Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zirytowany na maxa

Lekarze konowały ...

Polecane posty

Gość zirytowany na maxa

Już nie mam sił do tych szamanów i konowałów ...nie będę się rozpisywał, że przez ten ich strajk zostały mi przełożone 2 wizyty u lekarzy (okulista, endokrynolog) ... i czekaj tu kolejne 6 miesięcy !!! No ale mniejsza o to ... byłem dzisiaj w OŚRODKU ZDROWIA, wyciągnąłem kartę do lekarza (jakiś nowy) ...bo u pani doktor do której chodzę siedziało już 12 mocherów (kurde ośrodek został otwarty 15 minut przed moim przyjściem, ciekawe od której tam koczowały) ... Zdziwiło mnie, że nie ma u niego pacjentów, tak samo u innego lekarza (u którego kiedyś byłem i się zraziłem) też zero pacjentów ... o ale mówię sobie ok ... dobra moja i takj przyszedłem tylko po zaświadczenie na szczepienie przeciwko żółtaczce :) .. no i kolejny pieprzony konował (już drugi w tym ośrodku) ... No poprostu szlak mnie trafił ... ostatnio byłem szczepiony na żółtaczkę 5 lat temu ( termin szczepienia mija mi w lipcu) ...a ten chuj zlecił mi szereg płatnych badań (oczywiście niepotrzebnych) !!! Wkurzyłem się na maxa !!! Już wiem dlaczego pustki są u tych lekarzy ... i oni chcą podwyżek ??? Jutro idę do mojej pani doktor chodźbym miał koczować pod ośrodkiem od 6.00 rano ...

nie denerwuj sie tak bo Ci sie żółć uleje mnie tez to w.k.u.r.w.i.a ten cały strajk całe szczęście osobiście mnie to nie dotknęło, ale cały kraj chyba tylko tym zyje eeech....

Gość terri
musze przyznac ze choc nie lubie kaczynskich to bardzo mi sie podoba jarek ze swoim stanowczym NIE dla lekarzy jarek tak trzymaj i nie dawaj tym dziadom ani grosza wiecej

Gość urzdnikgupiiiiiii
żądamy nagich fotek Haris Pilton !!

Gość zirytowany na maxa
No mnie wkurzyło to ... że u mnie w ośrodku na 3 lekarzy .... wygląda na to, że jeden umie tylko leczyć (świadczą o tym kolejki do lekarzy) ... Przepisał mi płatne badania niepotrzebnie ... byłem już szczepiony na żółtaczke i nigdy nie zlecano mi takich bdań :( ... chciałem tylko odnowić badanie :( Wiem, że za szczepionke się płaci ... no ale dodatkowe badania podcieły mi nogi ... nie mam zamiaru płacić za nie 60 zł ... dodatkowo to co mi zależy (szczepionka) kosztuje 40 zł (oczywiście na ten koszt byłem przygotowany) ... w sumie 100 zł ...

Gość a tych badan nie refunduje
ZUS?

Gość terri
u mnie okulista w przychodni przyjmuje tylko 10 osób dziennie!!!!!!!!!!!!!!!!skandal pytam ile ona chce zarobic skoro przyjmuje tylko tyle osób ??????? ale prywatnie ( w tym samym gabinecie) przyjmuje tyle ile jest chetnych i potrzebujacych

Gość to wykup tylko szczepionke i n

Gość to wykup tylko szczepionke i n
profilaktycznie zrob termin na prywatna wizyte,ale i tak zarejestruj sie na normalna. jak przyjdzie do placenia to powiedz,ze jestes przeciez ubezpieczony to o co chodzi?

Gość zirytowany na maxa
Może i refunduje ... ale kierownik ośrodka sam wybiera za które badania ludzie beda placic w jego labolatorium, a za ktore nie ... mi akurat ten lekarz zlecił te płatne ...

no to gratuluje przebojowsoci, bo w takim ukladzie zapyutalabym lekarza, czy jest mozliwosci oplacenia tych badan przez zus, BO NIE MAM PIENIEDZY i czy moze w sumie obejsc sie bez tych badan.

Gość beeznadziejny.
kto zna BIEDNEGO LEKARZA??????

