raczej łapie

Gość pieeski
chcialabym cos w styly yorka. tylko nie koniecznie akurat ta rase. moze sa jeszcze jakies podobne

Gość temar
przejdź sie do najbliższego schroniska - tam na pewno znajdziesz wierngo przyjaciela.

beagle potrzebują masę ruchu i sa bardzo charakterne... potrafią też narobić niezłych szkód pozostawione same. a schroniskach są też długowłose szczeniaki... wejdź na forum www.dogomania.pl dział - psy do adopcji/znalezione ręczę że piesków jest baaardzo dużo a jak rasowy to pamiętaj że z rodowodem, nie nakręcaj biznesu pseudohodowli bo po \'rodowodowych rodzicach\' :/

Gość temar
na pewno nie kupuj terriera - to są psy dla ludzi, którzy wiedzą jak z nimi postępować. i na pewno nie są stricte kanapowe!

Gość pieeski
teraz popatrzylam i podobaja mi sie maltanczyki. co o nich myslicie? gdzie najlepiej kupic zeby byla pewnosc?