Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość wejdz

wejdz wejdz wejdz wejdz wejdz

Polecane posty

Gość wejdz

dzisiaj dostałam okres (przyszedł wczesniej! mialam mieć dopiero za tydzien, półtora!) leje sie ze mnie strasznie:O tampony ktore powinny chlonac 9-12 godzin u mnie starczaja zaledwie na 3 godziny:O i nie zauwazyylam skrzepow.. sama ciemna krew:O dlaczego tak jest?:O

Gość karola...8
JEJUS NO BO TAK TERAZ JEST GORĄCO INNA POGODA MOGLAS SEI ODWODNIC

Gość wejdz
ale dlaczego nie było skrzepow! nic:O poprostu sama KREW

tampony mają starczyć na 12h???? pierwsze słysze! przecież na każdej ulotce jest napisane, że należy je zmieniać nie rzadziej niż co 6h....

Gość a ja to tak mam
ja też nigdy nie mam żadnych skrzepów... może jesteś przemęczona albo zestresowana to rozreguowywuje cały ten mechanizm

Gość karola...8
OKRES DOSTAŁAS DZISIAJ wiec nie masie czym przejmowac jesli bedzie trwał dłuzej niz zwykle idz do lekarza

Gość wejdz
17 są takie tampony.. tampax super

tampon na 12 godzin????? chcesz zakażenia jakiegoś dostać?? wymienia sie co 3-4 godziny bo krew zaczyna się rozkładać :O

Gość karola...8
masz w instrukcji tamponów napisane co ile nalezy go wymieniac

Gość wejdz
dziękuje że tu zajrzałyscie 👄 mam nadzieje że jest ok:)

ale przecież to jest nie zdrowe! te 6h to max ponieważ po dluzszym czasie zaczynaja sie rozmnazac bakterie, ktore groza ciezką choroba.... tampon zmienia sie co kilka godzin bez wzgledu czy jest nasiakniety czy nie... zmieniaj czesciej bo sama sobie zaszkodzisz...

Gość wejdz
no tak.. ale że sama krew jest to sie zdziwialam:O bo zawsze miałam skrzepy..

Gość wejdz
będę zmieniała częściej :P tylko dlaczego jest napisane na pudełku ze 9-12 godzin

albo poroniłaś nie chce Cię straszyć, ale tak silny krwotok i to wcześniej może to oznaczać...

nie masz sie czym przejmowac ani nic... a tampona ja bym wczesniej zmienila nawet dltaego ze nie wyobrazam sobie chodzic przez 12 godzin z jednym (TYM SAMYM) tamponem...to jest niehigieniczne ...

Gość banana beach
Ja uważam, że tampon zmienia się max co 8h. I tego będę się trzymać 🖐️

Gość wejdz
ale nie uprawiłam seksu.. tylko petting.. :O ale przez to można też zajsc w ciąże :O..

Gość wejdz
a nawet gdybym poroniła? to co mam teraz zrobic? musze koniecznie isc do gina?:O

no jeżeli tak się faktycznie stało, to wizyta u gina jest jaknajbardziejn wskazana

ja ostatnio mialam podna sytaucje do ciebie...takze wzielam postinor...tylko ze on we mnie skonczyl to byl 12-13 dzien cyklu itd...i wszystko jest oki teraz...wlasnie wczoraj dostalam okres...na prawde nie masz sie co bac... a na przyszlosc to wcale nie musisz isc do ginekologa zeby ci wypiasal recepte...wystarczy isc na pogotowie powiedziec jaka sytuacja i kazdy lekarz wypisuje...ja tak przynajmniej mialam... p.s aha i jak nie masz zadnych objawow po postinorze to sie nie martw...kazdy organizm inaczej reaguje;) a w ciazy nie jestes na pewnoe;) postinor jest bardzo skutecznym lekiem!:)

Gość a gdzie ona pisze ze postinor
jadla ? :o

Gość najlepiej weź
na pewno Madzialenka1987 pomyliła się :P

dziweczyny uważajcie na te tabletki, bo to są bomby hormonalne i nie powinno sie tego zbyt często brać (najlepiej nie brać wcale, ale czasem sytuacja jest taka a nie inna)

jejciu przepraszam!:* nie na ten post odpowiedzialam!:) heheh ale glupek ze mnie! przepraszam ja nie chcialam pisac tutaj o postinorze...jejciu sorcia laseczki:*

Gość wejdz
heh wiedziałam że posty pomyliłas :P:)

Nazwą «pigułka następnego dnia» określa się całą serię preparatów sporządzanych na bazie estrogenów, estroprogesteronidów i progesteronidów, podawanych kobiecie nie później niż 72 godziny (stąd nazwa) po stosunku płciowym, który mógł doprowadzić do zapłodnienia. Estrogeny, estroprogesteronidy i progesteronidy to syntetyczne hormony, które podaje się kobietom jako środki antykoncepcyjne lub poronne.

Gość wejdz
postaram sie nie martwic:D:)