Gość zirytowany na maxa
Przebojowości ??? A czy ja jestem prorokiem ... skąd miałem wiedzieć, że są płatne !!! Skoro lekarz nic nie mówił, przyjąłem, że są bezpłatne !!!

sluchajcie do jasnej ciasnej, czy lekarz ktory przyjmuje chorych, ktory ma bardzo duza odpowiedzialnosc z racji swojego zawodu ma zarabiac tyle samo co sekretarka? uwazam,ze lekarzse, bez wzgledu na to czy zarabiaja na boku (bo musza! ) powinni dfostawac od panstwa adekwatnie do obowiazkow, odpowiedzialnosci jaka ponosza. To nie lekarze sa chorzy to rzad.

Gość terri
dobre pytanie nikt a drugie --dlaczego lekarze posyłaja swoje dzieci na medycyne?

to zadzwon do niego zamiast siedziec na kafe i marudzic.

Gość terri
zaden lekarz nie zarabia tyle co sekretarka jasne?

Gość beeznadziejny.
bo to cęzki zawód i mało płacą:(

gowno prawda, zalezy jaka sekretarka, ile lekarze maja od panstwa gora 1500 zl

nie leczę się w publicznej służbie zdrowia, ale kiedyc, ze 3 lata temu sie wybrałam w ramach eksperymentu - gin: pacjentka co 10 min, okulista: co 5 horror w takim czasie to człowiek nie zdąży dobrze usiąść i powiedziec z czym przychodzi a gdzie tu mowa o solidnym badaniu także jestem zaskoczona tym co mówicie, że taie luzy w przychodniach może ludzie po prostu porezygnowali masowo z publicznej służby, jeśli ktos ma mozliwość

Gość do a tych badan nie refunduje
A dlaczego autor ma dzwonić ??? I co ma powiedzieć ???

Gość w takim razie podniesmy
wszystkim, nauczycielom, policji, strazakom, wojskowym itp To bardzo wazne zawody. Ja jestem za tym zeby stopniowo podnosic ale nie tyle ile chca. Jesli ktos by mi obiecal ze po skonczeniu szkoly bede miala dobra prace to bym poszla do tej szkoly, niezwazajac na to ile bym sie miala uczyc. Ale tak nigdzie nie ma wiec niech mlodzi lekarze z ich niby marnymi pensjami sobie daruja. Praca to praca

tfu NFZ oczywiscie, pomylilo mi sie, a dzwonic dlaczego? dlatego zeby powiedziec lekarzow,ze nie stac go na platne badania, a przy wypisywaniu skierowania nie wiedzial,ze beda one platne i co w tym wypadku ma zrobic? tak ma zapytac

Gość ghjhjkkjhkj
Ja też jestem za tym, żeby podnosić pensje lekarzom ... ale bez jaj ... nie o 300% ... swojej dotychczasowej pensji ...

Gość
Zbyt pochopna jest twoja opinia o tym lekarzu. Zapewne zlecił ci badanie p/ciał anty- Hbs. To prawidłowe postępowanie i raczej świadczy o nim dobrze, że przejął się tym czy w ogóle u ciebie zadziałała. Tak tak, nie zawsze musi działać, po to sie bada tzw. serokonwersję czyli odp. organizmu na szczepienie, sprawdza się czy powstało wystarczające miano przeciwciał by chronić przed chorobą. Jest to bardziej odpowiedzialne ze str. lekarza niż np. przepisać szczepienie osobie wcześniej nie zbadanej na ag Hbs lub dać zaświadczenie osobie zaszczepionej u której nie wiadomo czy zadziałało szczepienie. ps. sekretarka na oddziale - 1500 zł lekarz stażysta - 1200 zł, a i potem przez wiele lat nie jest lepiej....

zirytowany, rozumiem, ze ty najlepiej wiesz, co ci dolega, jak nalezy szczepic, jakie zaswiadczenia wystawiac i jakie badania zlecac? ciekawe, jakby spiewal, jakby sie okazalo, ze cos nie tak z twoim zdrowiem. Pewnie wtedy mialbys pretensje, ze lekarz konowal nie zlecil potrezbnych badan, prawda?

Gość lek.
idź do psychiatry Pajacu, on Ci najbardziejpotrzebny...