Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość nadia20

sposob na celulit! ja zaczynam kto ze mna?

Polecane posty

Gość nadia20

Znam pewien sposób na celulit. Poznałam go dzięki dietetykowi, do którego kiedyś chodzilam... Ostrzegam jednak, żeby zadziałało konieczna jest regularność. Ogólne stwerdzenie jest następujące: Chcesz się pozbyć cellulitu i mieć gładką skórę? Pobódź do krążenie limfę. Aby tego dokonać, trzeba na zmianę co drugi dzień wykonywać kąpiele algowe i solankowe (poniedziałek algi, wtroek solanka, środa algi itd.) Przepis: Kąpiel w algach - należy zaopatrzyć się w mydło z algami (doostępne w każdej drogerii) i podczas kąpieli ostrą gąbką wcierać od dołu, czyli najpierw łydki, potem uda, pośladki, brzuch... ruchami okrężnymi. Nastepnie opłukać sę ciepłą wodą i zaraz po tym zimną (zimną polewać od dołu do góry) Kąpiel solankowa - wymieszaś w szklance jedną łyżkę stołową soli morskiej z trzema soli kamiennej (wszystko dostępne w supermarketach). Do niedużej ilośi ody w wannie wsypać mieszankę i leżeć w tym przez 10 minut. Następnie tą sama ostra gąbką, tylko że posypaną solą również wcierać w ciało, dokładnie tak jak poprzednio. Później również opłukać się ciepłą i zimą wodą. Po rażdym z tych zabiegów należy nasmarować ciało kreme antycellulitorym, marka nie jest ważna, poieważ każdy zacznie wtedy działać... a oto co znalazlam o zastosowaniu soli morskiej: Zastosowania: Przemywanie solą morską 1 - 2 pełne łyżeczki soli dodać do 1 litra wody. Zalecenie: w przypadku wrażliwej skóry, reakcji alergicznych, zanieczyszczonej skórze i przy egzemach jako wsparcie działania innych środków medycznych. Wcieranie soli morskiej Na zwilżoną rękawicę kąpielową lub zwilżoną szczotkę z naturalnego włosia nałożyć sól i wetrzeć w całe ciało lub wybrane partie. Zalecenie: w przypadku skóry zmęczonej lub źle ukrwionej, przed sauną, w przypadku cellulitu, do kosmetycznej pielęgnacji blizn. Okłady z soli morskiej Na zwilżone ciało nanieść sól przy pomocy szczoteczki, pozostawić pod ciepłym okryciem na co najmniej 30 minut, idealne przygotowanie skóry do przyjęcia aktywnych składników. Zalecenie: przy problemach z zaśnięciem jako zabieg na całe ciało. Owijanie solą morską Dodać od 2 do 4 łyżek soli morskiej na 1 litr gorącej wody. W tak przygotowanym roztworze namoczyć szerokie bandaże i owinąć nimi całe ciało, pozostawić pod ciepłym okryciem na co najmniej 30 minut W ten sposób w naskórku zatrzymuje się wilgoć; skóra jest w sposób widoczny lepiej ukrwiona i przywrócona zostaje jej elastyczność. Zalecenie: w przypadku oznak starzenia się skóry, problemów skóry wynikających z działania promieni słonecznych i słabej tkance łącznej. Kompresy z soli morskiej Na wilgotny i nagrzany ręcznik nałożyć sól - obficie!!! Przyłożyć do twarzy na 2 - 3 minuty. Czyni cuda w przypadku stresu, objawów zmęczenia, zwalcza bakterie, działa uspakajająco. Zalecenie: w przypadku trądziku młodzieńczego (seborrhoe juvenil), tłustej cery (nadmiernej produkcji sebum), trądziku, zmęczeniu twarzy. Kąpiele w soli morskiej Do kąpieli całego ciała powinno się dodać 500 g soli morskiej, do kąpieli częściowych (ramiona lub pośladki) wystarczą odpowiednio mniejsze proporcje. W zależności od ilości dodanej soli działanie jest odprężające lub pobudzające. Zabieg nawilżający na ręce Do dwóch łyżek soli sea salt for the bath dodać kilka kropel olejku bath and body oil, tak aby powstała mokra masa. Nałożyć ją na ręce i okryć suchym kompresem - pozostawić na 10-15 min. Następnie zmyć wodą i zastosować krem do rąk.

