Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość co dalej robić

Skończone studia matematyczne - i co teraz?

Polecane posty

Gość co dalej robić

Niedawno miałem obronę i studia skończyłem z wyróżnieniem. Nie wiem jednak, co robić dalej. Zanim zacząłem studia myślałem, że zostanę nauczycielem, ale stwierdziłem, że nie nadaję się do tego. Co w takim razie mogę robić po studiach matematycznych?

Gość unijny liberal
no mozesz byc wykwalifikowanym kasjerem w markecie eleganckim pelnym dobr doczesnych no i klientow. ciekawa praca z mozliwoscia rozwoju.

Gość kurnachatka
a nie możesz zatrudnić się w jakiejs firmie na stanowisku a'la księgowy?

Gość co dalej robić
Próbowałem składać CV do biur rachunkowych, ale jak do tej pory na nic to się zdało :-( Sama matma to dla nich za mało :-(

Gość matematyca
ja studiuje matematykę, poza tym mam spore doświadczenie zawodowe. matematycy i absolwenci innych ścisłych kierunków są bardzo poszukiwani w firmach, ponieważ cechuje ich (większość) analityczny umysł i logika myślenia w porównaniu do innych kierunków. jednak oprócz dyplomu z wyróżnieniem potrzebne są inne cechy. bo wykształcenie to nie wszystko.

Gość kurnachatka
no to podszkol się w czymś! nie ma żadnych kursów coś a'la zarządzanie i marketing? popytaj w urzędzie pracy czy coś. Rusz troszkę głową;)

Gość kurnachatka
a może to nie przez to że masz zamałe umiejętności nie przyjeli Cię w rzadnej firmie tylko po prostu nie potrafisz się sprzedać?

Gość kurnachatka
żadnej:O za małe:O staczam się 😭

Gość mikolajka123p
oglos sie jako korepetytor, na tym niezla kase moza trzaskac.. a poa tym ktos wyzej dobrze mowil, zebys zrobil sobie jakis kurs uzupelniajacy i na ksiegowego bedziesz sie nadawal :)

Gość malaga21
a praca jako programista?

Gość Licznik Optymalny
Wyksztalcenie to 10% w drodze do sukcesu, osobowosc to 90%.

Gość kurnachatka
dobrzy korepetytorzy na sląsku wyciągają po 50ł za lekcje więc kasy za dużej nie zbije chyba że będzie miał kilkudziesięciu uczniów, po jednym na kazdy dzień w miesiącu.

Gość mikolajka123p
no i uwaasz ze 50 zl za 1h to jest malo?:) oczywiscie, ze im wiecej uczniow tym lepiej, przynajmniej terz kiedy nie pracuje, moze tak sobie ustawic korepetycje jak chche, cos miod i malina jednym slowem

Gość mikolajka123p
ojeju jak jeden uczen na 1 dzien w miesciasu?:| robisz tak, ze np we wtorki i czartki bierzesz adama i aske w poniedzialki berzesz elke krzyska i kamile itp itd..przeciez pare h dziennie mozna..a kasa odrazu do reki..

Gość kurnachatka
właśnie nie uwarzam ale w trakcie pisania mojego postu stwierdziłam że jakby miał tylko jednego ucznia raz w tygodniu to raczej by z tego nie wyzył;). mógłby pracować 8h na jakimś etacie w biurze a później dorabiać na korepetycjach. wtedy by na tym dobrze wyszedł.

Gość kurnachatka
ad. jeden uczeń na jeden dzień w miesiącu: a co by sie chłopak nie przepracował:D

Gość kurnachatka
uwazam :O matko jedyna :O

Gość co dalej robić
Myślałem o tym, żeby dawać korepetycje, ale niestety - mam zawistnych sąsiadów :-O, a poza tym nie wyobrażam sobie, żeby ktoś obcy kręcił mi się po domu!

Gość vbtrsnhrt
co za podjescie autorze topicu;| to ty tez mozesz chodic do ucznia;|jelsi chchesz tracic czas

Gość kurnachatka
a co mają do tego sąsiedzi? ja już wiem dlaczego nie możesz znaleść pracy. masz złe podejście-więcej optymizmu i wiary w siebie. no i nie znajduj sobie za każdym razem jakichś dziwnych wymówek:O

Gość co dalej robić
Z pewnych powodów nie mogę do kogoś chodzić, a sąsiedzi mają do tego dużo (nawet zbyt dużo :-O ). Ten sąsiad, o którym wspomniałem wcześniej, jak się wkurzył na innego sąsiada, to nasłał na niego "skarbówkę"! (poważnie!). Więc wolę nie ryzykować! :-O