Gość nadia20
ten sposob zanlazlam na innym forum i go z tamtad tu wkleilam:)

ja powiem szczerze że ie stosuje żadnej diety, wręcz przeciwnie, tylko każdego wieczoru stosuje żele antycellulitowe i to mi wystarcza. Nie mam cellulitu

Gość nadia20
wydaje mi sie ze ten sposob jest fajny i bedzie skuteczny tymbardziej ze podobno od dietetyka jest wiedz powinien byc skuteczny:) a TY mialas celulit i Ci znikl od zelu? jakiego?

a ta dziewczyna która to napisała to stosowała się do tego sposobu i jej celulit zniknął?

Gość elzza
ja kiedys tez tak robilam powiedziala mi o tym sposobie znajoma kosmetyczka i po ok 2,3 tyg mialam cellulit widoczny tylko po scisnieciu skory a golym okiem nie bylo widac teraz sobie roobie 2 3 razy w tygodniu takie zabiegi zeby nie powrocil i jest git:) kremy rozne stosowalam najpierw z avonu, pozniej wenus i eveline

Gość fghnfgjndhgjdhgj
nie chce mi sie, wole swoj sposob- dieta i sport, plus zimna woda i ostra gabka

Gość nadia20
chyba jakis zart watpie w to - choc bardzo bym chciala by to byla prawda ze niemusialabym sie tak meczyc z tym wszystkim codziennie - napisz cos wiecej jakimialas stopien i czy diete stosowalas i czy cwiczylas ja jestem konsultantka wiedz bez problemu moglabym zamowic ale uwazalam ze jest za drogi bo ma malom pojemnosc i ze pewnie nic nie da:(

Gość nadia20
oj teraz spojzalam ze juz pislas ze nie stosujesz diety:) no ale to dziwne ze po 5 dniach??? duzo tego bierzesz? i gdzie mialas ten celulit tylko na nogach?

miałam 2 stopnia. Jak stałam to było widać. W walce z cellulitem potrzeba systematyczności. Ja sama byłam zdziwiona efektem. Bardzo szybko zadziałał. To prawda, że nie jest wydajny, ale po zużyciu połowy cellulit znikł, więc kiedy go skończyłam przerzuciłam się na żel antycellulitowy i teraz nie mam z nim problemu

miałam go na nogach i pośladkach, a nawet jak ścisłam łydkę to też. Mojej siostrze też bardzo pomógł, jednak dopiero po półtora tygodnia znikł. Ja go polecam wszystkim moim klientką.

Gość venezia
Nie sądze żeby na 2 stopień cellulitu taka praktyka wystarczyła. Może profilaktycznie żeby nie powstawał, ale jak już jest i to pielęgnowany latami jak u mnie to chyba by nie zadziałało. Ja stosowałam już wszystko co na rynku dostępne i dopiero jak skorzystałam z mezoterapii bezigłowej to dopiero mogę stwierdzić że zupełnie pozbyłam się cellulitu.

pytanie do nadia20: Kupiłam sobie wczoraj tą soł morską w TESCO, ale to jest jadalna, czy to jet to? I jaką solą nacieramy ciało kamienną, czy morską?

Gość upsupsups

Gość upsupsups

Gość nadia20
sol morska to sol morska - dobra kupilas , a nacieremy cialo i ta i ta tak jak w kapieli zachowujac takie proporcje ze jednej wiecej i jednej mniej

Gość upsupsups

Gość nadia20
nie odpiero 1 dzien:)